BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Kolodium forte na bradavice 10ml

10,50 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Kolódium forte je určený pre šetrné odstránenie bradavíc, kurích ok a stvrdnutej, zrohovatenej kože.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Kolódium forte je určený pre šetrné odstránenie bradavíc, kurích ok a stvrdnutej, zrohovatenej kože.


Dosahovaný účinok Kolódium forte je založený na pôsobení kyseliny salicylovej, ktorá zmäkčuje povrchovú vrstvu pokožky a má schopnosť rozpúšťať medzibunkovú hmotu, tzv. keratolytickým účinkom. Keratolytický účinok kyseliny salicylovej je podporený pôsobením kyseliny mliečnej, ktorá má tiež leptajúce účinoky a znižuje hyperkeratózu.


Ďalšou zložkou prípravku je extrakt z lastovičníka väčšieho, ktorého šťava sa pre svoje leptajúce účinky používa v ľudovom liečiteľstve na liečbu bradavíc. Extrakt z lastovičníka väčšieho obsahuje alkaloidy, najmä chelidonin, chelerytrin a sanguinarin, ktoré majú pri vonkajšom použití antibakteriálne a antimykotické účinky.


Medzi látky prírodného pôvodu patrí taktiež extrakt z Thuje západnej, ??ktorá má antiseboroicky, tonizujúci a vyhladzujúci účinok. Čistený terpentín z borovicovej živice obsahujúce terpény pinény a ďalšie terpénové zlúčeniny s antibakteriálnymi a protizápalovými účinkami. Terpentín podporuje prekrvenie tkaniva a jej granuláciu.


Ďalšie zložky majú pomocný charakter. Jedná sa o kolódium (roztok nitro celulózy v zmesi alkoholu), ktorý plní funkciu nosiča a po nanesení rýchlo zaschne a udrží tým aktívne zložky prostriedku v kontakte s pokožkou. Ďalšou zložkou je ricínový olej, ktorý napomáha udržať zložky prostriedku v homogénnom stave a po zaschnutí na pokožke udržiava prostriedok viac elastický.


Zloženie:

Alcohol, Acidum lacticum, Acidum salicylicum, nitrocellulose, koreňa extractum fluidum, Thuya Occidentalis Extract, Ricinus communis Oil, Terebinthinae etheroleum rectificatum, Ethyl Acetate.


Varovania a upozornenia: varovania a upozornenia pre použitie zdravotníckej pomôcky Kolódium forte sú uvedené v návode na použitie. Pred použitím prostriedku si prosím preštudujte Návod na použitie.


Spôsob použitia:

Tehotné alebo dojčiace ženy by mali prostriedok používať po konzultácii s odborným lekárom. Nepoužívajte u detí mladších ako 3 roky. Deti mladšie ako 15 rokov by mali prostriedok používať pod dozorom dospelých. Pacienti trpiaci cukrovkou by mali užívanie prostriedku konzultovať so svojím ošetrujúcim lekárom. Osoby s citlivou pokožkou by mali prostriedok používať s opatrnosťou a jeho účinok najprv overiť na malom povrchu postihnutého miesta po dobu 2-3 dní. Nepoužívajte prostriedok v prípade alergií alebo precitlivenosti na niektorú z jeho zložiek. Aplikuje sa podľa veľkosti postihnutého miesta, zvyčajne v množstve 1-3 kvapky 2 krát denne. Nanášame najlepšie špachtličkou na uzáveru priamo na postihnuté miesto. Pri aplikácii na väčšie plôšku prostriedok rovnomerne rozotrieme. Po nanesení roztok rýchlo vyschne a vytvorí na povrchu pokožky biely film. Ak sa prostriedok nanáša na miesto, z ktorého sa rýchlo zotrie (napr. Na chodidlo a pod.), Je možné miesto po zaschnutí prípravku prekryť náplasťou. Aplikácia sa vyko- hovorí opakovane, až sa nechá zrohovatená kože bezbolestne odstrániť. Prostriedok aplikujte len na postihnuté miesto, aby nedochádzalo k presahu na okolitú zdravú pokožku. Aj keď nebudú po prvých aplikáciách zjavné známky pôsobenia, nezvyšujte množstvo ani frekvencia aplikovaného prostriedku. Pôsobenie prostriedku je individuálna. Prvé známky účinku môžu byť pozorovateľné až po niekoľkých dňoch. Pred odstraňovaním vrchnej vrstvy tkaniva najlepšie ponorte miesto na päť minút do teplej vody s prídavkom kuchynskej soli. Osušte a pokiaľ sa tkanivo samovoľne neuvoľní, opatrne obrúste povrch napr. Pemzou. Pozor, pri tomto postupe je možné preniesť kožné ochorenie napr. Vírusového pôvodu (bradavice), používajte preto vlastné hygienické pomôcky. Odporúčaná doba súvislého používania nemá presiahnuť 10 dní. Opakované použitie na rovnakom mieste je možné začať až po 5-7 dňoch.


Dátum spotreby:

na obale



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

41490

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Česká republika
Obsah
10ml
Podľa použitia
Bradavice

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.