BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Zinok diglycinát 60 kapsúl 24g

10,00 €
S DPH
6 položky
ZINOK – MINERÁL ZINOK AKO PIKOLINÁT ZINOČNATÝ. Zinok je nevyhnutný pre normálnu funkciu mnohých orgánov a systémov v tele. Prispieva najmä k udržaniu zdravých kostí, vlasov, nechtov a pokožky, k normálnej funkcii imunitného systému .
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

ZINOK – MINERÁL ZINOK AKO PIKOLINÁT ZINOČNATÝ.

Zinok je nevyhnutný pre normálnu funkciu mnohých orgánov a systémov v tele. Prispieva najmä k udržaniu zdravých kostí, vlasov, nechtov a pokožky, k normálnej funkcii imunitného systému .


Odporúčané dávkovanie: 1 kapsulu denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Dôležité upozornenie: Doplnky výživy neslúžia ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Užívanie prípravku počas tehotenstva a dojčenia je nutné vopred konzultovať s lekárom.


Skladujte uzavreté, v suchu, chlade, chráňte pred svetlom Udržujte mimo dosahu malých detí.


Zloženie: objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, zinok (diglycinát zinočnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza


Výživové hodnoty

na dennú dávku %RVH (1 kapsula)

Zinok 30mg 300%

RVH – referenčná výživová hodnota


Prečo je zinok potrebný pre vaše kosti?!

Veľa ľudí majú problém s tým, že im klesá hustota minerálov v kostiach. Tento stav sa nazýva osteopénia. Väčšina ľudí sa hneď začne zaujímať o vápnik a vitamín D3.


Viete prečo, je zinok tak veľmi dôležitý pre kosti???


Nedostatok zinku vedie k tomu, že sa zníži hladina bilekoviny, ktorá podporuje okrem iného aj rast kostí. Cez túto bielkovinu sa aktivujú kostné bunky, ktoré sa nazývajú osteoblasty. Osteoblasty sú kostné bunky, ktoe neustále vytvárajú novú kosť a tá sa dokáže dobre prispôsobovať záťaži a teda sa bude odolná voči zlomeninám.


Mimochodom u postmenopauzálnych žien s osteoporózou je zvýšené vylučovanie zinku močom. Čiže u žien po menopauze s osteoporózou sa zvyšuje nedostatok zinku a týmto spôsobom a tým sa zvyšuje aj riziko zlomenia kosti. Preto by sa ženy po menopauze s problémami s kosťami nemali sústrediť len na vápnik a vitamín D ale aj na zinok.


A ako sa prejavuje nedostatok zinku?


strata chuti do jedla

biele škvrny na nechtoch

lámavosť nechtov

vypadávanie vlasov

zvýšená náchylnosť na plesňové infekcie

porucha čuchu a chuti

náchylnosť na infekcie

poruchy rastu

spomalenosť, letargia

hnačka

atď.


Zvýšenú potrebu zinku majú ľudia užívajúci kortikosteroidy, hormonálnu antikoncepciu, užívajúci antibiotiká na báze tetracyklínov, lieky proti epilepsii (kyselina valproová), lieky na odvodňovanie ale aj ľudia užívajú vyššie dávky železa či vápnika, ale napr. aj obilniny obsahujú látky znižujúce vstrebávanie zinku. Ale u niektorých ľudí aj vysoký príjem fruktózy (ovocný cukor, sladkosti) bráni vstrebávaniu zinku.


U dospelých sa za problémové považuje ak sa užíva dlhodobo viac ako 50 mg zinku.


Trápia vás ťažkosti s dýchaním, chrápete, slabne vám čuch, tečie vám z nosa a upchávajú sa vám dýchacie cesty? Je možné že vám čosi chýba?

Ak ste sa našli v problémoch, ktoré som spomenul v nadpise textu je možné že máte nosové polypy. Nosové polypy sú malé zhluky buniek, ktoré sa tvoria vo vdýchacích cestách alebo dutinách. Polypy vznikajú ako výsledok chronického lokálneho zápalu.


Malé nosové polypy často spôsobujú výtok z nosa a pocit trvalého upchatého nosa, ktorý sa nedá vyčistiť. Väčšie nosové polypy spôsobujú dýchacie ťažkosti, niektorí ľudia pociťujú bolesti hlavy alebo bolesť celej tváre. Okrem toho môžu nosové polypy viesť k narušeniu čuchu a v dokonca aj narušeniu chuti.


Školská medicína nosové polypy sa lieči protizápalovými liekmi – kortikosteroidmi a keď už “nejde inak” tak sa jednoducho odstraňujú chirurgicky. No keďže sa nerieši príčina neraz sa nosové polypy vracajú.


Keďže mnohí ma poznáte už nejden deň. Často ste odo mňa počuli že zápal ( keď nebolí) je príčinou väčšiny problémov s ktorými sa ľudia stretávajú. A aj dnes som vám to ukázal. Pozrime sa na to, čo môže spúšťať zápal. Zápal totiž musí mať vždy nejaký spúšťač.


V Iráne sa rozhodli, že zistia hladinu niektorých minerálov a stopových prvkov u pacientov trpiacich polypmi. Zisťovali hladinu selénu a zinku v tkanive polypov a zistili, že u pacientov s polypmi je výrazne nižšia hladina zinku oproti ľuďom s normálnymi sliznicami bez polypov/zápalov.


Zinok je pritom dôležitý minerál, ktorý sa podieľa na našej ochrane pred voľnými radikálmi. Ak sa voľné radikály vymknú spod kontroly dokážu byť spúšťačmi zápalov. Ak chýba zinok, bunky/tkanivá nedokážu “odpratať” voľné radikály a tie dokážu aktivovať zápalové procesy.


Ak máte resp. poznáte ľudí čo trpia polypmi a vracajú sa im polypy, nedostatok zinku môže byť príčinou tohoto problému. A prečo môže vznikať nedostatok zinku? Neuvediem tu všetky príčiny, ale pomenujem aspoň pomerne často sa vyskytujúce príčiny nedostatku zinku.


1, nedostatok zinku v strave, ktorá sa konzumuje

2, pitie alkoholu

3, v tele prebiehajú chronické ochorenia vrátanne alergií, tráviach problémov, chronické infekcie

4, záťaž ťažkymi kovmi ako olovo a kadmium

5, užívanie liekov ako antibiotiká, preháňadlá, chemoterapeutiká, antikoncepcia a pod.

6, strava bohatá na fruktózu (ovocný cukor) dokáže brániť vstrebávaniu zinku z čreva

7, fosfáty



Traja statoční pre vašu imunitu


1, Zinok

Stopový prvok zinok hrá veľmi dôležitú úlohu v imunitnom systéme. Zinok má rozhodujúci význam pre celistvosť sliznice, pričom celistvosť sliznice je jednou z kľúčových podmienok na to aby sa nám patogény nedostali do tela!


V klinickej štúdii s ľuďmi vo veku od 65 do 82 rokov malo denné dopĺňanie 10 mg zinku počas siedmich týždňov jasne pozitívny vplyv na imunitný systém. Bolo možné dokázať zníženie uvoľňovania zápal podporujúcich látok a zlepšenú kontrolu imunitnej reakcie. Reakcia adaptívnej imunity na antigény sa zlepšila.


Zinok pôsobí proti zápalom. V porovnaní s rôznymi protizápalovými liekmi, dopĺňanie zinku nevedie k všeobecnému utlmeniu imunitnej odpovede. Dopĺňanie zinku zlepšuje reakciu imunity na patogény a znižuje výskyt infekcií.


2, Selén

Počas pohlcovania patogénov bunky imunitného systému uvoľňujú veľké množstvo kyslíkových radikálov: Robia to preto, aby tieto patogény kyslíkovými radikálmi poškodili. Lenže kyslíkové radikály nepoškodzujú len patogény, ale aj vlastné bunky tela a tkanivá. Nato aby nedochádzalo k poškodeniu telových buniek ale len patogénov je potrebné aby si telo vedelo vyrábať látky, ktoré tomu zabráni. Osobitnú úlohu v obrane tela pred poškodením buniek, tkanív, tela látkami, ktoré sa tvoria nielen pri infekciách zohráva selén. Na správne fungovanie selénom podmienených ochranných mechanizmov tela sú potrebné hladiny selénu v rozmedzí 100-130 µg / l. pritom pri skúmaní obyvateľov časti strednej Európy (oblasť Brandenburska) sa ukázalo, že ich hladina sa pohybovala v v rozmedzí 60–80 µg / l čo je málo.


3, Vitamín D

Vitamín D je obzvlášť dôležitý pre reguláciu imunitnej reakcie bunkami získanej imunity. Vitamín D znižuje tvorbu buniek získanej imunity o ktorých sa hovorí ako o príčine rozvoja ochorenia u pacientov s autoimunitnými ochoreniami aj u pacientov s COVID-19. Vitamín D podporuje tvorbu buniek imunitného systému s protizápalovými účinkami, ktoré potláčajú nadmernú aktiváciu imunitného systému.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29820
6 položky

Tabuľka dát

Zloženie
objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, zinok (diglycinát zinočnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza
Odporúčané davkovanie
1 kapsulu denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Obsah
60kpsl
Podľa použitia
Hnačka
Imunita
Kosti
Nechty
Pokožka
Trávenie
Vlasy

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.