BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Medveď natural Vitamín C + zinok 60 tabliet

17,00 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Vitamín C z plodu Camu Camu a organický zinok vo forme bisglicinátu. Vitamín C a zinok prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému a k ochrane buniek oxidačným stresom.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie: Camu Camu-Extrakt (50% vitamín C), maltodextrín, bisglycinát zinočnatý.

Dávkovanie: 1 x denne 1 tabletu zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Dôležité upozornenie:

Doplnky výživy neslúžia ako náhrada vyváženej a rozmanitej stravy a zdravého životného štýlu.


Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Skladujte v chlade, suchu, chráňte pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.


Obsah balenia: 60 tabliet


Výživové hodnoty:

Zloženie na dennú dávku %RVH*

(1 tableta)

Vitamín C 500,0 mg 625

Zinok 15,0 mg 150

* %RVH – referenčnej výživovej hodnoty


Nielen kvôli imunite


Vitamín C je u ľudí spojený s imunitou. Lenže pôsobenie vitamínu C je v organizme oveľa komplexnejšie. A pre toto by ste mali vitamín C užívať pravidelne tiež.


Vitamín C sa podieľa na výrobe látok, ktoré sa nazývajú neurotransmitery. Neurotransmitery ovplyvňujú náš nervový systém, regulujú našu náladu a poskytujú vnútornú rovnováhu. Najviac známym neurotransmiterom je asi serotonín.


Ak v mozgu chýbajú niektoré neurotransmitery napr. serotomín môže sa u ľudí vyvinúť :

zvýšená náchylnosť na stres

nepokoj

poruchy spánku

depresie

a pod.


Vitamín C je potrebný aj na tvorbu stresových hormónov. V kôre nadobličiek sa počas tresu spotrebuje vysoké množstvo vitamínu C. Medzi najdôležitejšie stresové hormóny patrí kortizol. V dôsledku zvýšenej spotreby kortizolu pri strese sa v nadobličkách výrazne znižuje obsah vitamínu C a tým sa znižuje odolnosť na ľudí stres.


Ak preživajte stres, čo dnes asi prežíva veľa ľudí mali by ste si dopľňať vyššie dávky vitamínu C. Dospelý človek aspoň 500mg 2x denne.


Toto sú 4 dôvody prečo by ste mali užívať vitamín C v období aj mimo výskytu infekčných ochorení.


Veľa ľudí uvažuje nad užívaním vitamínu C najmä v jeseni a zime, kedy sa začnú vyskytovať rôzne infekčné ochorenia. Ale vitamín C je dôležitý užívať stále a tu sú 4 dôvody prečo by ste ho mali užívať stále


Imunitný systém. Dobre fungujúci imunitný systém je závislý od nestálej tvorby energie, optimálneho delenia buniek a neporušených slizníc. Vitamín C ako základný antioxidant sa podieľa na zneškodňovaní látok, ktoré by mohli narušiť tento proces a poškodiť, bunky a tkanivá.


Pri ktorých ochoreniach je vitamín C aj teraz potrebný užívať? Náchylnosť na infekcie, alergie/alergická astma, autoimunitné ochorenia štítnej žľazy.


Koža a vlasy. Je pomerne málo známe, že obsah vitamínu C v pokožke je veľmi vysoký. Vitamín C zohráva dôležitú úlohu pri ochrane kože. Chráni ju pred nepriaznivými účinkami napr. nadmerného slnečného žiarenia. Vitamín C je potrebný pre dobrú tvorbu kolagénu. kolagén je zase potrebný pre krásne vlasy a kožu.


Pri ktorých ochoreniach vám môže pomôcť vitamín C? Hojenie rán, hyperkeratinizácia (zhrubnutie vonkajšej vrstvy pokožky) , alopécia, pásový opar.


Nervový systém. Vitamín C sa podieľa aj na tvorbe a rozpade látok, ktoré ovplyvňujú nervový systém – napr. dopamín, adenalín. Nervový systém je bohatý na tuk a ten je náchylný na poškodenie. Vitamín C sa podieľa na ochrane týchto tukových zložiek spolu s vitamínom E. Vitamín C a E spoločne chránia nervy pred poškdením voľnými radikálmi. Nervové zakončenia majú jednu z najvyšších hladín vitamínu C v tele.


Pri ktorých ochoreniach je vitamín C potrebný? Ochrana myelínové pošvy (napr. skleróza multiplex), neurodegenerácia, periférne neuropatie, Alzheimerova choroba/demencia, depresia, únava, chronická bolesť, bolesti svalov, fibromyalgia


Trávenie. Problémy s trávením môžu byť príčinou nedostatku vitamínov, ale môžu vznikať aj ako následok nedostatku vitamínov. U ľudí s častými hnačkami, steatoreou (nadmerné množstvo tuku v stolici – svetlá a mastná stlica), vracaním, ako aj s črevnými ochoreniami treba počítať s tým, že títo ľudia trpia nedostatkom všetkých vitamínov, minerálov, teda aj nedostatkom vitamínu C. Pri tráviacich problémoch sú často narušené sliznice tráviaceho traktu. Bez dobre fungujúcich slizníc tráviaceho traktu nebude dobre fungovať správne zásobovanie tela živinami. Pre fungovanie slizníc a ich regeneráciu je preto vitamín C spolu s vitamínmi A, B komplex a E nevyhnutný.


Pri ktorých ochoreniach tráviaceho traktu je vitamín C dobre užívať? Zápalové ochorenie čriev, gastritída typu A, ochorenie pečene a pankreasu.


Pre toto sú tieto látky pre vás v terajšej situácii dôležité!


Zinok zaisťuje, že sa imunitné bunky môžu deliť a množiť. Ak náš organizmus nie je dostatočne zásobený zinkom, imunitné bunky sú menej aktívne a vírusy a baktérie sa v tele ľahšie množia.

Zinok je potrebný pre správne fungovanie našich imunitných buniek. Denný príjem 30 miligramov zinku zvyšuje množenie T imunitnych buniekktoré hrajú dôležitú úlohu v boji s patogénmi.

Zinok pôsobí priamo proti vírusom. Spomaľuje ich rozmnožovanie a zabraňuje naviazaniu vírusov na sliznice dýchacích ciest.


Vitamín C tiež podporuje obranyschopnosť tela. Okrem iného riadi obranné reakcie tela na patogény.


Vitamín C chráni imunitné bunky.


Štúdie naznačujú, že vitamín C môže všeobecne znížiť frekvenciu infekcií dýchacích ciest.


Vitamín C tiež podporuje vstrebávanie kyseliny listovej (Lucock, 2013). Tá je tiež dôležitá pre množenie buniek imunitného systému.


Prečo je zinok potrebný pre vaše kosti?


Veľa ľudí má problém s tým, že im klesá hustota minerálov v kostiach. Tento stav sa nazýva osteopénia. Aspoň čo poznám ľudí ja, tak väčšina sa hneď začne zaujímať o vápnik a vitamín D3. Ale ešte som nepočul nikoho že by mi povedal, že hľadá dobrý zinok aby boli jeho kosti zdravé. A dnes vám vysvetlím, prečo je pre zdravie kosti dôležitý zinok.


Nedostatok zinku vedie k tomu, že sa zníži hladina bilekoviny, ktorá podporuje okrem iného aj rast kostí. Cez túto bielkovinu sa aktivujú kostné bunky, ktoré sa nazývajú osteoblasty. Osteoblasty sú kostné bunky, ktoe neustále vytvárajú novú kosť a tá sa dokáže dobre prispôsobovať záťaži a teda sa bude odolná voči zlomeninám.


Mimochodom u postmenopauzálnych žien s osteoporózou je zvýšené vylučovanie zinku močom. Čiže u žien po menopauze s osteoporózou sa zvyšuje nedostatok zinku a týmto spôsobom a tým sa zvyšuje aj riziko zlomenia kosti. Preto by sa ženy po menopauze s problémami s kosťami nemali sústrediť len na vápnik a vitamín D ale aj na zinok.


A ako sa prejavuje nedostatok zinku?


strata chuti do jedla

biele škvrny na nechtoch

lámavosť nechtov

vypadávanie vlasov

zvýšená náchylnosť na plesňové infekcie

porucha čuchu a chuti

náchylnosť na infekcie

poruchy rastu

atď.


Zvýšenú potrebu zinku majú ľudia užívajúci kortikosteroidy, hormonálnu antikoncepciu, užívajúci antibiotiká na báze tetracyklínov, lieky proti epilepsii (kyselina valproová), lieky na odvodňovanie ale aj ľudia užívajú vyššie dávky železa či vápnika, ale napr. aj obilniny obsahujú látky znižujúce vstrebávanie zinku. Ale u niektorých ľudí aj vysoký príjem fruktózy (ovocný cukor, sladkosti) bráni vstrebávaniu zinku.


U dospelých sa za problémové považuje ak sa užíva dlhodobo viac ako 50 mg zinku.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29803

Tabuľka dát

Zloženie
šípkový prášok (61%), slnečnicový lecitín (12%), sladidlo xylitol, kyselina askorbová (vitamín C), extrakt z čerešne Acerola (2%), uhličitan horečnatý, citrónan zinočnatý. Môže obsahovať stopy orechov
Odporúčané davkovanie
1-2 zarovnané odmerky denne nechať rozpustiť v ústach. Môže sa primiešať aj do müsli, nápoja, do vody . Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Doplnok výživy neslúži ako náhrada pestrej a vyvážene
Obsah
150g
Kvalita
Vegan
Podľa použitia
Alergia
Astma
Bolesti chrbta
Bolesti hlavy
Depresie, úzkosť
Imunita
Kĺby
Nervy, regenerácia
Oči
Pokožka
Spánok
Stres
Tlak
Trávenie
Vlasy
Vírusy, baktérie , plesne

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.