BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Gastro pohoda 60 kapsúl Medveď natural

21,00 €
S DPH
4 položky
Rastlinný prípravok s vitamínmi a minerálmi pre pokojný žalúdok.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Odporúčaná denná dávka dospelého: 2 kapsule denne


Zloženie: Patentovaná zmes výťažkov z plodov Opuncie figovej (Opuntia ficus indica) a z listov Olivy európskej (Olea europaea), horčík (citrát horečnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, pufrovaný vitamín C (askorban sodný), objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, L- karnitín, zinok (diglycinát zinočnatý), kyselina panototénová (D-pantotenát vápenatý), vitamín B12 (hydroxykobalamín), vitamín B2 (riboflavín), vitamín B6 (pyridoxínhydrochlorid)


Pôvod základnej zložky: EU


Množstvo účinných látok 2 kapsule RVH

Zmes výťažkov z Opuncie figovej

a Olivy európskej 400 mg –

Horčík 50 mg –

Vitamín C 200 mg 250 %

L – karnitín 50 mg –

Zinok 10 mg 100 %

Kyselina pantoténová 6 mg 100 %

Vitamín B2 0,7 mg 50 %

Vitamín B6 0,7 mg 50 %

*RVH – Referenčná výživová hodnota


Bez lepku, Bez farbív


Upozornenie: Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. Prípravok nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej liekovke, v suchu, pri teplote do 25*C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Obsah balenia v akcii : 2x 60 kapsúl


Najnebezpečnejšie sú často tie veci ktoré považujeme za málo nebezpečné.


Ak sú nejaké lieky ľuďmi považované za málo nebezpečné, tak sú to voľne predajné lieky. Ľudia si myslia, že sú voľne dostupné (bez receptu) preto, lebo nepredstavujú takmer žiadne riziko pre ich zdravie. A medzi takéto lieky patria aj lieky znižujúce obsah žalúdočných kyselín, ktoré sa užívajú pri pálení záhy. Samozrejme na tento problém exsitujú aj lieky , ktoré sú na predpis. Ja tieto lieky považujem za veľmi nebezpečné a poviem vám prečo by ste ich nikdy nemali brať bez dobrého uváženia.


Kyslé prostredie v žalúdku nie je potrebné len na to aby sme vedeli dobre stráviť prijatú potravu, ale je potrebné na to aby ” dezinfikovalo” naše tenké črevo. Tenké črevo na rozdiel od hrubého čreva chudobné na baktérie. V tentom čreve sa nachádza oveľa menj baktérií ako v hrubom čreve a aj rozmanitosť baktérií je v tekom čreve nižšia ako v hrubom.


Na tomto sa okrem iného podieľahú aj kyseliny v žalúdku, ale aj pankreatické šťavy či žlčové kyseliny. Ale aj vylučovanie posledných menovaných je regulované kyslím prostredím žalúdka.


Ak sa narusí užívaním liekov proti kyselinám kyslosť obsahu žalúdka, naruší sa aj faktor, ktorý bráni tomu aby tenké črevo nebolo kolonizované nesprávnymi baktériami a môže tak narastať počet baktériíí v tenkom čreve a aj ich rozmanitosť. V tenkom čreve sa tak ocitnú baktérie, ktoré tam nemajú čo robiť.


Toto všetko môže mať negatívny vplyv na zdravie. Napr. nesprávne baktérie v tenkom čreve “zožerú” živiny z potravy určené pre telo, čo môže viesť k nedostatku živín (Nanne-Ottens & Gewecke, 2017a) a vaše telo začne pomaličky strádať a narušia sa niektoré z jeho funkcií čo sa nazve následne chorobou.


Pálenie záhy je jeden z najviac podceňovaným problémom a ak sa pri tomto probléme dlhodobo užívajú lieky znižujúce kyslosť, môže to mať nepriaznivý dosah na zdravie ľudí. Tento vplyv sa však nedostaví hneď a preto si ľudia ani nespoja svoje zdravotné problémy s užívaním týchto liekov.


Gastro pohoda obsahuje patentované extrakty z rastlín, vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú chrániť a regenerovať sliznicu a účinky patentovaných extraktov z opuncie a olivovníka pôsobia pri týchto problémoch:


ostrá, pálivá bolesť, ktorá stúpa z hornej časti brucha smerom ku krku

silné pálenie za hrudnou kosťou , ktorú možno pociťovať aj v krku či hrdle

pocit, že človek nemôžete dýchať

kovová chuť resp. zlá chuť v ústach

nutkanie kašľať

tlak v žalúdku

pocit plnosti v žalúdku

časté grganie

- bolesti žalúdka

Začarovaný kruh užívania liekov a ich následkov


Na liekoch ktoré používa klasická medicína je zaujímavé ako jeden liek vyvolá potrebu užívania buď jedného alebo s odstupom času dokonca niekoľkých ďalších liekov. Napr. ak človek trpí nejakým typom zápalu neraz dostane lieky proti zápalom na báze kortikoidov.


Kortikoidy majú svoje vedľajšie účinky ako napr. ľuďom sa oslabuje pamäť, znižuje sa imunita alebo sa spustia psychické poruchy. Preto ľudia užívajúci kortikoidy dostanú pomerne rýchlo hneď ďalšie lieky napr. lieky ovplyvňujúce psychiku.


Kortikoidy tým že vedú k potláčaniu imunity spôsobia že sa neraz spustia problémy s tým spojené (napr. bakteriálne infekcie) a následne sa neraz predpíšu aj antibiotiká. Tie sa môžu predpísať aj preventívne ako súčasť preventívnej liečby. Sprievodnou terapiou kortikoidov bývajú aj lieky potláčajúce bolesti, či lieky potláčajúce tvorbu žalúdočnej kyseliny.


Lieky potláčajúce tvorbu žalúdočnej kyseliny majú veľa nežiadúcich účinkov. Napr. spôsobujú, že telu v dôsledku zlého trávenia začnú chýbať živiny potrebné na správne fungovanie psychiky ako vitamin B12, železo, horčik a pod. Navyšše tento deficit živín dokáže byť podporený vznikom hnačiek či spustením syndrómu deravého čreva, keďže lieky ovplyvňujúce trávenie v žalúdku nepriamo ovplyvňujú aj dianie v celom čreve.


Nedosatok živín pre správne fungovanie psychiky a tráviace problémy cez os ČREVO-MOZOG znovu negatívne vplýva na psychiku človeka. Preto užívanie liekov tlmiacich tvorbu žalúdočných kyselín neraz vedie k tvorbe depresií.


Zdroj: https://www.cambridge.org/core/journals/international-psychogeriatrics/article/abs/use-of-protonpump-inhibitors-is-associated-with-depression-a-populationbased-study/AB3DFBB4383D3FB0928609444B60305F


Je fascinujúce na liekoch potláčajúcice tvorbu žalúdočných kyselín s akou ľahkosťou ich ľudia užívajú a takmer u nikoho kto ich užíva, som nevidel známky znepokojenia nad ich vedľajšími účinkami a to poznám ľudí čo ich užívajú roky.


Ak vás pálieva záha je tu aj prírodná alternatíva v podobe patentovaného extraktu z opuncie a listov olivy európskej. Tieto rastliny sa tradične využívali v ľudovom liečiteľstve v oblasti Stredomoria na riešenie tráviacich problémov ako:


pálenie záhy

ostrá, pálivá bolesť, ktorá stúpa z hornej časti brucha smerom ku krku

silné pálenie za hrudnou kosťou , ktorú možno pociťovať aj v krku či hrdle

pocit, že človek nemôže dýchať

kovová chuť resp. zlá chuť v ústach

nutkanie kašlať

tlak v žalúdku

pocit plnosti v žalúdku

časté grganie

bolesti žalúdka


Vo výrobku Gastro Pohoda nájdete nielen patentovaný extrakt z týchto liečivých rastlín ale aj mikroživiny, ktoré sú potrebné na regeneráciu slizníc a neraz chýbajú telu v dôsledku zlého trávenia


Tento problém sa týka skoro 20% populácie. Patríte do tejto skupiny aj vy?


Takmer 20% populácie trpí refluxom ľudovo nazývaným pálením záhy. Pri refluxe žalúdočná šťava, ktorá je mimochodom potrebná na trávenie potravy, tečie späť do pažeráka. Ak sa to tento fenomén udeje 1x za rok nič sa nedeje. Ale ak je tento fenomém pravidelný a trvá dlhšie, vtedy hrozí vznik rakoviny pažeráka.


Príznakmi refluxu môže byť:


ostrá, pálivá bolesť, ktorá stúpa z hornej časti brucha smerom ku krku

silné pálenie za hrudnou kosťou , ktorú možno pociťovať aj v krku či hrdle

pocit, že človek nemôžete dýchať

keďže pažerák je blízko srdca, postihnutí si často myslia, že bolesť má pôvod v srdci. Dokonca som sa dozvedel, že niekedy ľudia s refluxom končia na pohotovosti s falošným podozrením na infarkt

kovová chuť resp. zlá chuť v ústach

nutkanie kašľať

tlak v žalúdku

pocit plnosti v žalúdku

časté grganie

bolesti žalúdka


Ak je sliznica pažeráka dlhodobo vystavená j žalúdočnej šťave, vedie to k zvýšenej citlivosti sliznice, ako aj k poškodeniu a zápalovým reakciám až po tvorbu vredov na sliznici.


Mnohí ľudia riešia tento problém konzumáciou látok neutralizujúcich kyselinu a to buď sódy bikarbóny, ale liekov na predpis alebo liekov, ktoré znižujú tvorbu žalúdočných štiav. Toto však nie je bez následkov. Vďaka týmto metódam sa časom zničí trávenie a môžu vzniknúť mnohé problémy ako napr. SIBO a pod. Ale o tom bude iný článok.


Keďže mnohí ľudia trpia týmto problémom a pýtali odo mňa na tento problém prírodné riešenie pripravil som výrobok Gastro pohoda.


Výrobok Gastro pohoda obsahuje patentovanú zmes výťažkov z rastlín s vedecky dokázanými účinkami ktoré nielen chránia sliznice ale znižujú príznaky refluxu. Navyšše táto zmes podporuje dobré črevné baktérie. Túto zmes sme ešte doplnili o vitamíny a minerály, ktoré sú potrebné na správne fungovanie slizníc.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29760
4 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Patentovaná zmes výťažkov z plodov Opuncie figovej (Opuntia ficus indica) a z listov Olivy európskej (Olea europaea), horčík (citrát horečnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza, pufrovaný vitamín
Odporúčané davkovanie
Odporúčaná denná dávka dospelého: 2 kapsule denne
Obsah
41g
Podľa použitia
Bolesti hrdla
Pálenie záhy
Žalúdok

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.