BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Šťastné bruško PROBIO 50g – Probiotický prášok pre deti Medved natural

21,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
Probiotický prášok pre deti s 5 probiotickými kmeňmi a vlákninou.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Probiotický prášok pre deti s 5 probiotickými kmeňmi a vlákninou. Bakteriálne kultúry v produkte Šťastné bruško PROBIO prežívajú prechod cez žalúdok.


Šťastné bruško PROBIO je synbiotikum, lebo obsahuje prebiotické vlákniny aj probiotické kultúry.


Probiotický prášok je takmer bez chuti a je možné ho rozpustiť takmer vo všetkých nápojoch alebo mliečnych výrobkoch, a preto ho viete ľahko pripraviť deťom. Neobsahuje lepok a laktózy, vhodný pre vegánov.


Zloženie: inulín, ryžový škrob, obsiahnuté kultúry: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus


Odporúčané dávkovanie: Pri prvom použití začnite s 1 zarovnanou odmerkou denne a do 2 týždňov zvýšte na denné množstvo 2 odmerky. Odporúčanú dávku užite ráno pred jedlom rozmiešanú v studenej alebo vlažnej vode.


Počet kultúr: 1 odmerka (0,75 g) . 3 x 109 CFU,

2 odmerky (1,5 g) . . . . 6 x 109 CFU


Odmerka je priložená v balení.


Ak súčasne užívate antibiotika, užite odporúčanú dennú dávku až po 2 hodinách od užitia antibiotík.


Neprekračujte denné odporúčané množstvo. Doplnok výživy neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy.


Skladovanie: v suchu pri teplote 8 až 23°C


Udržujte mimo dosahu malých detí.


Obsah balenia: 50g


Šťastné bruško PROBIO je prášok s dobrou rozpustnosťou v tekutinách (nápoje, jogurty, smoothie a pod.)


Šťastné bruško PROBIO obsahuje špeciálne kmene baktérií, ktoré sú dôležité pre životnú fázu detí. Okrem iných baktérií mliečneho kvasenia obsahuje kultúry B. infantis a B. longum, dobré kultúry pre rastúce deti.


Kultúry baktérií sú obzvlášť stabilné a odolné voči kyselinám v žalúdku a žlčovým kyselinách. Séria testov ukázala, že kmene vo veľkom počte prežili kyslý prechod žalúdkom a dosiahli tak ciel (tenké a hrubé črevo).


Šťastné bruško PROBIO má regeneračný účinok na črevnú flóru. Už viac ako sto rokov je známe, že baktérie mliečneho kvasenia majú pozitívny vplyv na črevnú flóru, najmä ak sú kombinované viaceré kmene.


Šťastné bruško PROBIO zmierňuje príznaky pri užívaní antibiotík, ako sú hnačky a nepríjemné pocity v bruchu (2 až 3 hodinový interval po užívaní antibiotík, min. po dobu 3 týždňov). Antibiotikum tiež napáda všetky baktérie zdravej flóry. Probiotiká prispievajú k regenerácii čreva.


Šťastné bruško PROBIO podporuje celý imunitný systém (min. trojmesačný režim užívania). Baktérie mliečneho kvasenia aktivujú imunitný systém na rôznych úrovniach a majú zlepšený a udržateľný pozitívny vplyv na vznik a priebeh infekcií. Naše deti niekedy vyrastajú vo veľmi hygienickom (čistom) prostredí. Na jednej strane je to výhoda, na druhej strane sa môže imunitný systém detí rozvíjať pomalšie. Jedlo je tiež často veľmi sterilné. Imunitnému systému takto odoberáme dôležité stimulátory. Pretože prevažná časť nášho imunitného systému sa nachádza v čreve a úzko súvisí s črevnou flórou, probiotiká vedú k harmonickej črevnej flóre s pozitívnym vplyvom na imunitný systém.


Šťastné bruško PROBIO predchádza vzniku zubného kazu. Určité choroboplodné zárodky (kyselinu tvoriace zárodky, predovšetkým Streptococcus mutans), ktoré zvlášť spôsobujú vznik zubného kazu, je možné eliminovať pravidelným používaním mliečnych baktérií.


Šťastné bruško PROBIO pozoruhodným spôsobom pokrýva oblasť „horných dýchacích ciest“, pretože horné sliznice prichádzajú prostredníctvom prášku do styku s kultúrami. To je výhoda užívania probiotík v prášku či tekutom stave v porovnaní s probiotikami v kapsuliach.


Ktoré probiotiká sú vhodné pri liečbe Helicobacter Pylori?


Mnohí ľudia majú problém s premnožením Helicobactera pylori. Prejavy premnoženia Helicobactera Pylori sú rôzne ako napr.:


zápcha

hnačka

zvýšená únava

pocit ťažoby v žalúdku po jedle

kožné problémy (akné, ekzémy)

bolesť brucha v strednej časti ( medzi rebrami)

kŕče v žalúdku

nadmerné grganie

pálenie záhy

horká chuť v ústach

zápach z úst

nafukovanie spojené so zväčšením brucha

plynatosť alebo aj neschopnosť zbaviť sa plynov z čreva

dlhotrvajúci kašeľ bez iného dôvodu


Ako vidíte aj keď sa Helicobacter Pylori nachádza v žalúdku následky sa neraz prejavia aj v iných častiach tráviaceho traktu (napr. hnačky, zápchy, nadmerná tvorba plynov). Žalúdočné problémy sa zákonite vždy prejavia aj na iných častiach tráviaceho traktu ako je napr. zlé trávenie v čreve.


Klasická medicína pri liečbe Helicobactera pylori používa antibiotiká, čím ešte neraz podporí tráviace problémy, keďže antibiotiká neničia len samotného Helicobactera ale aj iné zdraviu prospešné baktérie v tráviacom trakte.


Ak trpíte infekciou Helicobacter pylori a nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek typ liečby vždy by ste mali mať na pamäti, že je dobré nielen “zničiť” Helicobactera ale je dobré podporiť aj črevné zdravie probiotikami.


A jeden bakteriálny kmeň vám môže dokonca pomôcť pri riešení s Helicobacterom. Ten kmeň sa volá Lactobacillus reuteri. Lactobacillus reuteri je kmeň s ktorým prichádzame do styku od narodenia, lebo sa prirodzene vyskytuje v materskom mlieku. Pri štúdii sa zistilo, že Lactobacillus reuteri pozitívne vplýva na potlačenie Helicobatera pylori a nielen to. Ak sa pri liečbe užívajú antibiotiká výrazne znižuje vedľajšie účinky antibiotík


Francavilla, R. et al. 2013. Lactobacillus reuteri strain combination in Helicobacter pylori infection: A randomized, double-blind, placebo-controlled study. J Clin Gas-troenterol.


Keď veľa horí je zle, ale ani bez dostatočne silného ohňa to nie je dobre.


Hlavná úloha zápalu je zničiť čosi čo telo nepotrebuje a zároveň ho to môže ohroziť. Asi použijem nesprávny príklad, ale iný ma nenapadá, tak mi to prosím odpusťte. Je to podobne ako s vypaľovaním trávi na jar. Ľudia idú vypáliť čosi čo nepotrebujú (starú a suchú trávu) ale hrozí tu zaroveň riziko, že podpálená tráva sa rozhorí do požiaru, ktorý zachváti celé okolie.


Toto isté platí aj v tele. Akýkoľvek zápal hoc aj malý a nepozorovaný dokaže prerásť do chronického zápalu. Preto si telo vybudovalo systém, ktorý dokáže hasiť požiar, teda zápal.


Pri zápale sa vždy aktivuje protizápalová aktivita tela, aby mohol byť zápal včasne ukončený. Na tejto protizápalovej aktivite sa podieľa látka s názvom kynurenín. Jej výrobu telo spúšťa na úkor tvorby serotonín. Serotonín poznáte ako hormón šťastia.


Kynurenín je teda pre telo dôležitý ako požiarnik. Ale ak je tvorba kynurenínu nadmerne aktivovaná napr. v dôsledku tichého zápalu (tichý zápal je zápal, ktorý sa neprejavuje bolesťou, opuchom, začervenaním alebo zvýšenou teplotou) kynurenín sa tvorí nadmerne a zabráni tak aby imunita bola ochotná a schopná vypáliť vírusy či baktérie. Výsledkom je častá infekčnosť.


Ako vidíte tichý zápal, zápal bez typických príznakov je nebezpečný, lebo ho nedokážeme rozpoznať pre chýbajúce typické príznaky. Jedným z hlavných zdrojov tichého zápalu je narušenie mikrobiálneho zloženia v čreve.


Narušenie mikrobiálneho zloženia sa naruší stena čreva a črevo sa stane priepustné. Aj imunita reaguje na zmeny v čreve. Výsledkom je tichý zápal a zvyšuje sa tvorba kynurenínu. Ten potláča ochotu imunity bojovať s patogénmi (vírusmi a baktériami)


Ako vidíte tiché zápaly sú pre nás problém a mali by sme ich riešiť. Zápchy, hnačky, nadúvanie, histamínové intolerancie, alergie a pod. Všetky problémy sú spojené s tichými zápalmi. Tichý zápal ničí schopnosť imunity bojovať s týmito votrelcami. Neschopnosť ničiť patogény dokáže prerásť do autoimunity.


Zanedbanie čreva má pre zdravie celého organizmu fatálne následky.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29721
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
inulín, ryžový škrob, obsiahnuté kultúry: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus
Odporúčané davkovanie
Pri prvom použití začnite s 1 zarovnanou odmerkou denne a do 2 týždňov zvýšte na denné množstvo 2 odmerky. Odporúčanú dávku užite ráno pred jedlom rozmiešanú v studenej alebo vlažnej vode.
Obsah
50g
Kvalita
Vegan
Podľa použitia
Deravé črevo
Dýchacie cesty
Helikobakter
Histamínová intolerancia
Hnačka
Imunita
Trávenie
Zápaly
Zápcha

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.