BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

AKCIA 2x Probio HIT Probiotický prášok vhodný pri histamínovej intolerancii 60g

45,00 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Probiotický prášok vhodný pri histamínovej intolerancii.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie: Nutrióza, obsiahnuté kultúry: Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus


Bez lepku, laktózy, fruktózy, umelých aróm a konzervačných látok, vhodné pre vegánov.


Odporúčané dávkovanie: Pri prvom použití začnite 1 zarovnanou odmerkou denne a v priebehu 2 týždňov zvýšte na 3 odmerky denne. Odporúčanú dennú dávku užite ráno pred jedlom rozmiešanú v studenej alebo vlažnej vode.


1 odmerka (0,7 g) . . počet kultúr 1,7 x 109 CFU

2 odmerky (1,4 g) . počet kultúr 3,4 x 109 CFU

3 odmerky (2,1 g) . počet kultúr 5,1 x 109 CFU

Odmerka je priložená v balení.


Ak súčasne užívate antibiotika, užite odporúčanú dennú dávku až po 2 hodinách od užitia antibiotík.


Neprekračujte denné odporúčané množstvo. Doplnok výživy neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy.

Skladovanie: v suchu pri teplote 8 až 23°C

Udržujte mimo dosahu malých detí.


Obsah balenia: 60g


Prudký rozvoj histamínovej intolerancie a iných tráviacich problémov nás motivoval rozšíriť pestrosť našej ponuky probiotík. Jedným z našich nových probiotík je Probio HIT . Tento výrobok je určený pri histamínovej intolerancii, problémoch s trávením laktózy, s hnačkami alebo zápaloch čreva. Výrobok je vhodný aj pre deti.


Probio HIT obsahuje obzvlášť dôležité kultúry Bifidobacterium infantis a Bifidobacterium longum, ktoré majú účinok znižujúci histamín. Bifidobacterium infantis má tiež regulačný účinok na črevné zápaly a je vhodný pri syndróme dráždivého čreva. Ostatné kmene, ktoré sa nachádzajú vo výrobku Probio HIT netvoria nielen žiadny histamín ale ani tyramín (látka, ktorá znižuje odbúravanie histamínu v čreve)


Probio HIT je probiotický prípravok zo 6 kultúr, ktorý podporuje prirodzenú črevnú flóru a je obzvlášť dobre tolerovaný v prípade existujúcej histamínovej intolerancie – v skratke HIT. Kombinácia baktérií, ktoré sa nachádzajú vo výrobku Probio HIT


Bifidobacterium longum s Lactobacillus gasseri má pozitívny účinok na hnačky a zmierňuje príznaky v čreve.


Bifidobacteria longum zmierňuje zlú toleranciu laktózy tým, že pomáha tráveniu laktózy.


Na čo slúžia a čo v tele podporujú?


Tu sú niektoré vlastnosti, ktoré by vás mohli zaujímať. A keďže stále mnohí ľudia trpia hnačkami, virózami a problémami s dýchacími prečítajte si to.


Bifidobacterium breve: netvorí histamín , prirodzene sa nachádza v zdravom mikrobióme tráviaceho traktu a tiež vo vagíne, zabezpečuje kyslé prostredie, čím zabraňuje množeniu plesní / vaginálnych plesní a iných patogénnych baktérií, pomáha regulovať plynatosť, meteorizmus a hnačku, čo je vhodné hlavne pri syndróme dráždivého čreva a iných zápalových ochoreniach čreva


Bifidobacterium lactis: neprodukuje histamín, podporuje zdravú črevnú bariéru, aby neprepúšťala patogény do tela, pomáha zlepšiť stav pokožky pri ekzéme u detí.


Bifidobacterium infantis: odbúrava histamín, pôsobí proti zápalu v čreve a proti syndrómu dráždivého čreva, pôsobí proti patogénom, prirodzene sa vyskytuje v zdravom mikrobióme u detí, potláča alergické reakcie, znižuje plynatosť, meteorizmus a hnačky


Bifidobacterium longum: odbúrava histamín, pozitívne vplýva na hnačky a zmierňuje nepríjemné pocity, udržuje kyslé prostredie a tým zabraňuje množeniu patogénov, pomáha predchádzať alergickým reakciám, aj intoleranciám po antibiotickej liečbe, vďaka svojim podporným účinkom na imunitu pomáha tiež chrániť pred chrípkou, vhodné užívať aj pred a počas peľovej sezóny, lebo zmierňuje alergické reakcie


Lactobacillus gasseri: neprodukuje histamín, pozitívne vplýva na hnačky a zmierňuje nepríjemné pocity, pomáha redukovať telesný tuk najmä v oblasti brucha, zmierňuje alergické príznaky


Lactobacillus rhamnosus: neprodukuje histamín, pozitívne vplýva na hnačky, pozitívne vplýva na infekcie dýchacích ciest, pomáha predchádzať ochoreniam urogenitálneho traktu


Viete ako môžte využiť tieto baktérie pre riešenie problémov z ktorých ste často zúfalí?


Bifidobaktérie sú skupinou baktérií, ktoré bežne žijú v čreve človeka. Najviac ich máme v čreve po narodení a ako starneme ich počet klesá.


Bifidobaktérie môžu mať pozitívny vplyv na zdravie pri týchto ochoreniach:


ochorenie čriev vrátene prevencie hnačiek u dojčiat a detí

cestovateľská hnačka u dospelých

sú vhodné pri regenerácii čreva po užívaní antibiotík alebo po ožarovaní

pri liečbe ulceróznej kolitídy

pri kožných ochoreniach vrátanne atopického ekzému

pri chrípkach a nachladnutiach

pri neznášanlivosti laktózy

pri problémoch s pečeňou

pri rakovine

pri podpore imunity

pri lýmskej borelióze

pri histamínovej intolerancii

pri znižovaní cholesterolu

pri zápchach

sú vhodné pri liečbe helicobaktera

pri alergiách


Ako dokáže črevo vyviezť zápal do iných častí tela?


Niektoré slovné spojenia v spoločnosti zľudoveli. Medzi ne patrí aj to, že črevo je centrom imunity. Ak sa povie imunita často sa nám vynoria, vírusy, baktérie ale aj zápaly. A nechcené zápaly sú asi najčastejším problémom modernej doby.


Zápaly, zápaly kde vás ľudia berú?


Niekedy ľudia ani netušia odkiaľ sa môže brať príčina ich zdravotného problému. Jednou z možných príčin zápalov je črevo. V čreve sa totiž nenachádzajú len priateľské baktérie, ktoré nám pomáhajú, ale aj baktérie ktoré dokážu tvoriť zápalové látky ako napr. histamín.


Príliš veľa histamínu môže ľuďom spôsobiť:


príznaky podobné alergiám

bolesti hlavy (migrény)

gastrointestinálne ťažkosti ako bolesť žalúdka, hnačka, plynatosť

vyrážky

návaly horúčavy vrátanne začervenania tváre

svrbenie

slzenie očí

nádchu

astmatické záchvaty

triašku

silnú zimnicu

horúčku

poruchy koncentrácie

závraty

menštruačné bolesti spojené s kŕčmi

neschopnosť otehotnieť

nespavosť

atď.


Ak sa v čreve nachádza málo baktérií urdžiavajúcich črevo zdravo kyslé, premnožia sa baktérie tvoriace histamín. Môže sa to udiať napr. po antibiotickej liečbe, ktorá zničí aj zdraviu prospešné baktérie udržiavajúce črevo dostatočné kyslé a tým brániace nadmernej tvorbe histamínu.


Preto ak pozorujete príznaky, ktoré som opísal vyššie skúste si položiť otázku, či sa vo vašom tele netvorí viacej histamínu a tento histamín sa následne dostáva z čreva do ostatných častí tela a je príčinou vašich zdravotných problémov.


Na dobré odbúravanie histamínu v čreve sú vhodné probiotiká Probio HIT.


O tomto by mali alergici vedieť a neustále si to pripomínať


Alergie a to nielen potravinové sú na vzostupe. Alergia je imunologická reakcia (zápalová) a pri alergiách stráca imunita človeka schopnosť tolerovať bezvýznamnú látku (alergén). Alergén pritom neohrozuje zdravie človeka, napriek tomu imunita reaguje zápalom (alergickou reakciou). Pri alergických reakciách je nadmerne aktivovaná časť imunity, ktorá sa nazýva TH2.


Pri akejkoľvek terapii u alergikov by sa táto dominancia TH2 mala brať ako základ riešenia. Zníženie dominancie TH2 znižuje alergické reakcie. Imunita má na zníženie dominancie TH2 svoje prirodzené mechanizmy. A tieto by sa mali v rámci terapie aktivovať. Dôležité je to preto, lebo nadmerne aktivovaná TH2 imunita tvorí látky, ktoré dráždia sliznice, kožu a aktivujú neprimerané reakcie tela.


Jedným z terapeutických krokov je preto vyrovnávanie zápalových reakcii TH2 imunity protizápalovými opatreniami imunity. Na protizápalové opatrenia v tele existuje samostatná divízia v imunitnom systéme. Akýsi hasiči zápalov a alergických reakcií. A týchto hasičov zápalu treba pri alergiách podporiť.


Rôzne štúdie ukazujú, že pri prevencii a aj liečbe alergických a atopických ochorení u detí, ako sú atopická dermatitída, astma, senná nádcha a potravinové alergie zohrávajú dôležitú úlohu probiotiká. Tieto znižujú dominanciu TH2 imunity a podporujú cez látky svojho metabolizmu hasičov zápalov, ktorí tlmia nadmernú aktivitu TH2 imunity.


Pre alergikov je najlepšie používať viacdruhový produkt, ktorý obsahuje širokú škálu bakteriálnych kmeňov. Probiotiká sa môžu a mali by sa brať trvale, aby sa ich účinky mohli optimálne rozvíjať.


Zdroj Wang, H. T. et al. (2019): The Role of Probiotics in Preventig Allergic Disease. Children (Basel). 6(2).

Guvenc, I. A. et al. (2016): Do probiotics have a role in the treatment of allergic rhinitis? A comphrehensive systematic review and meta-analysis. Am j Rhinol Allergy. 30(5): 157-75.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29653

Tabuľka dát

Zloženie
Nutrióza, obsiahnuté kultúry: Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus
Odporúčané davkovanie
Pri prvom použití začnite 1 zarovnanou odmerkou denne a v priebehu 2 týždňov zvýšte na 3 odmerky denne. Odporúčanú dennú dávku užite ráno pred jedlom rozmiešanú v studenej alebo vlažnej vode.
Obsah
60g
Podľa použitia
Alergia
Bolesti hlavy
Borelióza
Cholesterol
Chrípka
Chudnutie
Dýchacie cesty
Helikobakter
Histamínová intolerancia
Hnačka
Imunita
Kŕče v bruchu, kolika
Migréna
Močové cesty
Onkologické ochorenie
Pečeň
Vírusy, baktérie , plesne
Zápaly
Zápcha

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.