Shiitake sušená (Húževnatec jedlý) 100g
- 195580
- 8594167650106
- 79.900€ / kg
- MycoMedica
- Zelené potraviny
-
Tovar skladom odosielame do 48 hodín
-
Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
-
Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní
Táto Shiitake sa pestuje na organickom substráte. Základom tohto substrátu je zmes pilín, organické pšeničné otruby, trstinový cukor a prírodný sádrovec. Pre výrobu extraktov sa používajú plodnice.
pre gastronomické využitie
vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukánov
najvyššia kvalita
kontrolované pestovanie
ručne zbieraný
Shiitake je veľmi chutná a používa sa do šalátov, polievok, rizota, je vynikajúca ako príloha k masu.
Požadované množstvo zalejte horúcou vodou a nechajte 30 minút napučať.
Odporučaná doba varenia je 10–15 min.
Testované v nemeckom Agrolabu.
Obsah balenia: 100g
Shiitake (Lentinula edodes, húževnatec jedlý, „kráľovná medzi hubami“, XiangGu /voňavá huba/) patrí do skupiny chorošovitých drevokazných húb. Je možné ju nájsť na kmeňoch, pňoch, polenách a pestovať ju aj v domácich podmienkach. V prírode tiež rastie na tomto substráte, hlavne potom na listnáčoch.
V našich končinách huba nerastie. Shiitake má šupinatý, svetlo až tmavo hnedý klobúk, ktorý má priemer cca 5–12 cm a je na približne 3–5 cm vysokom hlúbiku. Dužina Shiitake má pevnú konzistenciu a silnú vôňu. To z nej robí ideálnu prísadu do pokrmov, a to hlavne tých ázijských, kde je huba doma aj vo voľnej prírode. Ázijské krajiny sú tiež najväčšími producentmi Shiitake. Pestovanie a hlavne následné využívanie tejto huby na liečebné účely má v Ázii, hlavne v Číne a Japonsku, dlhú, doslova tisícročnú tradíciu.
Japonské spisy z roku 199 n. l., popisujú, ako Kyusuyovia, japonský kmeň, priniesli Shiitake ako dar pre japonského cisára. V historických spisoch tradičnej čínskej medicíny je o Shiitake taktiež množstvo zmienok a je tu označená ako elixír života. Texty z doby dynastie Sung (960-1127) dokonca hovoria o počiatkoch kultivovania a cielenom pestovaní tejto huby.
V roku 1313 vznikol ďalší text, ktorý ďalej špecifikuje techniku kultivácie, tento bol spísaný Wang Chengom. V súčasnosti je huba komerčne pestovaná po celom svete. Pre ten náš svet bola prvýkrát popísaná a zaradená do systému v roku 1877, a to M. J. Berkeleyom, ktorý ju pomenoval Agaricus edodes. Toto meno Shiitake vydržalo až do roku 1976, kedy ju D. Pegler priradil do rodu Lentinula.
Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.
Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.
Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.
Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!
Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.





























































































































































































