BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Chaga – Čaga sibírska 90kpsl

27,50 €
S DPH
3 položky
Chaga, podobne ako iné medicinálne huby v sebe skrýva látky, ktoré jednak posilňujú imunitný systém v boji s rakovinovými bunkami, a jednak látky, ktoré pôsobia priamo cytotoxínmi. Jedná sa hlavne o polysacharidy, lanostan a kyselinu betulinovú.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Balenie:

90 kapsúl / á 500mg


Naša Chaga z hľadiska podielu vzácnych látok obsahuje 32% polysacharidov.


Chaga (lat. Inonotus obliquus) po slovensky Ryšavec šikmý je drevokazná huba z čeľade kožnačkovitých. Rastie najčastejšie na brezách, menej často tiež na ďalších listnatých stromoch v severnej Európe, Rusku a ďalej v chladnejších oblastiach Ázie a Severnej Ameriky. V tradičnej medicíne v Rusku sa používa od 16.storočia, v Ázii sa používá niekoľko tisícročí. Prvé zmienky o liečení Chagou pochádzajú zo severných oblastí Číny. Ďalej sa jej používanie rozšírilo na západ do oblasti Sibíru a na Ural, kde sa Chaga denne popíjala ako čaj. Vedci zistili, že v týchto oblastiach bol medzi obyvateľmi veľmi nízky výskyt rakoviny a choroby žalúdku sa tam prakticky nevyskytovali. Mnoho ľudí v týchto sibírskych oblastiach, ktorí pili Chagu denne, sa často dožívali veku okolo 100 rokov.


Chaga obsahuje viac ako 200 rôznych biologicky aktívnych látok.


Z hľadiska farmakologických účinkov sú najdôležitejšie polysacharidy, polyfenolické látky a triterpenoidy lanostanového typu. Z polysacharidov sú to hlavne beta-glukány a heteroglukány, z triterpenoidov potom inotodiol, obliquol, betulín a betulínová kyselina (tie huba získava z hostiteľského stromu – z brezy).


Kyselina betulinová sa v pokusoch osvedčila v ničení rakovinových buniek u melonomu, vaječníkov, leukémie, neurologických malignít a i. Ďalej huba obsahuje seskviterpény, steroly, lipidy a alkaloidy. Chaga obsahuje vysoké množstvo melanínu – pigment, ktorý se podieľa na jej farbe. Obyvatelia Sibíri z nej varia odvary na liečbu nádorov a nazývajú ju “Dar od boha”. Najvýznamnejšou účinnou látkou Chaga je kyselina betulinová, ktorú Chaga “vysáva” práve z brezy. Od 90. rokov je táto látka študovaná pre svoje protinádorové a antivírusové účinky. Predovšetkým jej schopnosť apoptózy čiže procesu bunkovej “samovraždy”. Ide o proces, v ktorom biochemické reakcie dovedú rakovinovú bunku k naprogramovanej smrti. Skúmajú sa tiež jej antiparasitické a protizápalové účinky.


Chagu užíval potrebné car Vladimir Monomach pred tisíc rokmi, ktorý trpel rakovinou pier … Alebo neblaho preslávený a charismatický Rasputin … Je spomínaná aj v Solženicinově knihe Rakovina (autobiografický román).


Použitie:


aktivácia imunitného systému v prípade bakteriálnej a vírusovej infekcie + Coriolus, ABM, Reishi, Maitake,

regulácia cholesterolu a tlaku krvi + Reishi, Maitake,

podporuje kardiovaskulárny systém,

podporuje a prečistenie čriev + Hericium,

pôsobí protizápalovo + Reishi,

doplnková terapia nádorov a prevencia nádorov + podľa typu nádoru, spomaľuje rast rakovinových buniek,

podporuje odstraňovanie toxínov z tela,

stimuluje centrálny nervový systém,

udržuje zdravú farbu pleti a mladistvý vzhľad.


Účinky podľa tradičnej ázijskej medicíny:


vyživuje pečeň, obličky a srdce,

premieňa hlien,

oživuje krv,

upokojuje ducha, podporuje obrannú qi.


Ďalšie použitie:


Podpora pri diabete, analgetické účinky (zmierňuje bolesti), hepatoprotektívne účinky (ochrana pečene), podpora mentálnych funkcií – pamäť, koncentrácia, myslenie (inhibuje enzým acetylcholínesterázu v mozgu), detoxikačné pôsobenie, silné antioxidačné pôsobenie, podpora trávenia, gastritídy, žalúdočné či dvanástnikové vredy, podpora pri športe (s Coriolusom a Cordyceps), Crohnova choroba, ulcerózna kolitída, ekzémy, psoriáza, čistí krv, leukémie, malária, podporuje oči a vlasy, je to asi najsilnejší adaptogén, antiaging účinky, protialergické pôsobenie (prevencia proti anafylaktický šok ), pásový opar, kandidóza, hepatitída C,..


Odporúčame užívať 2 kapsule 2 – 3 denne podľa potreby 20-30 minút pred jedlom a zapiť dostatočným množstvom vody, alebo čaju. Pre znásobenie účinku je dobré užívať Čagu s Vitamínom C ( môžte si taktiež zakúpiť v našom obchode).

Odporúčané bezpečné množstvo je maximálne do 8 g za deň.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

195045
3 položky

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Čína
Odporúčané davkovanie
2 kapsule 2 – 3 denne
Obsah
90 kapsúl

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.