Manitoba múka 1 kg
- 55328
- 8002058000164
- 2.990€ / kg
- Múky a zmesi
-
Tovar skladom odosielame do 48 hodín
-
Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
-
Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní
Múka Manitoba je vyhľadávaná mnohými kváskovými žienkami pre jej úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít – croissantov, bagetiek či iných špecialít.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”. Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95%), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Múka Manitoba sa využíva na špeciálne pečenie – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni, … Odporúča sa aj na prípravu francúzskych Baguette a indických Chapati.
Spôsob použitia:
spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Môže obsahovať sójové bôby, sezam, obsahuje lepok!
Zloženie:
pšeničná múka hladká manitoba.
Krajina pôvodu:
Taliansko.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia:1451kJ / 342kcal, Tuky:1g z toho nasýtené mastné kyseliny:0,1g,
Sacharidy:70g z toho cukor:1,8g, Bielkoviny:12g,
Soľ:0,g.
Hmotnosť:
1kg.
Product Details
Tabuľka dát
- Váha/gramáž/objem
- 1kg
- Krajina pôvodu
- Taliansko
- Energetická hodnota
- 1451kJ / 342kcal
- Tuky
- 1g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
- 0,1g
- Sacharidy
- 70g
- Bielkoviny
- 12g
- Soľ
- 0g
- Výživové údaje na
- 100g
- zo sacharidov cukry/alkohol.cukry
- 1,8g
Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!
Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.