BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Vitamín C pufrovaný 60 kapsúl Medved natural

20,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
Vitamín C pufrovaný od slovenského výrobcu Medveď natural je dobre tolerovaný aj u ľudí, ktorí majú problém so žalúdkom a nadmernou tvorbou žalúdočnej kyseliny.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Veľmi často počúvame otázku, či človeku nemôže uškodiť vyššia dávka nejakého vitamínu alebo minerálu. Ľudia si myslia, že 100% odporučená dávka im zabezpečí zdravie. Bohužiaľ to tak nie je. Pozrime sa napr. na vitamín C.


Zdravý človek by mal podľa oficiálnych odporúčaní prijať denne cca 100 až 120 mg vitamínu C. Možno by mu to aj stačilo, lenže to by ten človek nesmel napr.:


fajčiť

mať chronické ochorenia

byť v strese

musel by byť stále mladý a nestarnuť

nesmel by byť zaťažený toxínmi

a pod.


A hlavne nesmel by jesť cukor! Cukor totiž bráni aby sa vitamín C dostával do buniek. Cukor a aj vitamín C na vstup do budniek využívajú rovnakú “dvere” a ak sa obsadia cukrom vitamín C sa nemusí dostať do buniek. Čím viac cukru človek zje, tým viac môže znížiť účinky vitamínu C!


Máte problémy s vysokým krvným tlakom? Tento vitamín vám môže pomôcť.


Problémy s krvným tlakom trápia čoraz viacej ľudí. Vidím, že tento problém netrápi len mužov ako som si kedysi myslel ale aj ženy a neraz pozorujem, že trápi čoraz mladších ľudí. Dnes vám prečo je dobré pri problémoch s vysokým krvným tlakom užívať vitamín C.


Vitamín C patrí k najdôležitejším vo vode rozpustným antioxidantom. Antioxidant je látka, ktorá bráni aby bolo telo poškodzované oxidáciou. (Oxidácia je napr. hrdzavenie železa a ako oxidácia poškodzuje železo, dokáže poškdodiť aj telo).


Vitamín C okrem iného aj chráni vnútornú výstielku našich ciev. Táto vnútorná výstielka sa volá endotel.


Vitamín C v cievach:


zlepšuje dostupnosť látky, ktorá sa volá oxid dusnatý. Vďaka oxidu dusnatému sú cievy uvolnené a roztiahnuté.


znižuje zápalové procesy v cievach


zvyšuje aktivitu enzýmu, ktorý je potrebný na to aby nedochádzalo k nadmernému zhlukovaniu krvných doštičiek (trombocytov), hromadeniu bielych krviniek na stene ciev a rastu buniek hladkého svalstva v stenách ciev (zhrubnutie ciev)


Napr. nedostatočné zasobovanie vitamínom C podporuje u diabetikov poškodenia ciev. Analýzy ukazali, že každodené dopĺňanie 500 mg vitamínu C významne znižuje ý krvný tlak u pacientov s vysokým krvným tlakom. Systolický tlak sa znížil o 4,85 mmHg a diastolický tlak o 1,67 mmHg (Juraschek et el., AJCN 2012).


Nielen kvôli imunite


Vitamín C je u ľudí spojený s imunitou. Lenže pôsobenie vitamínu C je v organizme oveľa komplexnejšie. A pre toto by ste mali vitamín C užívať pravidelne tiež.


Vitamín C sa podieľa na výrobe látok, ktoré sa nazývajú neurotransmitery. Neurotransmitery ovplyvňujú náš nervový systém, regulujú našu náladu a poskytujú vnútornú rovnováhu. Najviac známym neurotransmiterom je asi serotonín.


Ak v mozgu chýbajú niektoré neurotransmitery napr. serotomín môže sa u ľudí vyvinúť:


zvýšená náchylnosť na stres

nepokoj

poruchy spánku

depresie

a pod.


Vitamín C je potrebný aj na tvorbu stresových hormónov. V kôre nadobličiek sa počas tresu spotrebuje vysoké množstvo vitamínu C. Medzi najdôležitejšie stresové hormóny patrí kortizol. V dôsledku zvýšenej spotreby kortizolu pri strese sa v nadobličkách výrazne znižuje obsah vitamínu C a tým sa znižuje odolnosť na ľudí stres.


Ak preživajte stres, čo dnes asi prežíva veľa ľudí mali by ste si dopľňať vyššie dávky vitamínu C. Dospelý človek aspoň 500mg 2x denne.


Toto sú 4 dôvody prečo by ste mali užívať vitamín C v období aj mimo výskytu infekčných ochorení.


Veľa ľudí uvažuje nad užívaním vitamínu C najmä v jeseni a zime, kedy sa začnú vyskytovať rôzne infekčné ochorenia. Ale vitamín C je dôležitý užívať stále a tu sú 4 dôvody prečo by ste ho mali užívať stále


Imunitný systém. Dobre fungujúci imunitný systém je závislý od nestálej tvorby energie, optimálneho delenia buniek a neporušených slizníc. Vitamín C ako základný antioxidant sa podieľa na zneškodňovaní látok, ktoré by mohli narušiť tento proces a poškodiť, bunky a tkanivá.

Pri ktorých ochoreniach je vitamín C aj teraz potrebný užívať? Náchylnosť na infekcie, alergie/alergická astma, autoimunitné ochorenia štítnej žľazy.


Koža a vlasy. Je pomerne málo známe, že obsah vitamínu C v pokožke je veľmi vysoký. Vitamín C zohráva dôležitú úlohu pri ochrane kože. Chráni ju pred nepriaznivými účinkami napr. nadmerného slnečného žiarenia. Vitamín C je potrebný pre dobrú tvorbu kolagénu. kolagén je zase potrebný pre krásne vlasy a kožu.

Pri ktorých ochoreniach vám môže pomôcť vitamín C? Hojenie rán, hyperkeratinizácia (zhrubnutie vonkajšej vrstvy pokožky) , alopécia, pásový opar.


Nervový systém. Vitamín C sa podieľa aj na tvorbe a rozpade látok, ktoré ovplyvňujú nervový systém – napr. dopamín, adenalín. Nervový systém je bohatý na tuk a ten je náchylný na poškodenie. Vitamín C sa podieľa na ochrane týchto tukových zložiek spolu s vitamínom E. Vitamín C a E spoločne chránia nervy pred poškdením voľnými radikálmi. Nervové zakončenia majú jednu z najvyšších hladín vitamínu C v tele.

Pri ktorých ochoreniach je vitamín C potrebný? Ochrana myelínové pošvy (napr. skleróza multiplex), neurodegenerácia, periférne neuropatie, Alzheimerova choroba/demencia, depresia, únava, chronická bolesť, bolesti svalov, fibromyalgia


Trávenie. Problémy s trávením môžu byť príčinou nedostatku vitamínov, ale môžu vznikať aj ako následok nedostatku vitamínov. U ľudí s častými hnačkami, steatoreou (nadmerné množstvo tuku v stolici – svetlá a mastná stlica), vracaním, ako aj s črevnými ochoreniami treba počítať s tým, že títo ľudia trpia nedostatkom všetkých vitamínov, minerálov, teda aj nedostatkom vitamínu C. Pri tráviacich problémoch sú často narušené sliznice tráviaceho traktu. Bez dobre fungujúcich slizníc tráviaceho traktu nebude dobre fungovať správne zásobovanie tela živinami. Pre fungovanie slizníc a ich regeneráciu je preto vitamín C spolu s vitamínmi A, B komplex a E nevyhnutný.

Pri ktorých ochoreniach tráviaceho traktu je vitamín C dobre užívať? Zápalové ochorenie čriev, gastritída typu A, ochorenie pečene a pankreasu.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29800
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
L-askorban vápenatý, L-askorban sodný, kapsula: hydroxypropyl¬ metylcelulóza.
Odporúčané davkovanie
1 kapsulu denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.
Obsah
50g
Kvalita
Vegan
Podľa použitia
Alergia
Astma
Bolesti chrbta
Bolesti hlavy
Imunita
Kĺby
Nervy, regenerácia
Oči
Pokožka
Tlak
Trávenie
Vlasy
Vírusy, baktérie , plesne

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.