SpäťÚvod / Recepty / Banánovo-makové muffiny

Banánovo-makové muffiny

Banánovo-makové muffiny

Zaujímavá kombinácia sladkých banánov a maku úžasne spestrí teplé letné dni, Všetky suroviny sa k sebe výborne hodia, hoci banán môžeme nahradiť napr. marhuľami. Ovocie im dodáva šťavnatosť a vďaka orechom zasýtia.

 

60 g masla (ideálne Ghee)

60 g kokosového oleja

2 banány

3 PL agávového sirupu

strúhaná kôra z biopomaranča

4 vajcia

100 g mletých mandlí

160 g mletého maku

štipka soli

Navrch:

2 stredne veľké, na kolieska nakrájané banány

Množstvo: 18 porcií / Príprava 35 minút / Pečenie: 25-30 minút / Náročnosť: nízka

Rúru predhrejeme na 180 stupňov C. Dva banány nakrájame na kúsky a roztlačíme vidličkou. V miske 2-3 minúty mixujeme maslo, kokosový olej, banánové pyré a agávový sirup s pomarančovou kôrou. Pridáme žÄºtky a vyšľaháme penu. V druhej miske zmiešame mleté mandle a mak. Z bielkov a zo štipky soli si pripravíme tuhý sneh. Do prvej masy striedavo prisipávame mak s mandľami a sneh. Dobre premiešame. Bielky pridávame opatrne, aby cesto ostalo vláčne. Vylejeme ho do foriem, navrch poukladáme banány a pečieme 25-30 minút. Špáradlom skúsime či sú muffiny hotové, vypneme rúru a ešte 10 minút necháme dôjsť, Ďalších 10 minút necháme odstáť.

TIP: Mletý mak pred použitím vložíme na 2 hodiny do mrazničky. Bude sa ním lepšie pracovať

Dobrú chuť :)

bez obilnín, bez laktózy, bez sóje, bezlepkový

zdroj: Tatiana Jelínek - Sladkosti bez výčitiek

© 2013 - 2019 | Mapa stránky | marketingová podpora wynergie | vytvorilo webio | now on WS