BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Vitamín K2 olej kvapky 20ml

15,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
vysoká biologická dostupnosť a najlepšia synergia s vitamínom D3
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

VITAMÍN K2 – VYSOKÁ BIOLOGICKÁ DOSTUPNOSŤ A NAJLEPŠIA SYNERGIA S VITAMÍNOM D3


Vitamín K2 od Dr. Jacobs sa dodáva na báze oleja. Je vo vysokej biologickej dostupnosti. Má najlepšiu senergiu s vitamínom D3. To znamená, že vitamín rozpustný v tukoch sa v tele veľmi dobre vstrebáva – bez ohľadu na jedlo. Ako menachinón-7 s dlhým reťazcom je vitamín K2 obzvlášť biologicky dostupný a optimálne sa absorbuje v tele. S polčasom rozpadu približne 3 dni má tiež výrazne lepšiu stabilitu ako vitamín K1 (1 – 2 hodiny).


vitamín K2 s vysokou biologickou dostupnosťou

20 ug vitamínu K2 na jednu porciu

vitamín K2 ako menachinón-7 (all-trans MK-7) z Nórska vo farmaceutickej kvalite

takmer 50 krát dlhšia doba účinkovania ako K1

veľmi dobré vstrebávanie a dlhodobá stabilita

vhodný pre vegánov


Odporúčané dávkovanie:

6 kvapiek denne. 1 kvapka obsahuje 20 µg vitamínu K2 (all-trans MK-7).


Pozor: pri súčasnom užívaní antagonistov vitamínu K (na báze kumarínu) je nutná konzultácia s lekárom!


Nutričné hodnoty: 1 dávka (6 kvapiek) Vitamín K 120 µg (160% referečnej výživovej hodnoty). Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pre vyváženú a pestrú stravu. Po otvorení spotrebujte do 6 mesiacov. Skladovať v chlade (6-25°C) a chrániť pred svetlom. Vyrobené v Nemecku.


Zloženie:

MCT olej (kokos) (98%), extrakty obsahujúce tokoferol (vitamín E prírodného pôvodu), menachinón (vitamín K2).

20 ml (600 kvapiek alebo 600 dávok)


Mnohí z vás každý deň používate vitamín D a kladiete si otázku či si máte kúpiť k tomu aj vitamín K2.


Dôležitou funkciou vitamínu D je kontrola vstrebávania vápnika a tvorba niektorých dôležitých bielkovín.


Vitamín K2 zaisťuje, že prijatý vápnik je prenesený tam, kde ho organizmus potrebuje. Vitamín K2 je potrebný aby sa aktivoval GLA proteín a hormón osteokalcín.


Osteokalcín hrá dôležitú úlohu pri tvorbe nových kostí a zaisťuje, aby sa prijatý vápnik skutočne zabudoval do kostí. Osteokalcín je nevyhnutný pre silné kosti a zuby. GLA proteín zaisťuje, že sa vápnik nehromadí v orgánoch alebo cievach. Vedecké štúdie ukazujú, že vitamín K2 v spojitosti s vitamínom D, je dôležitý pre optimálnu hustotu kostí a znižuje riziko zlomenín kostí (Van Ballegooijen, 2017).


Nedostatočné zásobovanie vitamínom K môže napríklad viesť k takzvanej nízkoenergetickej zlomenine u detí alebo rastúcich adolescentov (Popko, 2018). Bez vitamínu K2 sa môžu tvoriť kalcifikácie a poškodzujú sa cievy, orgány a tkanivá. Dôsledkami nedostatku vitamínu K2 môžu byť aj obličkové kamene, arterioskleróza vrátane infarktu.


Aké formy vitamínu K2 poznáme?


Vitamín K je rodina mnohých vitamínov a ľudia poznajú zväčša K1 a K2.


Je ich samozrejme viac. Vitamín K1 je prevládajúcou formou vitamínu K v potravinách. Vitamín K1 sa nachádza najmä v zelenej listovej zelenine. Vitamín K1 (fylochinón) účinkuje hlavne v pečeni a je zodpovedný za zrážanie krvi.


Vitamín K2 je tvorený baktériami. Z potravín sú hlavným zdrojom vitamínu K2 fermentované výrobky, mäso a mliečne výrobky, ako napríklad tvrdý syr.


Existujú rôzne typy vitamínu K2. Najprirodzenejšou a najefektívnejšou formou je MK-7, ktorá sa vyrába fermentáciou. Naše črevné baktérie E. coli a Bacteroides fragilis produkujú obmedzené množstvo vitamínu K2 v čreve. Ak je narušená črevná flóra, môže byť vážne narušená aj tvorba vitamínu K2.


Je vitamín K2 bezpečný?


Vitamín K2 nie je liek, ale prírodný doplnok výživy. Vitamín K2 nespôsobuje nadmerné zrážanie krvi, pretože bielkoviny zodpovedné za zrážanie krvi majú iba obmedzenú kapacitu príjať vitamín K2.


Len čo sa dosiahne naplnenie vitamínom K2, vitamín K2 už nemôže ovplyvňovať zrážanie krvi. Dá sa to porovnať s užívaním vitamínu C, ktorý je potrebný na tvorbu kolagénu. Ak človek príjme príliš veľa vitamínu C, napriek tomu nevznikne prebytok kolagénu v tele.


Dodatočný príjem vitamínu K2 nevedie k zvýšenej zrážanlivosti krvi. Tieto procesy sa samy regulujú. Posledné štúdie ukazujú, že denný príjem 45 µg vitamínu K2 (menachinón) nezasahuje do účinku liekov na riedenie krvi a nepredstavuje riziko vzniku krvných zrazenín.


Vitamín K2 zo stravy nevieme dopĺňať v takom množstve v akom potrebujeme. Vitamín K2 nájdeme v živočíšnych potravinách. Ide napríklad o mliečne výrobky s vysokým obsahom tuku z kráv kŕmených trávou, žĺtkami, pečeňou a ďalším. Vitamín K je rozpustný v tukoch. Preto ho nenájdete v nízkotučných živočíšnych produktoch.


Vitamín K2 udržiava silné a zdravé kosti


Vápnik, ktorý je v kostiach zaručuje zdravie kostrového systému, svalovú koncentráciu aj nervové reakcie. Naše kosti prechádzajú neustálou regeneráciou. Celý proces riadia dva typy buniek: osteoklasty a osteoblasty. Osteoklasty odstraňujú starú alebo poškodenú kosť a osteoblasty syntetizujú kosť novú. Zdravie kostí veľmi závisí na tejto rovnováhe.


Vitamín K2 je dobré kombinovať s vitamínom D3


Vitamín D3 zvyšuje absorpciu vápnika z čriev. Bez vitamínu K2 by process kostí nefungoval správne. Po 30tom a 40tom roku dochádza k úbytku kostnej hmoty a zvyšuje sa riziko zlomenín, neskôr osteoporózy. (Osteoporóza nastáva vtedy, keď je znížená minerálna hustota kostí. Odhaduje sa, že okolo 200 miliónov ľudí na celom svete trpí osteoporózou. Toto ochorenie postihuje trikrát toľko žien ako mužov.)


Vitamín K2 znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení


Vitamín K2 môže môže znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení. Vitamín K2 bráni zvápenateniu tepien. Vitamín D3 podporuje absorpciu vápnika z čriev, aby bol k dispozícii pre stavbu kostí, ale vitamín K2 pomáha transportovať vápnik priamo do kostí a zabraňuje jeho usadzovaniu v cievach a mäkkých tkanivách.


Vitamín K2 dôležitý pre zdravie pľúc a obliečiek


Vitamín K2 dokáže rozpustiť aj vzniknuté usadeniny v cievach.


Nedostatok vitamínu K2 spôsobuje kôrnatenie tepien, zvýšenú hladinu v cievach, bolesti hlavy, chrbta a kĺbov, riziko osteoporózy a zvýšené riziko Alzheimera. Okrem toho, nedostatok vitamínu K2 môže spôsobovať zvápenatenie pľúc a obliečiek.


To znamená, že podobne ako u ciev, aj pľúca môžu obsahovať usadeniny vápnika. Usadeniny vápnika môžu byť i v obličkách, pre ktoré je typická tvorba obličkových kameňov.


Vitamín K2 taktiež podporuje imunitný system a funkčnosť zdravia pľúc.


Keďže vitamín K2 sa nedostatočne vstrebáva z potravy, je nevyhnutné ho dopĺňať.


Jeho užívanie je bezpečné a bez hlásených vedľajších účinkov a to i dokonca vo vysokých dávkach.


Vitamín D3 a K2 spolu tvoria najlepší tím pre zdravie kostí, zubov, pľúc, obličiek, podporu imunity, kardiovaskulárneho zdravia, zníženie rizík respiračných ochorení.


Zdravotné funkcie vitamínu K môžete najlepšie využiť takto:


Vitamín K prispieva k udržaniu zdravých kostíokrem iného aktiváciou osteokalcínu (ústredný proteín v metabolizme kostí).

Len aktivovaný osteokalcín môže skutočne zabudovať vápnik do kostí .

Osteokalcín sa tvorí pomocou synergicky pôsobiaceho vitamínu D3, ktorý zároveň podporuje udržanie zdravých kostí.

Vitamíny D3 a K2 je preto najlepšie užívať v kombinácii. Vitamín K2 tiež aktivuje MGP, centrálny proteín viažuci vápnik v cievnej stene a spojivovom tkanive.

Okrem toho podporuje vitamín K2 normálnu zrážanlivosť krvi tým, že umožňuje tvorbu faktorov zrážanlivosti a faktorov pôsobiacich proti zrážaniu krvi, najmä proteínu S.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29812
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
MCT olej (kokos) (98%), extrakty obsahujúce tokoferol (vitamín E prírodného pôvodu), menachinón (vitamín K2).
Odporúčané davkovanie
6 kvapiek denne. 1 kvapka obsahuje 20 µg vitamínu K2 (all-trans MK-7).
Obsah
20ml
Podľa použitia
Bolesti chrbta
Bolesti hlavy
Dýchacie cesty
Imunita
Kosti
Kĺby
Osteoporóza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.