Bio pšeno EURÓPA bio * nebio 500 g
- 111495
- 7648
- 8594052881424
- 5.980€ / kg
- BIO NEBIO
- Obilniny, Strukoviny
-
Tovar skladom odosielame do 48 hodín
-
Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
-
Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní
Bio pšeno EURÓPA bio * nebio
Ako príloha (trebárs k paradajkovej omáčke), závarka do polievky, ako kaša (pridáme viac vody), základ šalátov (trebárs namiesto kuskusu), náplní, fašírok a sladkých nákypov, alebo vyprážané so zeleninou a mäsom v ázijskom štýle, pšeno nesklame. Populárne pšenové guličky získame zmiešaním vareného pšena, medu, kokosu, trošku vody a hrozienok dohromady v pomere, ktorý nám chuťovo vyhovuje. Môžeme pridať aj kokosové mlieko, kúsok masla, kakao, miesto kokosu oriešky a podobne. Zo zmesi tvoríme gule, ktoré obalíme v kokose či orieškoch a necháme vychladnúť.
Je nutné pšeno premývať?Väčšina slovenských návodov na prípravu volá po preplachovaní pšena horúcou vodou, zatiaľ čo anglosaskej zdroje pšeno maximálne prepláchnite studenou vodou. Pátrali sme preto, či je skutočne nutné pšeno pred varením spariť. Pšeno je vhodné pred varením preplachovať studenou vodou, kým z pšena neodteká číra. Nie je však nutné ich spariť, ak nám nevadí ľahučko pálčivá chuť. Nejedná sa o horkosť, ale podobnú chuť, ktorá nám v krku zostáva po mladom olivovom oleji. Túto chuť spôsobujú látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú na povrchu pšena a chuť nie je po prepláchnutí studenou vodou príliš výrazná. Sparením pšena sa jej zbavíme prakticky úplne. Hovoríme tu však o čerstvosti pšene. Problém pšena je, že pomerne rýchlo žltnú. Je teda potrebné dať ich čo najskôr po zakúpení spotrebovať a zbytočne ich neskladovať. Sparením horúcou vodou sa horkosti síce zbavíme, ale lepším riešením je konzumovať len čerstvé pšeno, ktoré majú ešte ďaleko do konca minimálnej trvanlivosti. Keď už neskonzumujeme celý sáčok naraz, môžeme pšeno uložiť dobre zabalené v chladničke - rozhodne im to neuškodí. Takže záver znie: Prepláchnutie studenou vodou stačí, ak je pšeno čerstvé a nevadí nám ľahko pálčivá chuť, horúcou vodou preplachujeme, ak nám táto chuť vadí. A staré pšeno radšej rovno vyhodíme do koša!
Návod na prípravu: Pšeno trikrát sparíme horúcou vodou (nie je nevyhnutné), prepláchneme studenou vodou a varíme v pomere 1: 1,8 (pšeno: voda) na miernom ohni kým sa voda nevstrebe (cca 15 minút).
UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV: Výrobok neobsahuje stopy alergénov.
SKLADOVANIE: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Product Details
Tabuľka dát
- Váha/gramáž/objem
- 500g
- Krajina pôvodu
- Ukrajina
- Energetická hodnota
- 1511 kJ / 357 kcal
- Tuky
- 3,9g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
- 0,9g
- Sacharidy
- 69g
- Bielkoviny
- 9,8g
- Soľ
- 0,01g
- Skladovanie
- V suchu a v chlade
- Kvalita
- BIO Organic
RAW - Výživové údaje na
- 100g
- Vláknina
- 3,8g
- zo sacharidov cukry/alkohol.cukry
- 1,4g
Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!
Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.