BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Pokojná myseľ 60 kapsúl Medveď natural

20,00 €
S DPH
5 položky
D-limonén. Práve túto látku na vypínanie stresu a navodenie pocitu uvoľnenia
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie: Extrakt z plodov Citrónovníka pomarančového (Citrus sinensis), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, L – Teanín vegan, vláknina z Akácie senegálskej (Acacia senegal), vitamín B1 (tiamínmononitrát), kyselina

pantoténová (D – pantotenát vápenatý)


Pôvod základnej zložky: EU


Upozornenie: Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. Prípravok nie je vhodný pre deti. Užívanie doplnku pre tehotné a dojčiace ženy odporúčame vopred konzultovať s lekárom. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej nádobe, v suchu, pri teplote do 25 °C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Odporúčaná denná dávka dospelého: 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody.


Obsah balenia: 60 kapsúl.


Bez lepku, bez farbív, bez GMO. Obal z biodegradovateľného plastu.


Množstvo účinných látok 2 kapsule *RVH

Extrakt z plodov Citrónovníka pomarančového 500 mg –

z toho D – limonén 100 mg –

L – Teanín 200 mg –

Akáciová vláknina 80 mg –

Vitamín B1 50 mg 4545%

Kyselina pantoténová 50 mg 833%

*RVH – Referenčná výživová hodnota


Všimli ste si, že náš život sa skladá z neustálych začiatkov a koncov? Stále niečo začíname a ukončujme. Ak jednu z týchto vecí nedokážeme, ocitneme sa v situácii, ktoré sú pre človeka zväčša nepríjemné. Napr. nevieme začať nový vzťah aj keď po ňom túžime. Resp. nevieme ukončiť starý spôsob stravovania, aj keď vieme, že nám poškodzuje zdravie.

Niektoré veci v živote sa začínajú pomerne rýchlo a jednoducho a oveľa ťažšie sa nám ukončujú. A jednou z nich je aj stres. Opisovať stres je ako nosenie dreva do lesa. Asi každý jeden z vás by vedel o ňom rozprávať svoje vlastné príbehy.

Problémom stresu je pre väčšinu z vás vedieť ho ukončiť. Ak stres nie je včas ukončený, potom stres začne vyčerpávať nielen telo ale aj psychiku. Stres tak prispieva ku vzniku chorôb ako aj ku komplikáciám už existujúcich ochorení.

Schopnosť vypínať stres je preto pre nás nesmierne dôležitá aby sme si vedeli zabezpečiť dostatok vitality a pevné zdravie.

Ako vypnúť stres?

V tele existujú akési vypínače cez ktoré sa dajú vypínať stresové reakcie. Tak ako keď vaša ruka siahne po vypínači aby zhasila svetlo, existujú aj prírodné látky, ktoré dokážu v tele vypínať stresové reakcie a aktivovať reakcie, ktoré sú protikladom stresu a to je pocit uvoľnenia a relaxácie.

Jednou z takýchto látok je D-limonén. Práve túto látku na vypínanie stresu a navodenie pocitu uvoľnenia nájdete v našom novom výrobku Pokojná myseľ.


Štúdiami sa dokázalo, že ak sa užíval D-limonén v dávke 100 mg denne počas 3 mesiacov dokázal:

znížiť subjektívny pocit chronického stresu vo viacerých aspektoch reálneho života, vrátane pracovného života

výrazne znížiť prejavy súvisiace so stresom

Výrobok Pokojná myseľ je obohatený aj o iné látky potrebné na zvládanie stresu. Ďalšou látkou, ktorú nájdete v Pokojnej mysli je teanín.

Teanín je aminokyselina nachádzajúca sa v listoch čajovníka. Má rôzne pozitívne účinky na psychiku a telo. Teanín môže zvýšiť tvorbu hormónu šťastia – serotonínu či tvorbu látky upokojujúcu psychiku a je ňou kyselinu gama-aminomaslová (GABA).

Teanín navodzuje stav uvoľnenia. Preto sa teanín často používa ako prostriedok proti stresu. Teanín podporuje aj zdravý spánok a môže tiež zabrániť zvýšeniu krvného tlaku, ktorý stúpa pri strese.

Vďaka teanínu môžete mať viac alfa mozgových vĺn, čo naznačuje uvoľnený a bdelý stav mysle. Teanín môže podporiť schopnosť učenia a pamäte.

Teanín môže zmierniť úzkostné stavy a podporuje relaxáciu V prípade problémov so spánkom sa odporúča dávka 200 miligramov denne.


V Pokojnej mysli nájdete aj 2 dôležité protistresové vitamíny. A to vitamín B1 a B5.

Vitamín B1

sa nachádza v bunkových membránach nervových buniek a je teda zodpovedný za prenos informácií medzi samotnými nervami a tiež medzi nervami a mozgom. Vitamín B1 sa dokonca podieľa na tvorbe serotonínu – hormónu šťastia. Vitamín B1 zabezpečuje dobrú koncentráciu, vysokú duševnú výkonnosť a vyrovnanú psychiku.

Vitamín B5

Kyselina pantoténová – pomáha znižovať únavu a vyčerpanie . Prispieva k normálnej psychickej výkonnosti. Vitamín B 5 sa niekedy označuje ako „antistresový“ vitamín, pretože dokáže zvrátiť niektoré škody napáchané stresom.

Fyzický, emocionálny a psychický stres je príčinou toho, že nadobličky nadmerne vylučujú kortizol (dlhodobý stresový hormón) a adrenalín (krátkodobý stresový hormón). Chronický stres cez nadmernú tvorbu týchto hormónov spôsobuje poškodenie v tele ešte dlho po skončení stresovej reakcie. Keď je počas stresových reakcií prítomný v tele dostatok vitamínu B5, telo je schopné po strese rýchlejšie sa zotaviť.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29711
5 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Extrakt z plodov Citrónovníka pomarančového (Citrus sinensis), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, L – Teanín vegan, vláknina z Akácie senegálskej (Acacia senegal), vitamín B1 (tiamínmononitrát), kys
Odporúčané davkovanie
2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody.
Obsah
60 kpsl
Podľa použitia
Depresie, úzkosť
Koncentrácia
Nervy, regenerácia
Stres

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.