BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Selén 100mcg 60 kapsúl 20g

10,00 €
S DPH
5 položky
Minerál Selén prispieva k ochrane organizmu pred poškodením tkanív voľnými radikálmi.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Selén prispieva k udržaniu zdravých vlasov.

Selén prispieva k udržaniu zdravých nechtov.

Selén prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému.

Selén prispieva k správnemu fungovaniu štítnej žľazy.

Selén prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.


Minerál Selén prispieva k ochrane organizmu pred poškodením tkanív voľnými radikálmi.


Zloženie: Objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, selén (seleničitan sodný).


Odporúčané dávkovanie: 1 kapsulu denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Upozornenie: Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. Prípravok nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej nádobe, v suchu, pri teplote do 25*C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Bez lepku, bez farbív, vhodné pre vegánov


Množstvo účinných látok 1 kapsula %RVH

Selén 100 mcg 182 %

% RVH – referenčnej výživovej hodnoty


Funkcie selénu

Selén prináša nášmu telu mnoho benefitov. Jeho názov bol odvodený od gréckeho slova selas (iskra, svetlo) a to vďaka svojim svetelným vlastnostiam.


Selén je stopový prvok, ktorý sa v organizme nachádza ako súčasť bielkovín. Množstvo selénu, ktoré sa nachádza v našej strave je priamo ovplyvnené množstvom selénu v pôde, v ktorej sa tieto potraviny pestovali. V našom zemepisnom pásme všeobecne platí, že v pôde je nízky výskyt selénu, a tak ho aj my prijímame v malých množstvách. Jeho koncentrácia je vyššia v potravinách pochádzajúcich z mora, a taktiež všetkých vodných nádrží, kde je selén koncentrovanejší.


Pomáha nám napríklad s posilnením imunitného systému, čiže lepšou obranyschopnosťou tela pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami. Má schopnosť zlučovať sa v organizme s ťažkými kovmi, a tak tieto škodlivé prvky zneškodňuje, čo môže pomôcť najmä ľuďom s alergiami na tieto prvky. Pomáha taktiež znižovať množstvo zlého LDL cholesterolu v tele.


Selén patrí medzi dôležité minerály pre správne fungovanie organizmu, či už ide o spomínanú imunitu, ale je dobrý aj pre nervy, svaly alebo aj o celkové pohlavné zdravie. Má význam predovšetkým pre mužskú plodnosť nakoľko ovplyvňuje spermie a ich kvalitu. To je aj dôvodom, prečo ho obsahujú viaceré tablety a prípravky pre mužov.


Selén je navyše významný antioxidant. To v praxi znamená, že pôsobí proti predčasnému starnutiu buniek a chráni ich pred oxidačným stresom a voľnými radikálmi. Týka sa to aj buniek produkujúcich spermie v semenníkoch.


Selén je veľmi dôležitý pre mužov aj pre jeho pôsobenie na prostatu, hlavne na udržanie jej zdravia a správnej funkčnosti. Využitie minerálu je však aj v iných oblastiach a to je dôvod, prečo vám chcem tento dôležitý stopový prvok predstaviť komplexne.


Selén je potrebný pre tvorbu enzýmu, ktorý premieňa hormón štítnej žľazy T4 na jeho aktívnu formu T3. Selén je tiež dôležitý pre správne fungovanie antioxidačných enzýmov. Ak tieto chýbajú zvýši sa oxidačný stres ktorý podporuje rozvoj zníženej funkcie štítnej žľazy.


Taktiež zlepšuje:


fungovanie pečene

plodnosť

funkciu štítnej žľazy

funkciu prostaty a zvyšuje tvorbu spermií

delenie účinnosť bielych krviniek

Zoznámte sa aj s ďalšími produktami rady Medveď natural.


Antioxidanty a selén


Ľudia si v poslednej dobe uvedomujú význam antioxidantov. Antioxidanty sú látky, ktoré pomáhajú v tela znefunkčniť voľné radikály. Voľné radikály sú častice, ktoré dokážu v tele páchať škody a okrem iného spúšťať zápaly alebo poškodzovať gény. Telo na svoju ochranu pred voľnými radikálmi využíva širokú paletu antioxidantov, ktoré si same vytvára ale mnohé antioxidanty telo dostáva cez stravu. Jedným z najcennejších látok, ktoré buduje antioxidačný systém je aj selén.


Selén je potrebný na tvorbu antioxidantov, ktoré si telo tvorí ale aj samotný selén dokáže pôsobiť ako antioxidant a chrániť tak telo pred poškodením. Keďže v našej potrave sa v Európe vyskytuje málo selénu mnohí sa snažia selén doplniť v podobe doplnkov výživy aby si cez selén zabezpečili dostatok ochrany pred zápalmi alebo aj poškodením DNA.


Na trhu sú v doplnkoch výživy 2 formy selénu:


organicky viazaný


anorganicky viazaný


Organicky viazaný sa síce epšie vstrebáva ale veľmi zle sa zabudováva do enzýmov, ktoré chránia telo pred voľnými radikálmi a sám organicky viazaný selén sa len veľmi málo dokáže správať ako antioxidant.


Naproti tomu anaorganicky viazaný selén sa dobre zabudováva do enzýmov chrániacich telo pred voľnými radikálmi a sám sa správa ako silný antioxidant. Navyšše týmto selénom sa nikdy nedokážete predávkovať.


Vačšina selénu je tu anorganicky viazaná a len malá časť sa tu nachádza v organickej forme (tá sa napr. ukladá do vlasov a nechtov).


Selén v čisto anorganickej forme nájdete aj v produkte forIMUN v akciovom balíčku.


Vedeli ste prečo je selén pre imunitu dôležity?


Nedostatok selénu oslabuje imunitný systém a môže byť spojený so zhoršeným priebehom vírusových infekcií.


Selén podporuje tvorbu protilátok a môže podporovať tvorbu látok ničiacich vírusy a baktérie.


Nedostatok selénu môže spôsobiť oslabenie bunkovej imunity.


Selén pomáha podporovať imunitnú odpoveď na vírusové a bakteriálne patogény, ale zároveň bráni aby sa zápal nerozhorel tak veľmi aby poškodil tkanivá. Selén tak pôsobí na imunitu regulačne.


Nedostatok selénu zvyšuje chopnosť chrípkového vírusu spustiť infekciu, ale môže tiež spôsobiť zmeny v genóme Coxsackie vírusov, ktoré môžu v dôsledku genetickej mutácie spôsobiť že nešokodný vírus sa stane choroboplodný.


Nízke hladiny selénu viesť k tomu, že neškodné vírusové kmene môžu mutovať na choroboplodné kmene.


Vírusy sa môžu množiť a šíriť v tele rýchlejšie, keď je hladina selénu nízka.


Niektoré prejavy nedostatku selénu


zmeny na nechtoch ako napr. biele škvrny

riedke vlasy

suchá a šupinatá koža

anémia

bolesti svalov

u mužov znížená kvalita spermií

ochorenia srdcového svalu

únava

náchylnosť na infekcie

  • depresie

Ak sa skombinujú lieky proti bolesti dokopy vaša pečeň je ohrozená!


Mnoho ľudí užíva lieky proti bolesti, ktoré obsahujú liečivo paracetamol. Tabletky proti bolesti sú neraz bežnou súčasťou ženských kabeliek. Paracetamol patrí medzi liečivá s najväčšou spotrebou v západnom svete a neraz ho užívajú aj deti.


Avšak tieto lieky s obsahom paracetamolu majú nielen výhody zbavovania sa bolesti, ale majú aj svoje nevýhody. A tou nevýhodou okrem iného je to, že zaťažujú pečeň s tým, že pečeň dokážu poškodiť. A riziko poškodenia pečene sa zvyšuje s nedostatočným prísunom selénu, lebo selén je stopový prvok, ktorý chráni pečeň!


Záver: kombinácia nedostatku selénu a užívanie liekov proti bolesti s obsahom paracetamolu vytvára nebezpečnú situáciu pre vašu pečeň!



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29823
5 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, selén (seleničitan sodný).
Odporúčané davkovanie
1 kapsulu denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Obsah
60kpsl
Podľa použitia
Anémia, chudokrvnosť
Depresie, úzkosť
Hnačka
Imunita
Kosti
Nechty
Pokožka
Srdce
Svaly
Trávenie
Vlasy
Vírusy, baktérie , plesne
Únava

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.