BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

forIMUN 60 kapsúl Medved natural

25,00 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Doplnok s vitamínom C, vitamínom D, zinkom a extraktom z cistusu od výrobcu Medveď natural.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Doplnok s vitamínom C, vitamínom D, zinkom a extraktom z cistusu.


Odporúčané dávkovanie: 2 x denne 1 kapsulu zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Zloženie: Horečnaté soli kyseliny citrónovej, extrakt z plodov arónie (80% vitamínu C) 16,0%, kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza (rastlinná kapsula), extrakt z horkého pomaranča (Citrus aurantium; 60% citrusových bioflavonoidov) 8,0%, oxid horečnatý, citrónan železnatý, D-alpha-tokocoferylacetát, extrakt z ruže skalnej (Cistus incanus; 65% polyfenolov) 4,0%, citrónan zinočnatý, zeaxantín (z extraktu Tagetes erecta, obsahuje aj 20% luteínu), inozitol-hexanikotinát, beta karotén, molybdénan sodný (Molybdén(VI)), luteín (z extraktu Tagetes erecta; FloraGlo®), D-pantotenát vápenatý, pyridoxal-5‘-fosfát, cholecalciferol, zmes tokotrienolu-tokoferolu, citrónan mangánatý, riboflavín-5‘-fosfát, sodík, tiamín hydrochlorid, lykopén (z extraktu z paradajok), citrónan meďnatý, kalcium-L-metylfolát, fylochinón, chrómpikolinát, D-biotín, seleničitan sodný, metylkobalamín.


Dôležité upozornenie: Doplnky výživy neslúžia ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Skladujte uzavreté, v suchu, chránené pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.


Výživové hodnoty Na dennú dávku (2 kapsule) % RVH*

Vitamín B1 4,2 mg 383

Vitamín B2 4,8 mg 343

Niacín 24,0 mg 150

Kyselina pantoténová 18,0 mg 300

Vitamín B6 6,0 mg 428

Biotín 446,0 mg 892

Kyselina listová 600,0 mg 300

Vitamín B12 7,5 mg 300

Vitamín C 160,0 mg 200

Vitamín D 20,0 mg 400

Vitamín E 24,0 mg 200

Vitamín K 30,0 mg 40

Chróm 60,0 mg 150

Železo 14,0 mg 100

Meď 500,0 mg 50

Horčík 89,0 mg 23

Mangán 2,0 mg 100

Molybdén 80,0 mg 160

Selén 100,0 mg 200

Zinok 15,0 mg 150

Extrakt z horkého pomaranča 100,0 mg **

z toho citrusové bioflavonoidy 60,0 mg **

Extrakt z ruže skalnej 50,0 mg **

z toho polyfenoly 32,5 mg **

Tokoferoly a tokotrienoly 2,5 mg **

Beta karotén 2,4 mg **

Luteín 1,0 mg **

Lykopén 0,5 mg **

Zeaxantín 0,5 mg **

* referečnej výživovej hodnoty


** RVH nie sú k dispozícii


Obsah balenia: 60 kapsúl


Hladina tejto látky bola u pacientov s covidom znížená. A aké následky to môže mať?


V súčastnosti sú asi najväčším strašiakom pre ľudí vírusové infekcie. A ak sa povie vírusová infekcia ihneď nás napadne COVID-19.

V štúdii z marca 2021 boli u hospitalizovaných pacientov s COVID-19 často zistené znížené hladiny folátu. Čo je to vlastne ten folát?

Folát je aktívna forma vitamínu B9. Vitamín B9 zvyčajne poznáte ako kyselinu listovú. V tele sa kyselina listová premeniť na bioaktívnu formu, to je takú, ktorú dokáže organizmus využiť na svoje potreby. Bioaktívna forma vitamínu B9 sa teda volá folát.

Schopnosť premeniť kyselinu na folát je u mnohých ľudí veľmi obmedzená. Preto je ideálne zásobovať telo bioaktívnym folátom.

A prečo je potrebný folát pri vírusových infekciách? Folát môže znížiť množenie vírusu a schopnosť vírusu SARS-Cov 2 dostať sa do bunky.

Navyše folát je potrebný na to, aby sa odbúravali látky, ktoré poškodzujú cievy. Ako viete mnohé vedľajšie účinky vírusu SARS-Cov 2 sa prejavujú na cievach.

Náš organizmus je závislý na pravidelné zásobovanie folátom. Folát je pritom veľmi citlivý na skladovanie a tepelnú úpravu, preto mnohé potraviny najmä v zime už nemajú dostatok tohto pre imunitu dôležitého vitamínu.

Folát nájedete vo výrobku forIMUN.

Trápia vás ťažkosti s dýchaním, chrápete, slabne vám čuch, tečie vám z nosa a upchávajú sa vám dýchacie cesty? Je možné že vám čosi chýba?


Ak ste sa našli v problémoch, ktoré som spomenul v nadpise textu je možné že máte nosové polypy. Nosové polypy sú malé zhluky buniek, ktoré sa tvoria vo vdýchacích cestách alebo dutinách. Polypy vznikajú ako výsledok chronického lokálneho zápalu.

Malé nosové polypy často spôsobujú výtok z nosa a pocit trvalého upchatého nosa, ktorý sa nedá vyčistiť. Väčšie nosové polypy spôsobujú dýchacie ťažkosti, niektorí ľudia pociťujú bolesti hlavy alebo bolesť celej tváre. Okrem toho môžu nosové polypy viesť k narušeniu čuchu a v dokonca aj narušeniu chuti.

Školská medicína nosové polypy sa lieči protizápalovými liekmi – kortikosteroidmi a keď už “nejde inak” tak sa jednoducho odstraňujú chirurgicky. No keďže sa nerieši príčina neraz sa nosové polypy vracajú.

Zápal (aj keď nebolí) je príčinou väčšiny problémov s ktorými sa ľudia stretávajú. Pozrime sa na to, čo môže spúšťať zápal. Zápal totiž musí mať vždy nejaký spúšťač.

V Iráne sa rozhodli, že zistia hladinu niektorých minerálov a stopových prvkov u pacientov trpiacich polypmi. Zisťovali hladinu selénu a zinku v tkanive polypov a zistili, že u pacientov s polypmi je výrazne nižšia hladina zinku oproti ľuďom s normálnymi sliznicami bez polypov/zápalov.

Zinok je pritom dôležitý minerál, ktorý sa podieľa na našej ochrane pred voľnými radikálmi. Ak sa voľné radikály vymknú spod kontroly dokážu byť spúšťačmi zápalov. Ak chýba zinok, bunky/tkanivá nedokážu “odpratať” voľné radikály a tie dokážu aktivovať zápalové procesy.

Ak máte resp. poznáte ľudí čo trpia polypmi a vracajú sa im polypy, nedostatok zinku môže byť príčinou tohoto problému. A prečo môže vznikať nedostatok zinku? Neuvediem tu všetky príčiny, ale pomenujem aspoň pomerne často sa vyskytujúce príčiny nedostatku zinku.

nedostatok zinku v strave, ktorá sa konzumuje

pitie alkoholu

v tele prebiehajú chronické ochorenia vrátanne alergií, tráviach problémov, chronické infekcie

záťaž ťažkymi kovmi ako olovo a kadmium

užívanie liekov ako antibiotiká, preháňadlá, chemoterapeutiká, antikoncepcia a pod.

strava bohatá na fruktózu (ovocný cukor) dokáže brániť vstrebávaniu zinku z čreva

fosfáty (mimochodom viete že kvaskové počivo je pomerne bohaté na fosfáty?)

Pre pre tých čo nehľadajú len zinok, ale aj iné látky podporujúce antioxidačnú čiže protizápalovú aktivitu máme forIMUN

A keďže sa v hlienoch môžu premnožovať choroboplodné baktérie (ktoré tiež spúšťajú zápaly) môžete si nos preplachovať probiotikami Čistý noštek https://zelenyobchodik.sk/produkt/cisty-nostek-probio-50g-probioticky-prasok-pre-deti-medved/

Neurologické problémy u detí? Toto je môžná príčina. Vedeli ste o nej?


V poslednom období je veľký nárast problémov detí s pozornosťou, koncentráciou, poruchami učenia a pod. Matky sú z toho nešťastné a snažia sa nájsť riešenia pre svoje deti. Prečo deti mávajú zrazu takéto problémy? Jedna z možných príči je nedostatok mikroživín. Pod mikroživinami myslíme vitamíny, minerály či stopové prvky.

Mozog mladých ľudí je veľmi citlivý na nedostatky živín. Patria sem tieto živiny:

Železo: Ak existuje nedostatok železa, v mozgu sa to prejaví ako mierna hypoxia (nedostatok kyslíka). Mozgu tak chýba palivo pre dobré fungovanie a tým palivom je kyslík. Procesy v mozgových bunkách neprebiehajú optimálne. Pri nedostatku železa sa znižuje tiež množstvo látok, ktoré ovplyvňujú tvorbu a činnosť neurotransmiterov (látky ovplyvňujúce činnosť mozgu) ako je napr. dopamín.

Dopamín je dôležitý pre reguláciu výkonných funkcií, motorických schopností, motivácie a odmien (Previc, 2009). Pri ADHD je v systéme dopamínu “porucha”, ktorá môže viesť k príznakom, ako je zlá sebakontrola, ťažkosti s plánovaním a organizáciou a pod.

84% pacientov s poruchami pozornosti a koncentrácie trpelo nedostatkom železa (Konofal, 2004).

Zinok: Aj zinok hrá pre mozog dôležitú úlohu. Ukázalo sa, že dopĺňanie zinku zlepšuje príznaky ADHD ako napr. pozornosti, hyperaktivity či zmiernenie agresívneho správania.

Selén: Selén chráni dôležité tuky pred poškodením. Tuky sú pritom veľmi dôležité pre správne fungovanie mozgu. Veľká časť mozgu je tvorená tukmi. Selén takto podporuje správne fungovanie mozgu.

Meď: Meď je dôležitý protizápalový minerál. Napriek tomu by sa meď mala užívať len v malom množstve lebo vo väčších dávkach môže páchať v tele škody. Bežná strava je chudobná na meď. Meď je nevyhnutná pre tvorbu myelínu, nervovej izolačno-ochrannej vrstvy, ktorá zaisťuje dobré vedenie nervových signálov. Ak je nedostatok medi, môže dôjsť k narušeniu tvorby myelínu a mentálnemu postihnutiu. Demyelinizácia sa vyskytuje aj pri Parkinsonovej chorobe a roztrúsenej skleróze (skleróze multiplex) a môže potenciálne hrať úlohu pri ADHD a autizme (Bartzokis, 2012).

Horčík: Pri ADHD je tiež pozorovaný aj nedostatok horčíka. (Kozielec, 1997). Nedostatok horčíka spôsobuje, že nervy sa stávajú vzrušivejšími. Horčík zaisťuje dobré prekrvenie v mozgu a spolu s vitamínom B6 reguluje prenos nervových impulzov.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29710

Tabuľka dát

Zloženie
Horečnaté soli kyseliny citrónovej, extrakt z plodov arónie (80% vitamínu C) 16,0%, kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza (rastlinná kapsula), extrakt z horkého pomaranča (Citrus aurantium; 60% citrusov
Odporúčané davkovanie
2 x denne 1 kapsulu zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Obsah
60 kpsl
Podľa použitia
Dýchacie cesty
Mozog
Nádcha
Zápaly

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.