BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Čaga sibírska KAPSULE – 180 kapsúl

54,50 €
S DPH
5 položky
Čaga je vysoko cenená huba, ktorá má dlhú tradíciu v sibírskom, kórejskom, čínskom, severoeurópskom a škandinávskom ľudovom liečiteľstve. Možno ju nájsť vo urastených lesoch v chladných oblastiach severnej Ázie a Európy. Najkvalitnejšie druhy rastú na kmeňoch brezy.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Čaga je vysoko cenená huba, ktorá má dlhú tradíciu v sibírskom, kórejskom, čínskom, severoeurópskom a škandinávskom ľudovom liečiteľstve. Možno ju nájsť vo urastených lesoch v chladných oblastiach severnej Ázie a Európy. Najkvalitnejšie druhy rastú na kmeňoch brezy.


Čaga – Chaga je drevokazná huba z čeľade kožkovitých. Rastie najčastejšie na brezách, menej často aj od ďalších listnatých stromoch v severnej Európe, Rusku a ďalej v chladnejších oblastiach Ázie a Severnej Ameriky. V tradičnej medicíne v Rusku a sa využíva od 16.storočia, v Ázii je sa používa niekoľko tisíc rokov. Prvé zmienky o liečení Čagou pochádza zo severných oblastí Číny. Ďalej sa potom jej používanie rozšírilo na západ do oblasti Sibíri a na Ural kde sa Čaga denne popíjala ako čaj. Vedci zistili, že v týchto oblastiach bol medzi obyvateľmi veľmi nízky výskyt rakoviny a choroby žalúdka sa tam prakticky nevyskytovali. Mnoho ľudí v týchto sibírskych oblastiach, ktorí pili Cagua denne sa často dožívali veku okolo 100 rokov.


Z hľadiska farmakologických účinkov sú najdôležitejšie polysacharidy, polyfenolické látky a triterpenoidy lanostanového typu. Z polysacharidov sú to najmä beta-glukány a heteroglukany, z triterpénov potom inotodiol, obliquol, betulín a betulinová kyselina ( huba Chaga sa získava z hostiteľského stromu z brezy ). Ďalej huba obsahuje seskviterpeny, steroly, lipidy a alkaloidy. Čaga obsahuje vysoké množstvo melanínu – pigment, ktorý sa podieľa na jej farbe.


Kapsule obsahujú vysoko koncentrovaný tekutý extrakt z huby Čaga (ryšavec šikmý), ktorý sa vyrába tradičnou ruskou metódou v podobe extrakcie pomocou horúcej pary po dobu 48 hodín. Čaga bola súčasťou tradičnej čínskej a ruskej medicíny už po stáročia. Je to huba s blahodarnými účinkami, bohatá na široké spektrum bioaktívnych látok, ako sú beta-glukány, flavonoidy, fosfolipidy, triterpenové zlúčeniny, fytosteroly, vitamíny, minerály, aminokyseliny a mnoho ďalších. Čaga sibírska podporuje zdravie a dlhovekosť.


Medzi hlavné účinky čagy patrí:

pôsobí ako prevencia onkologických ochorení

má protirakovinové účinky, podieľa sa na likvidácii rakovinových buniek a bráni ich metastázovaniu, zmierňuje nežiaduce účinky chemoterapie

je vhodná ako doplnok pri liečbe cystických ochorení

pomáha naštartovať imunitný systém, chráni organizmus pred infekčnými chorobami, ktoré sú spôsobené rôznymi vírusmi, baktériami, plesňami, či parazitmi (chrípka, angína, herpes, ochorenia dýchacích ciest atď.)

posilňuje srdcový sval, reguluje krvný tlak, pomáha normalizovať metabolizmus (vstupuje do tukových a vápenatých usadenín v tele a rozpúšťa ich)

zlepšuje fungovanie tráviaceho traktu, pomáha pri čistení organizmu od toxínov, znižuje chuť do jedla, normalizuje cholesterol

podporuje činnosť organizmu pri diabete (cukrovke), reguluje hladinu glukózy a inzulínu

prispieva k fragmentácii a šetrnému odstraňovaniu obličkových kameňov

podporuje regeneráciu pečene

reguluje činnosť štítnej žľazy

pomáha pri problémoch pokožky hlavy (zlepšuje stav vlasov, znižuje vypadávanie vlasov, pomáha pri odstraňovaní lupín atď.)

zlepšuje proces hojenia rán a následnej regenerácie pokožky (napr. pri liečbe bercových vredov)

eliminuje zápalové procesy, bolesť, má antiseptické účinky

pomáha pri rôznych kožných ochoreniach ako sú psoriáza, ichtyóza, ekzém, akné atď.

je zdrojom rôznych vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov (vit. B, D, betakarotén, horčík, vápnik, železo, zinok atď.)

posilňuje fyzickú kondíciu, oddiaľuje vzrast únavy a urýchľuje regeneráciu


odporúčané dávkovanie:

od 1 kapsula denne / prývch 5 dní

2 kapsule / 10 dní

Po 10 dňoch – 3 kapsule denne MAX

Zapiť 2-3 dcl vody



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Čaga Sibirská
33530
5 položky

Tabuľka dát

Podľa použitia
Akné
Angína
Antiseptický, dezinfekcia
Cholesterol
Chrípka
Cukrovka, diabetes
Cysty, myómy
Dýchacie cesty
Ekzém
Herpes
Imunita
Obličky
Onkologické ochorenie
Pečeň
Pokožka
Psoriáza
Regenerácia
Tlak
Trávenie
Vlasy
Vírusy, baktérie , plesne
Únava
Štítna žľaza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.