BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Curcumin Phospholipid 60 kapsúl

33,00 €
S DPH
Nie je skladom, pokiaľ máte záujem o bližšie informácie o naskladnení, neváhajte nás kontaktovať - Kontakt
Curcumin-Phospholipid je špeciálny komplex fosfolipidov. Kurkumín fosfolipid: najlepšia biologická dostupnosť? Vysoká biologická dostupnosť: 29 krát vyššia biologická dostupnosť kurkumínu vo fosfolipidovom komplexe? Testované v 29 klinických štúdiách s 2000 účastníkmi? Bez pridania extraktu z piperínu: žiadne vedľajšie účinky s liekmi
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

KURKUMÍN – ŠPECIÁLNY KOMPLEX FOSFOLIPIDOV S NAJLEPŠOU BIOLOGICKOU DOSTUPNOSŤOU BEZ PRIDANÉHO PIPERÍNU.


Kurkumín je molekula rozpustná v tukoch. Kombinácia kurkumínovej molekuly s fosfolipidom tvorí komplex, ktorý napodobňuje prirodzenú absorpciu a metabolizmus kurkumínu. Kurkumín tak dosahuje 29-násobne vyššiu biologickú dostupnosť ako bežný kurkumín a môže lepšie prekonať bunkové membrány, aby sa dostal do vnútra bunky.


Kurkumínové produkty sa často ponúkajú na zlepšenie biologickej dostupnosti v kombinácii s piperínom (extrakt z čierneho korenia). To však môže viesť k interakciám s liekmi. Curcumin fosfolipid je bez pridaného piperínu.


Zloženie: kurkumín-fosfolipidový komplev 81% (obsahuje sójový lecitín), hydroxypropylmethylcelulóza (rastlinný obal kapsule), oxid kremičitý.


Dávkovanie: 2 kapsule denne užiť s jedlom.


Upozornenie: Neužívajte pri upchatých žlčovodoch, lebo kurkumín podporuje tok žlče.


Balenie: 60 kapsúl


V čom je kurkumín výnimočný?


Je v ňom biologická dostupnosť kurkumínu.


Je to schopnosť organizmu využiť kurkumín pre svoje vlastné potreby. Kurkumín totiž patrí k látkam ktoré majú zlú biologickú dostupnosť. Teda ak človek skonzumuje kurkumín, len malá časť zo skonzumovaného kurkumínu sa dostane k bunkám. Preto vyvstala otázka, ako zabezpečiť, aby sa čo najviac zo skonzumovaného kurkumínu dostalo k bunkám v dostatočnej koncentracii. Prvou vecou čo ľudia urobili je, že začali zvyšovať koncentráciu kurkumínu. Ľudia od nepamäti zvyšovali koncentrácie prírodných látok napr. luhovaním.


Aj dnes sa nepoužíva koreň rastliny, ale extrakt v podobe kurkumínových práškov v kapsulkách. Tento extrakt obsahuje rôzne množstvo kurkumínu. Lenže podľa štúdií ani toto nedokáže zabezpečiť, aby sa dostalo do krvi a tým aj k bunkám dostatočné množstvo kurkumínu. Zlá biologická dostupnosť kurkumínu sa v klinických štúdiách riešila tak, že sa používali veľmi vysoké dávky, napr. až 12g extraktu z kurkumy za deň. Veľmi vysokými dávkami sa mohla dosiahnuť dostatočná krvná hladina kurkumínu na zabezpečenie terapeutického efektu.


Hľadali sa aj iné spôsoby ako zabezpečiť dobré vstrebávanie kurkumínu. Jedným z týchto pokusov bolo pridanie piperínu ku kurkumínu. Piperín, je ektrakt z čierneho korenia. Pierín to aj dokázal. Naozaj zvýšil množstvo kurkumínu v krvi oproti čistému kurkumínu v prášku. Dokázal to tak, že vypol v pečeni enzýmy. ktoré spôsobovali nadmerné vylučovanie kurkumínu. Lenže tieto enzýmy, ktoré vylučovali kurkumín z tela, vylučovali aj iné, pre telo inak nebezpečné látky. Tieto enzýmy sa podieľajú na detoxikácii.


Preto rizikom používania piperínu je zníženie detoxikačnej schopnosti organizmu. A tak sa vďaka piperínu mohlo stať, že došlo k preťaženiu organizmu jedovatými látkami ako napr. liekmi, ak sa užívali súčasne s prípravkami obsahujúcimi aj piperín. Druhým problémom piperínu bol spôsob, ako zabezpečoval zlepšené vstrebávanie kurkumínu z tráviaceho traktu. Piperín to robil tak, že spúšťal drobné zápaly na slizniciach tráviaceho traktu. Toto je obzvlášť nebezpečné pre ľudí, ktorí trpia zápalmi na slizniciach tráviaceho traktu ako Crohnova choroba, ulcerózna kolitída, syndróm deravého črev a podobne. Vďaka týmto mikrozápalom sa kurkumín dokázal lepšie vstrebať, no ukázalo sa, že ani to nedokáže zabezpečiť dostatok voľného kurkumínu pre terapeutický efekt.


Dnes už vďaka vede existuje veľmi efektívny a hlavne bezpečný spôsob ako zabezpečiť dostatok kurkumínu pre bunky a hlavne existuje spôsob ako udržať hladinu kurkumínu v krvi veľmi dlho vysokú. Toto sa nedarilo prípravkom s piperínom. Pri kurkumových prípravkoch s piperínom hladina kurkumínu v krvi nedokáza zostať dlhodobo vysoká a už po hodine klesla takmer na nulu. Všetky tieto problémy vstrebávania a využitia kurkumínu sa dokázali vyriešiť tak, že sa kurkumín obalil fosfolipidmi. Fosfolipidy sú pre telo mimoriadne potrebné látku a sú akýmsi nepoznaným “vitamínom”. Telo si fosfolipidy dokáže vyrábať aj samé, ale potrebuje ich aj z potravy. Fosfolipidy sú súčasťou všetkých buniek a obzvlášť sú potrebné pre nervový systém.


Obalením kurkumínu sa dosiahli 2 veci:


prijatý kurkumín vo forme fosfolipidového komplexu sa veľmi dobre vstrebáva a hladina kurkumínu v krvi po jeho prijatí je 8 násobne vyššia


kurkumín fosfolipidový komplex nepotrebuje odstavovať detoxikačné enzýmy, lebo pri vstrebávaní sa obchádza pečeň.


Super výhodná akcia na tlmenie bolesti, psychiku, detox, pečen a kĺby


SAMe látka


S-adenosyl-metionín, skrátene SAMe, je metabolicky aktívna forma aminokyseliny L-metionín.


Svaly a kĺby – SAMe pomáha pôsobiť proti reumatickým zápalovým ochoreniam alebo chronickému zápalu kĺbov. Podporuje budovanie chrupavky v kĺboch.


Bolesti svalov – SAMe znižje bolesti svalov a pri fybromyalgii tiež bolesť svalov, únava a depresia.


Nervy a psychika – SAMe podporuje duševné zdravie, pozitívnu náladu, spánok a pomáha pri emocionálnom strese. SAMe podporuje dobrú náladu.


Mozog a cievy – SAMe chráni pred mozgovými poruchami súvisiacimi so starnutím alebo neurodegeneratívnymi ochoreniami (napr. Alzheimerovou chorobou), pri ktorých boli pozorované znížené hladiny SAMe.


Psychika – Pri depresiách sa pozoruje, že pacienti majú často nízke hladiny SAMe.


Pečeň a žlčník – SAMe má pozitívny vplyv na pečeň a správny tok žlče. Konzumácia SAMe zvyšuje detoxikačnú kapacitu pečene. SAMe pomáha pečeni odstraňovať škodlivé látky. SAMe je tiež vhodné pri stukovatenej pečeni alebo aj cirhóze pečene.


SAMe sa veľmi dobre dopĺňa s kurkumínom, ktorý ma tiež protizápalový a psychiku stabilizujúci účinok.


Aké sú rozdiely v doplnkoch výživy s obsahom kurkumínu?


V čom je tento kurkumín lepší ako iné na trhu bežne dostupné výrobky s obsahom kurkumínu?


Táto otázka je vždy aktuálna. Veď prečo kupujeme akýkoľvek doplnok výživy? Aby nám pomohli. A účinné látky pomôžu len vtedy ak majú vysokú biologickú dostupnosť.


Kurkumín ako kurkumín-fosfolipid komplex dosahuje 29-násobne vyššiu biologickú dostupnosť (čím vyšia biologická dostupnosť tým telo dokáže viac kurkumín využiť) ako bežný kurkumín.


Užívaním kurkumín fosfolipidového komplexu sa dosiahli mimoriadne vysoké hladiny kurkumínu v krvi.


Príklad:


ak zjete 2 tobolky kurkumín-fosfolipid dostanete k bunkám toľko kurkumínu ako by ste dosiahli zjedením 7 kapsúl, pričom v jednej kapuslke by bolo 2000mg kurkumínu s piperínom, čo samozrejme nie je


ak zjete 2 tobolky kurkumín-fosfolipid dostanete k bunkám toľko kurkumínu ako by ste dosiahli zjedením 153 kapsuliek kurkumínu, pričom v jednej kapsulke by bolo 2000mg kurkumínu bez piperínu


Toto sú fakty, ktoré by každý užívateľ kurkumínu by mal vedieť.


Liečivá kurkuma: O tom, že kurkuma je silne protizápalová a má mnoho pozitívnych účinkov pre náš organizmus už určite mnohí z Vás vedia.


Čo možno neviete, že využiteľnosť kurkuminoidov býva v doplnkoch veľmi nízka. Samotná kurkuma obsahuje iba 2% kurkuminoidov a mnohé prípravky obsahujú iba kurkumový prášok .


Dávajte si pozor na klamlivé reklamy a nekupujte nekvalitné doplnky výživy. V Kurkumín phospholipid nájdete veľmi dobre využiteľný kurkumín. Telo ho dokáže využiť o 63 násobne lepšie ako bežné doplnky výživy. Toto je dokázané v klinických štúdiách.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29731

Tabuľka dát

Zloženie
kurkumín-fosfolipidový komplev 81% (obsahuje sójový lecitín), hydroxypropylmethylcelulóza (rastlinný obal kapsule), oxid kremičitý.
Odporúčané davkovanie
2 kapsule denne užiť s jedlom.
Obsah
60kpsl
Kvalita
Vegan
Podľa použitia
Alergia
Astma
Bolesti chrbta
Depresie, úzkosť
Dýchacie cesty
Imunita
Kosti
Kĺby
Mozog
Nervy, regenerácia
Pečeň
Pokožka
Spánok
Srdce
Vírusy, baktérie , plesne
Zápaly
Zápcha

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.