BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Tamanu olej 50ml

10,90 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Olej lisovaný zo semien kalaby obvejčitej sa stáva čoraz známejším pre svoje pozoruhodné vlastnosti. Tento stredne viskózny olej sa vyznačuje antineuralgickými a antimikrobiálnymi vlastnosťami. Jeho antimikrobiálne a antimykotické vlastnosti boli preukázané v klinických testoch, kde dosiahol pozoruhodné výsledky aj pri porovnaní s antibiotikami. Účinnosť bola preukázaná pri aplikácii na kožných zápaloch a vredoch, hnisavých ranách po popáleninách, infekciách močového ústrojenstva, plesniach na pokožke. Používa sa na regeneráciu koži jaziev a ťažkých rán, ekzémov a akné, taktiež sa hodí na začervenanú pokožku spálenú slnkom a po uštipnutiach hmyzom. Olej obsahuje vysoké podiely kyseliny linolovej, olejovej, stearovej i palmitovej, polyfenolov i vitamínu E. Pôsobí proti starnutiu buniek a tvorbe vrások, hydratuje a vyživuje pokožku. Nie je vhodný samostatne používať na masáž, doporučuje sa riediť v inom nosnom oleji.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, RASTLINNÉ MASLO A OLEJOVÝ MACERÁT

Rastlinné oleje izolované z jadier, semien a plodov vybratých rastlín a olejnín pestovaných ekologickým hospodárstvom bez GMO, použitia chemických hnojív a postrekov sú vyrábané lisovaním za studena, t. j. pri tepelnom spracovaní teplota nepresiahne 45oC, čím sa zabezpečí zachovanie ich najvyššej kvality a jedinečných blahodarných účinkov. Biologicky najbohatšie sú oleje získané jednorazovým lisovaným, ktoré nazývame i panenskými olejmi. Podľa druhu, oleje obsahujú cca 98-95% triacylglycerolov (TAG) a 2-5% sprievodných látok, ako sú vosky, uhľovodíky (najmä skvalén), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karotén, vitamín E, minerálne látky, chlorofyl a iné. 

Rastlinné tuky, akými sú kakaové, bambucké či kokosové maslo a iné, ktoré sú pri bežnej izbovej teplote pevné sa získavajú pri zvýšenej teplote do 70oC už pri prvom lisovaní.


Olejové maceráty sa vyrábajú macerovaním za studena, t. j. vylúhovaním rastliny, resp. jej časti vo vhodnom olejovom nosiči (olivový, jojobový, slnečnicový olej a iné).  

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rastlinné oleje ako i maslá a olejové maceráty pestujú pokožku a dodávajú jej potrebnú výživu, posilňujú a podporujú jej prirodzenú ochranu. Zvlhčujú pokožku a zanechávajú ju hodvábne jemnú, pružnú a vláčnu. 


Bez sulfátov, glykolov, silikónov, ropných derivátov, živočíšnych tukov, parabénov a konzervačných látok, syntetických farbív a parfumácie.


APLIKÁCIA

Telo a tvár: Primerané množstvo prípravku naneste prstami na čelo, líca a bradu, ošetriť môžete krk, dekolt i pokožku celého tela. Jemne krúživými resp. klepavými pohybmi  vmasírujte do pokožky a nechajte vstrebať. 

Vlasy: Primerané množstvo prípravku naneste pred umytím na vlasy a pokožku hlavy pre dokonalú výživu vlasovej pokožky a suchých, rozštiepených končekov vlasov, resp. následne po ich umytí na uľahčenie rozčesávania.


Určené na každodenné použitie. Len na vonkajšie použitie. Uchovávajte mimo dosahu detí. Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote do +35oC a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu, zdroju vlhkosti a mrazu. Nepoužívať na otvorené rany. Vyhnite sa oblasti očí. Pri zasiahnutí očí vyplachujte vlažnou vodou po dobu minimálne 15 minút bez prerušenia smerom od vnútorného kútika k vonkajšiemu (v prípade nosenia kontaktných šošoviek ich odstrániť vopred). Ak dôjde k podráždeniu, vyhľadajte lekársku pomoc.

Pred prvým použitím sa odporúča previesť tzv. Patch test, t. j. aplikovať a otestovať kozmetický prípravok na jeho znášanlivosť na malej plôške pokožky, najlepšie na zápästí a počkať 24h. Touto metódou sa môže predísť nástupu alergických reakcií a precitlivenosti na daný výrobok. Ak po aplikácii sa prejaví alergická reakcia, povrch pokožky zmyte vlažnou vodou. Výrobok okamžite prestaňte používať. Ak alergická reakcia pretrvá po dlhšiu dobu vyhľadajte lekársku pomoc.


TIPY A TRIKY

Produkt sa výborne kombinuje s rozmarínovým, mätovým, medovkovým, hamamelovým či manukovým hydrolátom.

Produkt sa odporúča riediť s nosným olejom v minimálnom pomere 1:3. 


Ingredients/Zloženie: 

Calophyllum Inophyllum Seed Oil (tamanu, kalaba obvejčitá)*


*certifikovaná organická zložka


Krajina pôvodu: Madagaskar


Kvalita: Lisovaný za studena, pochádzajúci z ekologického hospodárstva a opatrený známkou Eco-cert. 


100% organický produkt


Obsah: 50ml



Product Details

20670

Tabuľka dát

Váha/gramáž/objem
50ml
Krajina pôvodu
Slovensko
Kozmetika/Certifikáty
Gluten free

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.