BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Omega 3 (rybí olej) 90kapsúl Medved natural

20,00 €
S DPH
5 položky
Omega 3 mastné kyseliny koncentrát vysokej kvality značky EPAX.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

OMEGA 3 RYBÍ OLEJ


Nové Zloženie Omega 3 mastné kyseliny od špičkového európskeho výrobcu značky EPAX.


Zloženie: rybí olej koncentrát vysokej kvality značky EPAX s omega 3 mastnými kyselinami, kapsula ( želatína, glycerín voda).


Odporúčané dávkovanie: Dospelý: 2 x denne 2 kapsule denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny. Deti od 3 rokov 1 x denne 1 kapsula zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Dôležité upozornenie: Výživový doplnok neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie.


Skladujte uzavreté, v suchu, chlade a chráňte pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.


Množstvo účinných látok 4 kapsule 1 kapsula RVH

Rybí olej 2000 mg 500 mg –

z toho EPA 1000 mg 250 mg –

z toho DHA 500 mg 125 mg –

*RVH – referenčná výživová hodnota


Obsah balenia: 90 kapsúl


Ryby z chladnejších morí sú na omega-3 mastné kyseliny oveľa bohatšie než sladkovodné ryby. Obzvlášť bohaté na spomínané mastné kyseliny sú najmä makrela, sleď, pstruh, tuniak, losos, treska, sardinky, šproty, ale nájdete ich aj v treščej pečeni či veľrybom tuku. Pre našinca je však takáto ryba na obed z finančného hľadiska skôr výnimkou než pravidlom. Práve preto patríme v konzumácií zdravého rybieho mäsa na chvost. Kým priemerný Slovák skonzumuje za rok približne 4 kilogramy rýb, severania zjedia v 60 a Japonci až 90 kilogramov. Je to vzhľadom na ich geografickú polohu pochopiteľné. U nás sa sotva dostaneme tak často k čerstvým a kvalitným morským rybám, aj preto sú na trhu dostupné doplnky stravy v podobe tabliet či klasický tekutý rybí olej.


Chráni všetky dôležité orgány


Najčastejšie sa rybí tuk konzumuje pri problémoch so srdcom a cievnym systémom. Dokáže totiž znižovať hladinu triglyceridov, ktoré prispievajú k vzniku aterosklerózy. Ide o ochorenie, ktoré je príčinou život ohrozujúcich infarktov alebo cievnych mozgových príhod. Jeho pravidelná konzumácia vedie k zníženiu hladiny cholesterolu, čím dochádza k prevencii upchatia tepien, nepravidelného srdcového tepu, či tvorby krvných zrazenín.


Rybí tuk však priaznivo pôsobí aj na mozog a jeho funkciu. Niektoré zdroje uvádzajú, že jeho pravidelná konzumácia môže mať vplyv na odstránenenie či zmenšenie príznakov a akútnych stavov migrény, depresie, bipolárnej poruchy, post traumatickej stresovej poruchy, hyperaktivity, ale i epilepsie či Alzheimerovej choroby.


Pomáha aj pri chudnutí


Vedci z University od South Australia prišli na to, že pravidelný prísun omega-3 mastných kyselín z rybieho tuku prospieva ľuďom, ktorí sa snažia o redukciu hmotnosti. Samotná konzumácia rybieho tuku však stačiť nebude. Tieto kyseliny podľa vedcov totiž zvyšujú spaľovanie tukov, avšak dochádza k nemu počas cvičenia. Práve vtedy vďaka omega-3 mastným kyselinám dochádza k zlepšeniu prúdenia krvi do svalov. S tým súvisí lepšia odolnosť, viac energie a tiež lepšia výdrž. Navyše prospieva k tvorbe svalovej hmoty a pomáha predchádzať bolestiam svalov v súvislosti s cvičením. Takže správna kombinácia pre chudnúcich je – cvičenie a pravidelný príjem omega-3 mastných kyselín.


Prospešný pri ženských problémoch


Rybí olej má totiž schopnosť výrazne zmierniť menštruačné bolesti, ale aj bolesti prsníkov. Je výborným doplnkom stravy v období počas tehotenstva, pretože priaznivo vplýva na plod a vývoj dieťaťa. Zároveň sa odporúča pri komplikáciách spojených s tehotenstvom, ale aj po potrate.


Rybí olej môže pomôcť aj pri:


ochorení obličiek, či ich zlyhávaní

cukrovke

cirhóze pečene

problémoch so zrakom – zlepšuje stavy spojené so suchými očami, šedým zákalom, či problémy súvisiace s pribúdajúcim vekom

žalúdočných ťažkostiach spôsobených baktériou Helicobacter pylori, zápalových ochoreniach čriev

astme

problémoch s kosťami – pri osteoartritíde, osteoporóze, či reumatoidnej artritíde

psoriáze

Tuky sú v dnešnom svete považované za strašiak. Avšak treba rozlišovať, o aké tuky ide a aké reťazce kyselín obsahujú. Rybí olej patrí k tým zdravým, pretože má v sebe veľa omega 3-mastných kyselín. Na čo je dobrý a ako môžeme jeho účinky využiť pre svoje telo?


Rybí olej je skutočne prevenciou pred mnohými ochoreniami. Srdcovo-cievnymi, mozgovými, ale tiež zlepšuje pokožku, zmierňuje opuchy a je skvelý pre vývin plodu u tehotných žien. No je niekoľko vecí, na ktoré pri ňom netreba zabudnúť:


Záleží na tom, aké ryby si vyberiete. Najviac omega 3-mastných kyselín získate z morských rýb, napríklad sardiniek a makrel.

Nie sú jediné zložky tukov, ktoré nášmu zdraviu prospievajú. Je potrebné ich kombinovať aj s inými mastnými kyselinami.

Omega 3 si telo nevie samo vyrobiť, preto si ich musíme dopĺňať stravou alebo doplnkami výživy. Foriem, v akých dostanete rybí olej, je niekoľko. Ako sme už spomenuli, záleží na tom, z akej ryby je získaný, čo vplýva na celkové množstvo látok a živín. Časté spôsoby spracovania sú tablety a olej v tekutej forme. Odporúčané množstvo je 4 až 6 gramov omega 3-kyselín na deň pre dospelého.


Kde pomôže?


Rybí olej má veľa priaznivých účinkov, či už na celkovú imunitu, srdce, cievy, bolestivú menštruáciu alebo chudnutie. Niektoré tieto výhody rozoberieme nižšie.


Mozog a sústredenosť


Máte problémy so sústredením, lebo už niekoľko týždňov „nadčasujete”? Rybí olej vás môže vrátiť do prítomnosti a zlepšiť koncentráciu. Nakopne vašu energiu a náladu. V krajinách, kde jedia hojný počet rýb, je menší výskyt depresií.


Rybí olej odbúrava prebytočné tuky…?


To, že užívate rybí olej, pre vás bude prospešné aj pri chudnutí. Pomáha páliť tuky pri fyzickej záťaži. Ako je to možné? Opäť za to môžu omega 3-mastné kyseliny, ktoré pumpujú viac krvi do svalov, keď cvičíte.


Len nedávno publikované výsledky štúdie GISSI Heart Failure priniesli prekvapujúce výsledky. K štandardnej terapii chronického srdcového zlyhávania boli pridané buď n-3 PUFA (1 gram denne), alebo rosuvastatín v dávke 10 mg denne oproti placebu. Celková mortalita a kardiovaskulárne hospitalizácie (primárny endpoint štúdie) boli prekvapujúco signifikantne nižšie v skupine n-3 PUFA, naproti tomu ostali nesignifikantne zmenené v skupine pacientov užívajúcich len rosuvastatín (GISSI-HF 2008, Fonarov 2008, ECS 2008). Slovenská populácia konzumuje, žiaľ, pomerne veľa omega-6 polynenasýtených mastných kyselín. Všetky „fastfood“ dobroty obsahujú zvýšené množstvo omega-6 a transmastných tukov. Okrem toho sa u nás používajú najmä slnečnicové, kukuričné a sójové oleje, ktoré sú takisto bohaté na omega-6 a pritom je známe, že pomer omega-6 a omega-3 mastných kyselín je dôležitý z hľadiska viacerých ochorení, v ktorých patogenéze sa uplatňuje zápal (najmä subklinický vaskulárny zápal) vrátane aterosklerózy, hypertenzie, diabetu, bronchiálnej astmy a ďalších. Za optimálny pomer je možné považovať 4:1 a nižší, pričom u nás býva často viac ako 30:1(Tull SP, 2009, Pella 2010).


Pri snahe zvýšiť prísun n-3 PUFA konzumáciou rýb je potrebné mať na zreteli viaceré dôležité skutočnosti, a to najmä variabilitu obsahu n-3 PUFA podľa druhu rýb, ich pôvodu (umelý chov alebo ryby žijúce vo voľnej prírode), spôsobu ich prípravy a kompetíciou pri ich vstrebávaní s n-6 PUFA (viac sa vstrebávajú, žiaľ, práve n-6 PUFA) (Harris WS,2007; Holub BJ 2009).


Bohaté dôkazy pochádzajúce zo základného výskumu, experimentálnych, epidemiologických a dnes už aj randomizovaných kontrolovaných klinických štúdií ukazujú, že n-3 PUFA zohrávajú dôležitú úlohu v prevencii a liečbe kardiovaskulárnych ochorení. Výsledky klinických štúdií navyše vyvrátili obavy z ich možných vedľajších účinkov i keď niektorí autori upozorňujú na nebezpečenstvo predávkovania, ktoré môže ovplyvniť zrážanlivosť a boli popísané mozgové príhody.


Zdá sa, že rybí olej vo forme kapsúl s vysoko purifikovanými n-3 PUFA by mohol v budúcnosti znamenať ďalšie zlepšenie prognózy pacientov nielen po infarkte myokardu, prípadne so srdcovým zlyhávaním alebo dysrytmiami, ale možno i v rámci primárnej prevencie aterosklerózy. Nespochybniteľný je efekt n-3 PUFA v oblasti prevencie náhlej srdcovej smrti u pacientov po infarkte myokardu (GISI-HF 2008, Fonarov 2008, Pella 2010).




Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29805
5 položky

Tabuľka dát

Zloženie
rybí olej koncentrát vysokej kvality značky EPAX s omega 3 mastnými kyselinami, kapsula ( želatína, glycerín voda).
Odporúčané davkovanie
Dospelý: 2 x denne 2 kapsule denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny. Deti od 3 rokov 1 x denne 1 kapsula zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Obsah
62g
Podľa použitia
Astma
Cholesterol
Chudnutie
Cievy
Cukrovka, diabetes
Depresie, úzkosť
Kosti
Menštruácia
Migréna
Mozog
Obličky
Oči
Pečeň
Pokožka
Psoriáza
Srdce
Stres
Svaly
Tehotenstvo
Žalúdok

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.