BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Čistý noštek PROBIO 50g Medved natural

21,00 €
S DPH
3 položky
Pomôžte deťom pri zápaloch a upchávaní dutín. Vhodné pre deti od 3. rokov.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zápalové ochorenie slizníc dutín alebo sinusitída môže vzniknúť z rôznych dôvodov. Nie je to len v dôsledku vírusovej infekcie (nádchy, chrípky) ale aj pri alergickej reakcii, keď dochádza v prínosovej dutine k opuchu sliznice a tvorbe hlienu. Opuch sliznice obmedzuje aby odtiekol hlien, ktorý sa hromadí. Takto sa vytvárajú vhodné podmienky pre rast a rozmnoženie choroboplodných baktérií. Jedným z riešení pre ľudí trpiacich zápalmi dutín dať si do poriadku bakteriálne zloženie na slizniciach dutín – prospešnými baktériami (sem patrí aj Lactobacillus sakei).


Odporúčané dávkovanie: 1 zarovnanú odmerku denne nechať rozpustiť v 200 ml vlažnej alebo studenej vody. Užiť ráno pred jedlom. VHODNE PRE DETI OD 3.ROKOV.


Počet kultúr: 1 odmerka (0,25 g) . 1 x 108 CFU


Odmerka je priložená v balení.


Ak užívate súčasne antibiotiká, užite odporúčanú dávku až po 2 hodinách od užitia antibiotík. Neprekračujte denné odporúčané množstvo. Doplnok výživy neslúži ako náhrada vyváženej a pestrej stravy.


Skladovanie: v suchu pri teplote 8 až 23 °C. Chráňte pred priamym slnkom.


Udržujte mimo dosahu malých detí.


Zloženie: Maltodextrín, obsiahnuté kultúry: L. sakei, L. lactis, L. acidophilus, L. plantarum


Obsah balenia: 50g


Imunitný systém človeka je veľmi komplexným.


Tvoria ho nielen imunitné bunky, ale aj rôzne mechanické bariery v podobe slizníc. Sliznice sú akousi “kožou” ktorá vystiela vnútorné orgány ako dýchacie cesty, tráviaci trakt, močovo – pohlavný systém. Úloha slizníc je chrániť telo a nedovoliť aby sa do tela dostali tie látky, ktoré tam nemajú čo robiť.


Aj samotné sliznice sú pritom chránené. Na ochranu slizníc používa náš imunitný systém okrem iného protilátky typu A. Tieto protilátky sú najviac zastúpenými protilátkami v tele človeka a čo ich líši od iných protilátok je to, že “narušiteľa zlikvidujú” bez toho aby sa sputil zápal.


Protilátky typu A (volajú sa aj slizničné imunoglobulíny) majú za úlohu vytvoriť “ochranný film”, ktorý potom spracováva prichádzajúce častice ako peľ, vírusy, baktérie alebo iné cudzie potenciálne škodlivé látky tak, aby bolo zachované zdravie tela a nebolo ničím nepriaznivo ovplyvnené.


Na tvorbe protilátok typu A sa podieľajú baktérie v čreve. Tie ovplyvňujú bunky imunitného systému v čreve ktoré následne tvoria protilátky. Imunitné bunky ovplyvnené dianím v čreve pritom putujú cez lymfatický systém do všetkých slizníc v tele a tam sa podieľajú na imunitných reakciách a ochrane tela.


Črevo je tak centrálnym orgánom, ktorý ovplyvňuje dianie nielen v samotnom čreve ale aj v iných častiach tela. Preto ak sa vyskytujú problémy na slizniciach ako zápaly horných dýchacích ciest (zápaly hrdla, nádcha, zadná nádcha), sená nádcha či iné alergie, rôzne problémy v močovo – pohlavnom systéme, ale aj problémy so zápalmi prsníkov a pod. vždy sa treba pozrieť na to prečo sa to deje.


Zdravotné problémy v tele majú často pôvod nie v mieste kde sa prejavujú ale často mimo neho. Preto ľudia neraz nevedia vyriešiť svoje problémy, lebo sa sústredia len na riešenie postihnutého miesta a neriešia kde môže problém vznikať. Toto je aj obrovskou tragédiou západnej medicíny, ktorá v tomto fatálne zlyháva. Výsledkom je pacient, ktorý sa opakovane vracia s tým istým problémov do ambulancie, lebo nik nerieši podstatu jeho problémov.


Priatelia vždy ak máte problém s alergiami, zápalmi dýchacieho či močovo-pohlavného systému spomente si na črevo a jeho cetrálnu úlohu v imunitmom systéme človeka. Opísal som vám ako to zjednodušene vyzerá aby ste to mali na pamäti, lebo každý deň vidím ako sa ľudia upínajú na riešenie problému v mieste prejavu a niekedy nevedia resp. si neuvedomujú, že príčina vzniku problému je často inde. Z tohoto pohľadu sú antibiotiká a látky pôsobiace antibioticky (napr. mnohé konzervanty v potravinách) doslova ničitelia imunity, lebo negatívne ovplyvňujú baktérie v čreve.


Pri týchto problémoch siahnite po probiotikách.


Trápia vás ťažkosti s dýchaním, chrápete, slabne vám čuch, tečie vám z nosa a upchávajú sa vám dýchacie cesty? Je možné že vám čosi chýba?


Ak ste sa našli v problémoch, ktoré som spomenul v nadpise textu je možné že máte nosové polypy. Nosové polypy sú malé zhluky buniek, ktoré sa tvoria vo vdýchacích cestách alebo dutinách. Polypy vznikajú ako výsledok chronického lokálneho zápalu.


Malé nosové polypy často spôsobujú výtok z nosa a pocit trvalého upchatého nosa, ktorý sa nedá vyčistiť. Väčšie nosové polypy spôsobujú dýchacie ťažkosti, niektorí ľudia pociťujú bolesti hlavy alebo bolesť celej tváre. Okrem toho môžu nosové polypy viesť k narušeniu čuchu a v dokonca aj narušeniu chuti.


Školská medicína nosové polypy sa lieči protizápalovými liekmi – kortikosteroidmi a keď už “nejde inak” tak sa jednoducho odstraňujú chirurgicky. No keďže sa nerieši príčina neraz sa nosové polypy vracajú.


Zápal (aj keď nebolí) je príčinou väčšiny problémov s ktorými sa ľudia stretávajú. Pozrime sa na to, čo môže spúšťať zápal. Zápal totiž musí mať vždy nejaký spúšťač.


V Iráne sa rozhodli, že zistia hladinu niektorých minerálov a stopových prvkov u pacientov trpiacich polypmi. Zisťovali hladinu selénu a zinku v tkanive polypov a zistili, že u pacientov s polypmi je výrazne nižšia hladina zinku oproti ľuďom s normálnymi sliznicami bez polypov/zápalov.


Zinok je pritom dôležitý minerál, ktorý sa podieľa na našej ochrane pred voľnými radikálmi. Ak sa voľné radikály vymknú spod kontroly dokážu byť spúšťačmi zápalov. Ak chýba zinok, bunky/tkanivá nedokážu “odpratať” voľné radikály a tie dokážu aktivovať zápalové procesy.


Ak máte resp. poznáte ľudí čo trpia polypmi a vracajú sa im polypy, nedostatok zinku môže byť príčinou tohoto problému. A prečo môže vznikať nedostatok zinku? Neuvediem tu všetky príčiny, ale pomenujem aspoň pomerne často sa vyskytujúce príčiny nedostatku zinku.


1, nedostatok zinku v strave, ktorá sa konzumuje

2, pitie alkoholu

3, v tele prebiehajú chronické ochorenia vrátanne alergií, tráviach problémov, chronické infekcie

4, záťaž ťažkými kovmi ako olovo a kadmium

5, užívanie liekov ako antibiotiká, preháňadlá, chemoterapeutiká, antikoncepcia a pod.

6, strava bohatá na fruktózu (ovocný cukor) dokáže brániť vstrebávaniu zinku z čreva

7, fosfáty (mimochodom viete že kvaskové počivo je pomerne bohaté na fosfáty?


A keďže sa v hlienoch môžu premnožovať choroboplodné baktérie (ktoré tiež spúšťajú zápaly) môžete si nos preplachovať probiotikami Čistý noštek. Ak sa nedá použiť ako preplach, je vhodné ich užívať aj vnútorne, len výsledok sa dostaví neskôr.


Ideálna je kombinácia je Čistý noštek so sprejom M33+


Čistý noštek sú probiotika určené pri nádchach, problémoch so zväčšenými mandľami a pod. Zjednodušene povedané jedná sa o výrobok, ktorý by mal pomôcť riešiť problémy trápiace najmä mamičky s deťmi ale nielen ne, každý koho trápia problémy s dutinami, nosovo-krčným systémom, zatekajúcimi hlienmi do hrdla a pod. môže siahnuť po našom novom výrobku.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29720
3 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Maltodextrín, obsiahnuté kultúry: L. sakei, L. lactis, L. acidophilus, L. plantarum
Odporúčané davkovanie
1 zarovnanú odmerku denne nechať rozpustiť v 50 až 200 ml vlažnej alebo studenej vody. Užiť ráno pred jedlom.
Obsah
50g
Podľa použitia
Alergia
Dýchacie cesty
Imunita
Nádcha
Sliznice
Trávenie
Vírusy, baktérie , plesne
Zápaly

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.