SpäťÚvod / Recepty / Dvojité čokoládovníčky

Dvojité čokoládovníčky

Dvojité čokoládovníčky

Tieto vynikájúce čokoládovníčky možete naservírovať ďeťom na raňajky, alebo ako zdravú desiatu, ktorou nepohrdnú ani dospelí. Neobsahujú múku a majú nízky glykemický index.

Cesto:

200g najemno pomletých mandlí

90g kokosovej múčky

2ČL prášku do pečiva (bezlepkového)

6PL nesladeného kakaa

8PL tekutej stévie ( alebo Agávového sirupu )

5 vajec

50g horkej čokolády (min. 85% kakaa )

4PL kokosového oleja

6PL mandľového mlieka

4PL silného espresa ( deťom vynecháme )

1 ČL mletej vanilky

Poleva:

1,5PL kokosového oleja

štipka soli

1,5PL nesladeného kakaa

1,5PL mandľového mlieka

1ČL mletej vanilky

2PL agávového sirupu

Forma: plech s rozmermi 20x20cm, Množstvo: 16 porcií, Príprava: 35 min., Pečenie: 15-20 min., Náročnosť: nízka

Rúru predhrejeme na na 160 stupňov Celzia, plech vymastíme kokosovým olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie. Ideálna je forma na brownies, nie je to však podmienka. V miske najprv zmiešame sypké ingrediencie na prípravu cestu, potom k nim primiešame ostatné. Nakoniec prisipeme čokoládové kúsky a cesto podľa potreby dosladíme. Nesmieme zabudnúť, že stévia pečením stráca sladkosť, takže jej môžeme pridať o lyžicu viac. Pečieme 15-20 minút no dávame pozor aby sa cesto nevysušilo. Medzitým si pripravíme polevu. Ak kokosový olej nemáme v tekutom stave rozpustíme ho na panvici. Ručným mixérom ho nahladko rozmixujeme s kakaom. Pridáme mandľové mlieko štipku soli, agávový sirup a znova dobre rozmixujeme.V prípade potreby dosladíme agávovým sirupom. Ešte teplé čokoládovníčky potrieme čokoládovou polevou, necháme chvíľu vychladnúť a podávame. Môžeme ich posypať sušenými pistáciami.

zdroj: Sladkosti bez výčitiek - Tatiana Jelínek

© 2013 - 2019 | Mapa stránky | marketingová podpora wynergie | vytvorilo webio | now on WS