BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Vitamín D3K2 olej kvapky 20ml Medved natural

17,00 €
S DPH
3 položky
Vitamín D3 obohatený o vitamín K2 pre kosti a imunitný systém.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

VITAMÍN D3 OBOHATENÝ O VITAMÍN K2 PRE KOSTI A IMUNITNÝ SYSTÉM.


Nedostatok vitamínu D môže spôsobiť problémy. Vitamín D je potrebný pre zachovanie kostí a zubov, správnu funkciu svalov a tiež náš imunitný systém. Pri nedostatku slnečného žiarenia nepostačuje telu vlastná produkcia vitamínu.


Vitamín K plní tiež kľúčovú úlohu v metabolizme kostí a je dôležitý v spolupráci s vitamínom D pre udržanie zdravých kostí. Vitamín D3K2 značky Medveď natural spolu s vitamínom K2 (vo forme menachinón-7) sa veľmi dobre vstrebáva a má v tele podstatne lepšiu stabilitu než vitamín K1.


Zloženie: MCT olej (kokos) (94%), antioxidant Tokoferolové extrakty (prírodný vitamín E), vitamín D3, menachinón (vitmamín K2, all-trans MK-7).


Jedna kvapka obsahuje 800 I.U. vitamínu D3. najlepšie spolu s jedlom. 1 kvapka obsahuje 20 µg vitamínu D3 (800 I.E.) a 19 µg vitamínu K2 (ako MK-7).


Balenie: 20ml


Upozornenie: Pri súčasnom užívaní antagonistov vitamínu K (na báze kumarínu) je nutná konzultácia s lekárom!


Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pre vyváženú a pestrú stravu. Po otvorení spotrebujte do 6 mesiacov. Skladovať v chlade (6-25°C) a chrániť pred svetlom.


Vitamín D3


Kto by mal užívať viacej vitamínu D a prečo niektorí ľudia napriek tomu, že ho užívajú nemajú dostatok vitamínu D?


Vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch a preto by sa mal užívať s jedlom. Vitamín D sa v podstate vstrebáva v tenkom čreve.


Akékoľvek ochorenie tenkého čreva, napriek dostatočnému príjmu vitamínu D je preto rizikovým faktorom pre vznik nedostatočnej hladiny vitamínu D. Ak zistíte že si dodávate vyššie hladiny vitamínu D a napriek tomu ho máte nedostatok jednou z príčin môžu byť zápalové ochorenia v črevách.


Preto ľudia so zápalovými ochoreniami čriev by mali počítať s tým, že majú narušené vstrebávanie a mali by preventívne užiť viacej vitamínu D a mali by si cez merania zistiť aká dávka je pre nich dostačujúca.


Niektorí ľudí majú “schopnosť” nadmerne premieňať aktívny vitamín D na jeho neaktívnu formu (v tele takýto neaktívny vitamín neovplyvňuje napr. imunitu). Deje sa to cez enzýmy. Aktivita enzýmov, ktoré toto majú na “svedomí” je ovplyvnená génmi. Preto treba počítať aj s touto možnosťou. A pre tých čo sa chcú stať obeťami génov tak mám dobrú správu.


V posledných rokoch existujú náznaky, že gény zodpovedné za metabolizmus vitamínu D podliehajú tiež významným epigenetickým zmenám.


To znamená že náš životný štýl rozhoduje o tom ako budú gény riadiace metabolizmus vitamínu D “pracovať”. Buď v náš prospech alebo náš neprospech.


Mimochodom aj zvýšená kyselina močová (za jej patologicky zvýšené hladiny sú zodpovedné narušené mitochondrie. Mitochondrie sú bunkové elektrárne) bráni výrobe aktívneho vitamínu D.


Tehotenstvo a vitamín D


Môže hladina vitamínu D v tehotenstve ovplyvniť IQ dieťaťa ?


Vitamín D je dnes všeobecne známy ako slnečný vitamín so širokým spektrom účinkov od zdravia kostí cez imunitu či psychiku.


Vitamín má nesmierny význam aj počas tehotenstva, pretože sa podieľa aj na zdravom vývoji mozgu dieťaťa. Napr. deti tých matiek, ktoré mali počas tehotenstva hladinu vitamínu D pod 20 ng / ml, mali IQ v priemere iba 96.


Ak matky mali počas tehotenstva hladinu vitamínu D vyššiu ako 20 ng / ml, ich deti mali IQ v priemere 103,3.


V štúdii sa zohľadnili aj faktory, ktoré by mohli ovplyvniť IQ detí, ako napríklad: fajčenie, alkohol, IQ matky, vzdelanie matky atď.


Vitamín D:


1, reguluje metabolizmus vápnika a tým aj kvalitu kostí

2, ovplyvňuje psychiku cez tvorbu serotonínu

3, riadi imunologické procesy čím ovplyvňuje zápaly a ich ukončievanie

4, ovplyvňuje genetiku


Ak človek prijíma dostatok vitamínu D mal by si zaobstarať aj horčík. Pri vyšších príjmoch vitamínu D hrozí vytvorenie nedostatku horčíka.


A ak sa pozrieme na potenciálne vedľajšie účinky vysokého príjmu vitamínu D, ktoré boli pozorované ako arytmia srdca, bolesti hlavy, svalové kŕče alebo záchvaty úzkosti, je na zamyslenie či to nie sú vedľajšími účinkami nedostatku horčíka, ktorý je potrebný pre metabolizmus vitamínu D.


Vitamín K2


Je vitamín K2 bezpečný?


Vitamín K2 nie je liek, ale prírodný doplnok výživy. Vitamín K2 nespôsobuje nadmerné zrážanie krvi, pretože bielkoviny zodpovedné za zrážanie krvi majú iba obmedzenú kapacitu prijať vitamín K2.


Len čo sa dosiahne naplnenie vitamínom K2, vitamín K2 už nemôže ovplyvňovať zrážanie krvi. Dá sa to porovnať s užívaním vitamínu C, ktorý je potrebný na tvorbu kolagénu. Ak človek príjme príliš veľa vitamínu C, napriek tomu nevznikne prebytok kolagénu v tele.


Dodatočný príjem vitamínu K2 nevedie k zvýšenej zrážanlivosti krvi. Tieto procesy sa samy regulujú. Posledné štúdie ukazujú, že denný príjem 45 µg vitamínu K2 (menachinón) nezasahuje do účinku liekov na riedenie krvi a nepredstavuje riziko vzniku krvných zrazenín.


Vitamín K2 zo stravy nevieme dopĺňať v takom množstve v akom potrebujeme. Vitamín K2 nájdeme v živočíšnych potravinách. Ide napríklad o mliečne výrobky s vysokým obsahom tuku z kráv kŕmených trávou, žĺtkami, pečeňou a ďalším. Vitamín K je rozpustný v tukoch. Preto ho nenájdete v nízkotučných živočíšnych produktoch.


Vitamín K2 udržiava silné a zdravé kosti


Vápnik, ktorý je v kostiach zaručuje zdravie kostrového systému, svalovú koncentráciu aj nervové reakcie. Naše kosti prechádzajú neustálou regeneráciou. Celý proces riadia dva typy buniek: osteoklasty a osteoblasty. Osteoklasty odstraňujú starú alebo poškodenú kosť a osteoblasty syntetizujú kosť novú. Zdravie kostí veľmi závisí na tejto rovnováhe.


Vitamín K2 je dobré kombinovať s vitamínom D3


Vitamín D3 zvyšuje absorpciu vápnika z čriev. Bez vitamínu K2 by proces kostí nefungoval správne. Po 30tom a 40tom roku dochádza k úbytku kostnej hmoty a zvyšuje sa riziko zlomenín, neskôr osteoporózy. (Osteoporóza nastáva vtedy, keď je znížená minerálna hustota kostí. Odhaduje sa, že okolo 200 miliónov ľudí na celom svete trpí osteoporózou. Toto ochorenie postihuje trikrát toľko žien ako mužov.)


Vitamín K2 znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení


Vitamín K2 môže môže znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení. Vitamín K2 bráni zvápenateniu tepien. Vitamín D3 podporuje absorpciu vápnika z čriev, aby bol k dispozícii pre stavbu kostí, ale vitamín K2 pomáha transportovať vápnik priamo do kostí a zabraňuje jeho usadzovaniu v cievach a mäkkých tkanivách.


Vitamín K2 dôležitý pre zdravie pľúc a obličiek


Vitamín K2 dokáže rozpustiť aj vzniknuté usadeniny v cievach.


Nedostatok vitamínu K2 spôsobuje kôrnatenie tepien, zvýšenú hladinu v cievach, bolesti hlavy, chrbta a kĺbov, riziko osteoporózy a zvýšené riziko Alzheimera. Okrem toho, nedostatok vitamínu K2 môže spôsobovať zvápenatenie pľúc a obličiek.


To znamená, že podobne ako u ciev, aj pľúca môžu obsahovať usadeniny vápnika. Usadeniny vápnika môžu byť i v obličkách, pre ktoré je typická tvorba obličkových kameňov.


Vitamín K2 taktiež podporuje imunitný systém a funkčnosť zdravia pľúc.


Keďže vitamín K2 sa nedostatočne vstrebáva z potravy, je nevyhnutné ho dopĺňať.


Jeho užívanie je bezpečné a bez hlásených vedľajších účinkov a to i dokonca vo vysokých dávkach.


Vitamín D3 a K2 spolu tvoria najlepší tím pre zdravie kostí, zubov, pľúc, obličiek, podporu imunity, kardiovaskulárneho zdravia, zníženie rizík respiračných ochorení.


Zdravotné funkcie vitamínu K môžete najlepšie využiť takto:


Vitamín K prispieva k udržaniu zdravých kostíokrem iného aktiváciou osteokalcínu (ústredný proteín v metabolizme kostí).

Len aktivovaný osteokalcín môže skutočne zabudovať vápnik do kostí .

Osteokalcín sa tvorí pomocou synergicky pôsobiaceho vitamínu D3, ktorý zároveň podporuje udržanie zdravých kostí.

Vitamíny D3 a K2 je preto najlepšie užívať v kombinácii. Vitamín K2 tiež aktivuje MGP, centrálny proteín viažuci vápnik v cievnej stene a spojivovom tkanive.

Okrem toho podporuje vitamín K2 normálnu zrážanlivosť krvi tým, že umožňuje tvorbu faktorov zrážanlivosti a faktorov pôsobiacich proti zrážaniu krvi, najmä proteínu S



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29810
3 položky

Tabuľka dát

Zloženie
MCT olej (kokos) (94%), antioxidant Tokoferolové extrakty (prírodný vitamín E), vitamín D3, menachinón (vitmamín K2, all-trans MK-7).
Odporúčané davkovanie
1 kvapku denne
Obsah
20ml
Podľa použitia
Bolesti chrbta
Bolesti hlavy
Cievy
Imunita
Kosti
Kĺby
Mozog
Obličky
Svaly
Zuby, paradentóza
Zápaly

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.