BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Havajská Spirulina 200 kapsúl

20,35 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Spirulina obsahuje všetky dôležité základné živiny.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie Spiruliny:

100% čistá havajská Spirulina


Odporúčané dávkovanie:

Užite nalačno, alebo s jedlom 6 kapsúl denne. Zapite dostatočným množstvom tekutiny.


Čo je čistá Havajská Spirulina?

Cyanobaktéria rodu Spirulina je vďaka svojmu vysokému obsahu bielkovín cenná potravina alebo výživový doplnok. Je to unikátna riasa s veľkým množstvom živín a farbív, ktorá rastie v semibrakických vodách (zóna, kde sa miešajú slaná a sladká voda). Naša riada sa pestuje na čistom pobreží Kona na Hawaji a je považovaná za najlepšiu na svete.


Prečo ju ponúkame?

excelentný zdroj proteínov a mnohých kľúčových výživných látok

obsahuje GLA (kyselinu gama-linolénovú)

obsahuje antioxidanty

vhodná pri posilňovaní, ako zdroj energie a na zvýšenie odolnosti organizmu


Zaujímavosti:

Verí sa, že spirulina bola základným kameňom potravy Aztékov. Dnes je považovaná za jednu z nutrične najbohatších potravín na svete. Havajská spirulina od Pure Planet je modro- zelená riasa najvyššej kvality, pretože je pestovaná pod lúčmi silného tropického slnka. Havajská spirulina je nielen vynikajúcim zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín, ale tiež obsahuje komplex kľúčových látok, vrátane vitamínu E, vitamínu B12 vo vegetariánskej forme, železa, vápnika, vitamínov a minerálov, všetkých 9 aminokyselín a chlorofylu.


Spirulina je významným zdrojom nenasýtenej kyseliny gama-linoleovej a je bohatá na antioxidanty. Nie je teda divu, že je obľúbená u športovcov, ktorí ju užívajú pri posilňovaní, na zvýšenie výdrže a energie. Vedecké štúdie (UC Davis) ukázali, že Havajská Spirulina môže mať najväčší potenciál v zvyšovaní imunity zo všetkých doteraz skúmaných potravín. Po 2 týždňoch užívania došlo k 10-násobnému nárastu hladiny gama interferónov a interleukínov, ktoré sú kľúčové v boji ľudského tela s mnohými patogénmi.


História Spiruliny:

Obyvatelia prímorských oblastí odpradávna používali morské riasy a rastliny, ale užívanie Spiruliny má svoju osobitnú históriu. Hoci jej skutočnú nutričnú hodnotu superpotraviny vedci odhalili až v dvadsiatom storočí, ešte 200 rokov predtým bola intuitívne používaná v oblasti Južnej Ameriky v ťažkých obdobiach sucha. Hladujúci miestni obyvatelia zbierali na obživu zelenú riasu z prílivových jazierok, kde sa počas letných horúčav rýchlo množili riasy.


Počas II. Svetovej vojny, keď Japonsko čelilo embargu, vytvorila Japonská vláda Spoločnosť pre výskum rias. Po intenzívnom štúdiu boli objavené dve riasy s dokonalým zložením, obsahujúce bielkoviny, cukry, minerály a esenciálne mastné kyseliny v dokonalom súlade s potrebami ľudského tela. Boli nazvané Chlorella (rastúca v sladkej vode) a Spirulina (rastúca v slanej vode). Brilantný vedec, Dr. Hiroshi Nakamura potom vytvoril špeciálnu vodu pre množenie týchto rias, ktorá produkuje tony tejto superpotraviny. Po vojne projekt pokračoval a Dr. Nakamura odcestoval do USA, kde zdieľal svoje objavy s významným morským biológom Dr. Christopherom Hillsom. Spoločne položili základy 30-ročného výskumu, ktorý mal za následok, že Spirulina sa zaradila medzi nutrične najhodnotnejšie potraviny sveta.


Účinné fytochemické látky:

Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu B12. Obsahuje 2-6-krát viac vitamínu B12 než jej najbližší rival – surová hovädzia pečeň. Vitamín B12 je synonymom pre vysokú energiu.


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom biochelátovaného železa, ktoré je úplne netoxické.Je 58x bohatšia ako špenát a 28x bohatšia ako surová hovädzia pečeň!


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu E. Je 3x bohatšia ako zelená pšenica a jeho biologická aktivita je o 49% vyššia ako u syntetického vitamínu E.


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom betakaroténu (provitamínu A). Je 25x bohatšia ako surová mrkva. Na rozdiel od syntetického vitamínu A a z tuku z rybacej pečene, betakarotén je úplne netoxický.


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom antioxidantov. Obsahuje celé spektrum všetkých známych antioxidantov, vrátane vitamínov B1 a B6, zinku, mangánu, medi, aminokyseliny metionín, betakaroténu, vitamínu E a selénu.,


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom gama-linolenovej kyseliny ( GLA). Má 3x viac GLA než pupalkový olej. Štúdie preukázali, že GLA pomáha normalizovať hladinu cholesterolu v krvi, upravuje krvný tlak a podporuje kĺby.


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom chlorofylu – oveľa bohatšia ako zelená pšenica alebo alfalfa.


Spirulina je najbohatším prírodným zdrojom komplexných bielkovín s vysokou biologickou hodnotou. Biologická hodnota bielkovín: spirulina – 60-70%. Sója 30-35%, mäso 18-22%, vajcia 12-16%, tofu – 8%, mlieko – 3%.


Priaznivé účinky:

Spirulina silne zvyšuje hladinu interferónu gama a interleukínov v tele. Tieto látky sú kľúčové pre zdravú imunitnú reakciu tela.


Porovnanie s podobnými produktami:

Pre výrobu kapslí Spiruliny firma Pure Planet zdokonalila unikátnu metódu prípravy a dosiahla tak najvyššiu čistotu na svete. Nepoužíva vo svojich kapsliach žiadne plnidlá, tmely ani ďalšie chemické látky. Ďalšou technologickou úpravou používanou inými výrobcami je granulácia, ktorá vystavuje Spirulinu svetlu, vlhku , teplu a kyslíku, čo ničí nutričné hodnoty v nej obsiahnuté. Môžete si byť úplne istí, že pri užívaní kapslí Spiruliny od firmy Pure Planet dostávate tu najvyššiu kvalitu a najčistejší produkt na svete!


Nie všetky bielkoviny sú rovnaké….

Bielkoviny obsiahnuté v Spiruline sú úplne unikátne.* Na rozdiel od bežných rastlinných bielkovín s nekompletným spektrom a nízkou nutričnou hodnotou, spôsobenou nedostatkom esenciálnych aminokyselín, spirulina obsahuje vysoko kvalitné spektrum bielkovín so všetkými 8 esenciálnymi aminokyselinami a 10 aminokyselinami neesenciálnymi v správnom pomere.


Vynikajúca vstrebateľnosť a ľahká stráviteľnosť

Spirulina neobsahuje prakticky žiadne nestráviteľné látky. Na rozdiel od väčšiny rastlinných produktov, ktorých výživné látky sú pre telo zle dostupné (pokiaľ nie sú uvarené alebo naklíčené) , pretože sú ich bunky uzavreté ako mikroskopické oriešky v “pevnej” schránke z tvrdej nestráviteľnej celulózy, bunky spiruliny majú tenkú stenu tvorenú iba z polysacharidov, ktorá sa ľahko rozpúšťa pri kontakte s tráviacimi enzýmami nášho tela. Z toho dôvodu sú za krátky čas unikátne výživné látky spiruliny vstrebané zo zažívacieho traktu do krvného obehu, bez väčších energetických nárokov na tráviace procesy.


* Na rozdiel od iných, na proteíny bohatých potravín, ktoré sú ťažko stráviteľné, spirulina je stráviteľná veľmi dobre. Má neopakovateľný koeficient stráviteľnosti 95%! Jej aminokyselinysú pripravené na okamžité vstrebanie.


Ako sa Spirulina vyrába?

Naša Spirulina rastie na Hawaji v špeciálnych nádržiach a rast je podporovaný výlučne prírodnými živinami. Keď dozreje, zozbiera sa, prefiltruje a usuší. Výsledkom je stabilný prášok.


Skúsenosti:

Mám 70 rokov. Než som začal užívať kapsle spiruliny , mal som silné bolesti kolien a nôh, zhoršujúce sa keď som si ľahol. Nemohol som kľačať a bolo pre mňa ťažké ohnúť nohy v kolenách. Dnes dokážem kolená ohnúť a dokonca zvládnem s nimi cvičiť. S obrovským zadosťučinením môžem hrdo prehlásiť , že bolesti kolien sú preč. Som šťastný, že som tieto zázračné kapsule objavil. A necítim úľavu iba v bolestiach kĺbov , ale aj celkové zlepšenie vitality a môjho zdravia.“ (N. Behling, Palm Bay, FL)


Spirulina a imunita

Info: Havajská Spirulína je schválená ÚVZ SR ako výživový doplnok. Rozhodnutie číslo: OHVBPKV/6368/2011/Ht



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

4530

Tabuľka dát

Odporúčané davkovanie
6 kapsúl denne
Obsah
200 kapsúl

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.