BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Akáciová vláknina 300g Medved natural

20,00 €
S DPH
6 položky
Rozpustná prebiotická vláknina s vysokým podielom rozpustnej vlákniny.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

AKÁCIOVA VLÁKNINA


Akáciová vláknina s vysokým podielom rozpustnej vlákniny nielen pre lepšie trávenie a vyprázdňovanie.


Hlavné výhody akáciovej vlákniny:


uľahčuje vyprázdňovanie

nespôsobuje nadúvanie a kŕče

podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a laktobacilmi

prispieva k udržaniu správnej hladiny cholesterolu a cukru v krvi

vhodná aj pre vegetariánov a vegánov

vláknina vždy naviaže aj určité množstvo cholesterolu, ktoré sa potom vylúči, preto je vhodným preventívnym prostriedkom na udržanie si správnej hladiny cholesterolu

Odporúčané dávkovanie: 1x denne 1 odmerku (cca 10g) rozpustiť v dostatočnom množstve vody a vypiť. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada vyváženej a pestrej stravy a zdravého životného štýlu.


Zloženie: akáciová vláknina prášok.


Skladovať v suchu, pri teplote 6-25°C a chrániť pred svetlom.


Hmotnosť: 300g


Denná dávka (1 odmerka) obsahuje

akáciová vláknina 10 g

z toho rozpustná vláknina 8 g


Vyskúšajte aj naše recepty:


Brusnicové mafiny s akáciovou vlákninou: 100 g mandľovej múky, 30g pomletých orechov, 1 a 1/2 PL akáciovej vlákniny, 30g kokosového cukru, 1 ČL vanilky, 100 ml mlieka, 1 vajce, 1 ČL prášku do pečiva, forma na mafiny. Všetky suroviny spolu zmiešame. Môžeme ešte pridať ovocie, napr. mrazené brusnice. Pečieme na 150°C približne 25 minút.


Syrové krekry s akáciovou vlákninou: 120g mandľovej múky, 70g strúhaného syra, 2 vajcia, 10g akáciovej vlákniny, štipka soli. Všetky suroviny zmiešame a na plech vystalný papierom na pečenie vytvarujeme placky. Pečieme na 150° C 45 minút.


Raňajková kaša s akáciovou vlákninou: 30 g mandľovej múky, 15 g strúhaného kokosu, štipka soli, troška vanilky, 15 g srvátkového vanilkového proteínu, 1 vajce, 10 g akáciovej vlákniny, 100 ml šľahačkovej smotany, 100 ml vody, maslo na poliatie a Flavochino na posypanie. V miske si rozmiešame 1 vajíčko. Mandľovú múku, kokos, vlákninu, proteín zmiešame, pridáme štipku soli, vanilky zmiešame a vysypeme do panvice, pridáme šľahačkovú smotanu a vodu a na miernom ohni privedieme do varu. Hneď odstavíme a metličkou dôkladne zašľaháme 1 vajce. Polejeme roztopeným maslom a posypeme Flavochinom od Dr. Jacobs Medical alebo môžeme použiť mleté ochrechy, bobuľové ovocie a podobne.


Rezance s akáciovou vlákninou: 3 vajcia, 125g mozarelly, 20g akáciovej vlákniny, soľ, čierne korenie. Vajcia zmiešame s korením soľou a mozarellou ponorným mixérom. Potom primiešame akáciovú vlákninu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme na cca 5mm vrstvu a pečieme 8-10 minút na 175°C. Po upečení rozrežeme na tenké rezance a podávame ako prílohu k mäsu alebo so smotanou, paradajkovou omáčkou.


Paleo pizza s akáciovou vlákninou: 4 vajcia, 150g lučiny alebo krémového syra (philadelphia, goldessa..), soľ, 100g pasírovaných paradajok, sušené oregano, čierne korenie, kečup, štipka soli, korenie na pizzu, sušený cesnak, 100g strúhaného syru alebo mozzarely


Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka rozmixujeme s lučinou a soľou. Žĺtkovú zmes nalejeme do bielkov a jemne zamiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C 20-25 minút. Zatiaľ čo sa cesto pečie si pripravíme paradajkovú omáčku na potretie. Do misky nalejeme pasírované paradajky a pridáme koreniny. Upečené cesto vyberieme z rúry a preklopíme na druhý papier na pečenie. Papier ktorý je na vrchu stiahneme. Paradajkovú zmes nalejeme na upečené cesto a posypeme syrom (oblohu použite podľa vlastnej chuti). Cesto opäť vložíme do rúry na 7-10 minút aby sa syr roztopil.


Ďalšie možnosti prípravy:


naliať do pohára 2 dcl vody, pridať 10g Akáciovej vlákniny, rozmiešať a vypiť

Akáciovú vlákninu je možné piť spolu s ďalšími produktmi od Dr. Jacobs Medical, stačí naliať do pohára vodu, pridať Akáciovú vlákninu, Lactacholin, zamiešať a vypiť. Takto môžete Akáciovú vlákninu piť aj s Lactirelle

Akáciovú vlákninu môžete zamiešať do svojho obľúbeného smoothie alebo pridať do jogurtu, do kaše alebo studených dezertov či krémov

Akáciovú vlákninu môžete pridať do akéhokoľvek cesta na koláče alebo chlieb, vláknina sa môže tepelne zahrievať, variť a piecť

Vplyv stavu čreva matky na dieťa


Jednou z vecí ktoré pozorujem je čoraz častejšie zdravotné problémy malých deti. Zdravie detí začína oveľa skôr ako sa deti narodia. A na zdravie detí má vplyv zdravie matky. K celkovému zdraviu matky patrí aj zdravá črevná mikroflóra. Tá ovplyvňuje dieťa ešte kým je v maternici.


Samozrejme zloženie mikroorganizmov v čreve ovplyvňuje aj zloženie mikroorganizmov v pôrodných cestách. Následný prechod dieťaťa cez pôrodné cesty a “nachytanie” baktérií matky ovplyvní imunologické reakcie práve narodeného dieťaťa. Bakteriálne zloženie čreva matky ovplyvňuje dieťa aj počas kojenia.


Ak sa u matiek vyskytujú alebo sa vyskytovali:


tráviace problémy

zápalové stavy na slizniciach ako endometrióza, alergie, astma a pod.

- matka užívala lieky ktoré menia črevnú mikroflóru kde nepatria len antibiotika ale aj hormonálna antikoncepcia, lieky znižujúce kyslosť žalúdka či antidepresíva

zápchy

gynekologické problémy ako napr. výtoky, mykózy a pod

časté infekcie

zápaly močových ciest

zápalovými ochoreniami čriev

potravinové intolerancie alebo histamínová intolerancia

ekzémy

problémy so štítnou žľazou

diabetes

problémami s pečeňou alebo žlčníkom


Je pravdepodobné, že matka nemá v poriadku črevnú flóru, lebo všetky vyššie spomenuté problémy sú úzko spojené s bakteriálnym zložením čreva.


Preto toto by mali ženy dbať na svoje črevné zdravie. Ak už kašlú na seba, mali myslieť aspoň na svojich potomkov, aj keď ešte nenarodených a mali by sa starať o svoje baktérie, ktoré žijú v ich telách. Ak to odignorujú lebo…. jedného dňa sa im to vráti v podobe zdravotných problémoch svojich detí. A to bolí rodiča najviac


Keď sa staráte o črevo staráte sa sa aj o iné časti tela


Veľa ľudí nerozumie súvislostiam a toto neporozumenie im neumožňuje urobiť efektívne riešia. Na dnes som si pre vás pripravil grafiku kde si môžete pozrieť ako črevné zdravie ovplyvňuje inéčasti tela. Napr. mnohé ženy majú problémy s pohlavnými orgánmi či močovými cestami, deti napr. s dýchacími cestami. A riešenie je často v čreve.


Na posilnenie čreva stále prebiehajú na našom eshope akcie, základ je vždy akáciova vláknina a kvalitné probiotiká.


Aj takto vzniká začarovaný problémov s trávením a s psychikou


Možno ste si všimli, ale tráviace prblémy sú úzko spojené so zmenami psychiky. Má to niekoľko príčin. Tu sú niektoré z nich:


1, ak má človek tráviace problémy zle sa mu vstrebávajú živiny potrebné pre správne fungovanie nervového systému. Bez dostatku správnych živín nikdy nebude psychika dobre fungovať.


2, v čreve sa tvoria toxíny, ktoré nepriaznivo vplývajú na nervový systém a teda aj na psychiku


3, keďže celé črevo je popretkávané nervovými bunkami a tie sú spojené s mozgom, zlé trávenie cez os črevo-mozog ovplyvňuje aj psychiku


4, ak si niekto nevie dlhodobo vyriešiť svoje problémy, môže ho to “zlomiť” aj psychicky a tráviace problémy trápia ľudí zvyčajne dlhodobo


5, lekári neraz neveria ľuďom, že ich čosi trápi, lebo používaju nesprávnu diagnostiku a toto ľuďom tiež nepridá na duševnej pohode


6, v tráviacom trakte cez zlé trávenie vznikajú mikrozápaly a tie dokážu narušiť tvorbu látok ovplyvňujúcich psychiku


Výsledkom zlého trávenia sú:


1, hnačky

2, zápchy

3, nafukovanie (niekto vyzerá ako v 6 mesiaci tehotenstva)

4, nadmerná tvorba plynov

5, bolesti a kŕče v bruchu

6, histaminová intolerancia

7, alergie

8, SIBO – bakteriálne prerastanie tenkého čreva

9, atď.


Na to aby trávenie dobre fungovalo a teda s ním aj psychika je potrebné aby boli zdravé a funkčné slizničné bunky v tenkom čreve, ktoré sú pre dotravénie potravy rozhodujúce. Tieto bunky sa ale veľmi opotrebúvajú a musia sa často obnovovať – raz za 5 dní. Toto si vyžaduje veľa živín. Bez týchto živín sa obnova naruší alebo sa naruší ich činnosť.


Nedostatočná výživa slizníc tenkého čreva vedie k vzniku tráviacich problémov s dlhodobým účinkom aj na psychiku. Bohuziaľ len málo kto sa dnes zameriava na výživu slizníc tenkého čreva, pritom je to tak dôležité. Tenké črevo potrebuje pre svoju činnosť množstvo aminokyselín, správnych tukov, vitamínov, minerálov, stopových prvkov, protizápalových látok. Bez nich nebude nikdy dobre fungovať.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29900
6 položky

Tabuľka dát

Zloženie
akáciová vláknina prášok.
Odporúčané davkovanie
1x denne 1 odmerku (cca 10g) rozpustiť v dostatočnom množstve vody a vypiť.
Obsah
300g
Kvalita
Vegan
Podľa použitia
Alergia
Astma
Cholesterol
Cukrovka, diabetes
Ekzém
Histamínová intolerancia
Kŕče v bruchu, kolika
Močové cesty
Pečeň
Sliznice
Trávenie
Vírusy, baktérie , plesne
Zápaly
Zápcha
Štítna žľaza
Žalúdok
Žlčník

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.