BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Kvercetín komplex 60 kapsúl Medved natural

22,00 €
S DPH
4 položky
Kvercetín (Quercetin) komplex obsahuje kvercetín – s 20-násobnou biologickou dostupnosťou, s rastlinnými enzýmami bromelaín a papaín a so selénom na alergie, Imunitný systém.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Kvercetín komplex patrí medzi flavonoidy, čiže žlté farbivá, dávajúce rastlinám žiarivú farbu a vyznačujúce sa predovšetkým svojimi antioxidačnými schopnosťami. Kvercetín kommplex obsahuje túto cennú fytochemikáliu vo fosfolipidovom komplexe. Kvercetín v tejto forme je pre telo 20-krát viac biologicky dostupný ako bežný kvercetín.


Kombinácia kvercetínu s dvoma rastlinnými enzýmami papaínom (z papáje) a bromelaínom (z ananásu) robí Kvercetín komplex tak výnimočným. Tento produkt obsahuje navyše kremík a selén, čím podporuje správnu činnosť imunitného systému a bráni oxidatívnemu stresu.


Imunitný systém je biologický obranný systém nášho tela. Určité životné situácie predstavujú pre náš imunitný systém osobitné výzvy. Selén podporuje normálne fungovanie imunitného systému.


Odporúčané dávkovanie: 2 kapsule denne Kvercetínu Komplex


Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. Prípravok nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej nádobe, v suchu, pri teplote do 25*C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Zloženie: Fosfolipidový kvercetín, akáciová vláknina (Acacia Senegal), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, proteolytický enzým bromelain (Ananas comosus), proteolytický enzým papaín (Carica papaya), oxid kremičitý, selén (seleničitan sodný).


Pôvod základnej zložky: EU


Vyrobené na Slovensku.


Obsah balenia: 60 kapsúl


Nutričné hodnoty: 2 kapsuly (% NRV*)

Fosfolipidový kvercetín 560 mg

z toho kvercetín 200 mg

Akáciová vláknina 360 mg

Enzým bromelaín 2000 GDU/g 200 mg

Enzým papaín 100 000 U/G 100 mg

Kremík 5 mg

Selén 40 mcg (72%)

*referenčné množstvo pre denný príjem

Kvercetín pôsobí ako podporný prostriedok proti respiračným ochoreniam a konkrétne aj proti COVID-19 (Di Pierro et al., 2021a, b). Kvercetín má antioxidačné, protizápalové, antivírusové a imunomodulačné vlastnosti.


Kvercetín účinne blokuje enzým, ktorý potrebujú vírusy na množenie a spike proteín, ktorý umožňuje koronavírusu vstúpiť do buniek tela (Smith a Smith, 2020; Khaerunnisa a kol. 2020; Derosa a kol., 2020; Di Pierro a kol., 2021c).


V prvých klinických štúdiách kvercetín výrazne zlepšil priebeh ochorenia pri COVID-19: U pacientov, ktorým bol podávaný kvercetín, sa znížila pravdepodobnosť hospitalizácie o 68 %, dĺžka hospitalizácie o 77 % a frekvencia oxygenoterapie o 93 %. (Di Pierro a kol., 2021a).


Kvercetín prispel k zníženiu symptómov a skoršiemu negatívnemu testu PCR (Di Pierro et al., 2021b). A toto je najdôležitejšie: V štúdiách bol použitý kvercetín fosfolipidový komplex, ktorý , telo dokáže 20-krát lepšie využiť ako bežne dostupné krvecetíny (Riva et al., 2019).


Máte problémy s cievami a tlakom? Táto latka vám môže pomôcť


Problémy s cievami a tlakom trápia čoraz viac ľudí a nielen mužov ale aj ženy a bohužial neraz aj deti. Dnes vám napíšem, ktorá prírodná látka vám môže pomôcť riešiť problémy s cievami, krvou a tlakom. Je to kvercetín.


Kvercetín sa vyznačuje pozitívnym účinkom nielen na imunitu, alergie, histamínovú intoleranciu či trávnie, ale dokáže pozitívne oplyvniť aj vašu krv a cievy.


Kvercetín pôsobí proti zhlukovaniu krvných doštičiek. Bráni tak nadmernému vzniku krvných zrazenín, ktoré upchávajú cievy. Možnými následkami nadmernej zrážanlivosti krvi sú žilová trombóza, srdcový infarkt alebo mŕtvica.


Kvercetín je účinný aj pri ateroskleróze (vápnenie ciev) a kardiovaskulárnych ochoreniach. Kvercetín môže spomaliť rozvoj aterosklerózy. Pôsobí na mnohé procesy, ktoré pri ateroskleróze prebiehajú:


> Zapaly. Kvercetín zmierňuje zápalové procesy a spomaľuje hrubnutie žilových stien. U myší sa znížilo riziko vzniku aterosklerotických plakov o 38 percent.


> Oxidačný stres. Oxidačný stres rizikovým faktorom pri vzniku aterosklerózy. Pri oxidačnom strese sa poškodzuje cholesterol a vzniká oxidovaný cholesterol (jeho hladina sa u nás nemeria a môžete mať normálnu hladinu cholesterolu a môžete ho mať zoxidovaný vo vysokej miere a vaše cievy trpia. Preto majú mnohí ľudia aj s normálnymi hladinami cholesterolu problém s infakrtom) a podporuje aterosklerózu. Kvercetín tomu môže brániť, pretože kvercetín je obzvlášť účinným vychytávačom látok, ktore oxidujú (poškodzujú) cholesterol.


> Kvercetín môže znížiť vysoký krvný tlak


> Kvercetín môže znižovať krvný tlak. Kvercetín rozširuje cievy a robí ich pružnejšími. Takto kvercetín bráni vzniku vysokého krvného tlaku. Vysoký krvný tlak poškodzuje steny ciev a časom prispieva k tvrdnutiu a zhrubnutiu stien tepien (ateroskleróze).


Prečo je toto dôležité pre vašu imunitu?


Veľa ľudí ma problémy s imunitou. Prejavov týchto problémov s imunitou je veľa. Typickými prejavmi problémov s imunitou sú napr. ekzémy, alergie, častý výskyt infenčných chorôb, ale aj automunitné ochorenia ako psoriáza, problém so štítnou žľazou a pod.


Čo si treba uvedomiť je to, že imunita je pomerne komplexná rodina mnohých druhov buniek s rôznymi schopnosťami a vlastnosťami. Pri problémoch s imunitou vidíme často nerovnováhu v rodine nazývanej získaná alebo adaptívna imunita. Aj rodina buniek adaptívneho imunitného systému sa delí na menšie časti. Tieto menšie časti adaptívnej imunity označujeme písmenami Th a podľa toho akú funkciu v tele plnia ich označujeme rôznymi číslicami ako napr. Th1, Th2, Th3, Th17, Th22 a pod.


Ak začne dominovať nejaká časť imunity napr. Th2 imunita, prejaví sa to napr. ekzémom, alergiou a pod. Ak začne dominovať napr. Th1 imunita môže sa to prejaviť napr. psoriázou. Ak začne dominovať Th17 imunita prejaví sa to ako paradentóza a podobne.


Dominancia ktorejkoľvke časti adaptívnej imunity je preto pre zdravie ohrozením. Preto, aby sme boli zdraví musíme vytvárať v imunite “harmóniu” kde nedominuje žiadna časť z adaptívnej imunity. A na toto vám môže dobre poslúžiť kvercetín. Kvercetín dokáže vyrovnávať merovnováhy medzi TH1 a TH2 imunitou.


Takto dokáže kvercetín “bojovať” proti ekzémom či alegiám, ale zároveň podporovať ochotu imunity útočiť na vírusy a baktérie. Pre túto vlastnosť je kvercetín mimoriadne cenená látka pri väčšine imunitných problémoch.


Ako môže pomôcť kvercetín alergikom?


Kvercetín po kontakte imunity s alergénom, potláča neprimerane reagujúci imunitný systém. Áno alergia je neprimeraná reakcia imunity pri ktorej sa uvoľnujú mnohí poslovia zápalu a najmä histamín. Tieto látky uvolnené imunitným systémom sú zodpovedné za prejavy alergie. Kvercetín pôsobí ako prírodné antihistaminikum a antialergikum.


Lenže rastliny kvercetín nevyrábajú pre ľudí ale seba. Preto sú bežné doplnky výživy s obsahom kvercetínu pre ľudí zle využiteľné. Schopnosť organizmu využiť nejakú látku sa volá biologická dostupnosť. Niektorí vyrobcovia sa snažia tento problém, že kvercetín nedokáže telo dobre využiť obísť vysokými dávkami.


Kvercetín komplex je “rozpustený” vo fosfolipidoch. “Rozpustením” kvercetínu vo fosfolipidoch vznikne kvercetín fosfolipidový komplex. Fosfolipidy sú súčasťou bunkových membrán (bunkové memrány sú akousi kožou bunky) a telo ich extrémne dobre vstrebáva. Takto sa kvercetín dobre vstrebáva a telo ho dokáže dobre využiť – 20x lepšie ako bežné kvercetíny dostupné na trhu.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29806
4 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Fosfolipidový kvercetín, akáciová vláknina (Acacia Senegal), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, proteolytický enzým bromelain (Ananas comosus), proteolytický enzým papaín (Carica papaya), oxid kremi
Odporúčané davkovanie
2 kapsule denne.
Obsah
45g
Podľa použitia
Alergia
Autoimunita
Cholesterol
Cievy
Ekzém
Histamínová intolerancia
Imunita
Krv krvotvorba
Psoriáza
Tlak
Vírusy, baktérie , plesne
Štítna žľaza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.