BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Hemo balans 60 kapsúl

17,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
Hemo balans je riešením pre ľudí s nedostatkom železa a problémom s krvotvorbou
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Riešenie pre ľudí s nedostatkom železa a problémom s krvotvorbou


Veľa ľudí dnes trpí chudokrvnosťou/anémiou a nedostatkom železa. V prípade anémie nie je v tele dostatok červeného krvného farbiva, takzvaného hemoglobínu. Často to môže byť sprevádzané aj nedostatkom červených krviniek (erytrocytov). Úlohou červených krviniek je prenášať kyslík z pľúc do orgánov a tkanív cez krvný obeh. Kyslík je chemicky viazaný na krvné farbivo hemoglobín.


Ak je nedostatok hemoglobínu alebo červených krviniek, telo nie je dostatočne zásobované kyslíkom. To vedie k slabému výkonu organizmu.

Typickými príznakmi nedostatku železa, anémie sú napr. :

problémy s koncentráciou

bledosť

únava

bolesť hlavy

rýchle mrazenie

rýchle údery srdca – tachykardia

závraty

dýchavičnosť.

v závislosti od príčiny anémie sa môžu vyskytnúť aj príznaky ako napr. vypadávanie vlasov, svrbenie a suchá pokožka.


Telo si neustále tvorí nové červené krvinky (erytrocyty) v kostnej dreni. Červené krvinky sú zodpovedné za prenos kyslíka z pľúc do tkanív a prenos oxidu uhličitého späť do pľúc, aby sa mohol vylúčiť cez dýchanie von. Okrem samotného železa sú za tvorbu červených krviniek zodpovedné aj ďalšie látky vrátane bio aktívnej kyseliny listovej, vitamínu B12, vitamínu B6 a medi. Ich nedostatok zhoršuje tvorbu červených krviniek čo podporuje rozvoj anémie, preto je ich dostatočný prísun dôležitý pre riešenie anémie.


Železo umožňuje tvorbu červeného krvného farbiva hemoglobínu. Bez železa sa krvné farbivo nevytvorí.


Stopový prvok meď, je dôležitý pre správne fungovanie enzýmov. Meď je potrebná pri tvorbe krvného farbiva hemoglobínu a červených krviniek. Meď je potrebná aj pre vstrebávanie železa alebo pre využitie zásobného železa. Enzým ceruloplazmín obsahujúci meď umožňuje zabudovanie železa do transportného proteínu (bielkoviny) transferínu. Zlé zásobovanie tela meďou môže výrazne znížiť vstrebávanie a využitie železa v tele.


Vitamín C podporuje teda krvotvorbu pri anémii rôznymi spôsobmi. Na jednej strane pomáha premieňať kyselinu listovú na jej aktívnu formu, kyselinu tetrahydrolistovú, ktorú telo dokáže využiť. Na druhej strane vitamín C zlepšuje vstrebávanie železa, aj keď sú v potrave prítomné látky spomaľujúce vstrebávania železa.


Vitamín B12 je potrebný na delenie buniek a tým aj na tvorbu červených krviniek. Bez vitamínu B12 sa nezrelé bunky v kostnej dreni nedokážu dostatočne deliť. Pri nedostatku vitamínu B12 dochádza k tomu, že sa vyskytuje počtom málo, ale veľmi veľkých krviniek (perniciózna alebo megaloblastická anémia). Potom je zásobovanie tela kyslíkom narušené.


V pozorovacích štúdiách sa nedostatok vitamínu B12 spájal s anémiou. Riziko anémie z nedostatku vitamínu B12 je okrem iného zvýšené u ľudí s gastrointestinálnymi ochoreniami ako napr pomerne častý výskyt refluxu a pod.


Ak je žalúdok alebo črevá choré, resp. ich časti boli chirurgicky odstránené , existuje riziko nedostatku vitamínu B12. Riziko nedostatku vitamínu B12 sa zvyšuje aj vekom. Medzi rizikové skupiny, ktorým hrozí nedostatok vitamínu B12 patria aj vegetariáni a vegáni, keďže rastlinné potraviny neobsahujú takmer žiadny využiteľný vitamín B12. Tehotné alebo dojčiace ženy sú tiež vystavené vyššiemu riziku formy anémie spojenej s nedostatkom vitamínu B12. Mnohé lieky môžu tiež podporovať nedostatok vitamínu B12.


Bioaktívny vitamín B6 prispieva k normálnej tvorbe červených krviniek. Je potrebný pre tvorbu hemoglobínu. Jeho nedostatok môže byť aj príčinou anémie. Vitamín B6 sa podieľa aj na tvorbe červeného krvného farbiva hemoglobínu.


Bioaktívna kyselina listová zlepšuje využitie železa a krvotvorbu. Telo potrebuje okrem železa a vitamínu B12 aj bioaktívnu kyselinu listovú, aby sa bunky mohli deliť a dozrievať na krvinky. Ak vitamín chýba, bunky pokračujú v raste, ale nemôžu sa deliť. To vytvára nadmerne veľké krvinky. Počet červených krviniek a obsah hemoglobínu v krvi je celkovo nižší. To tiež ohrozuje prenos kyslíka krvou. Telo si bioaktívnu kyselinu listovú nevie skladovať, a preto ju musí neustále prijímať z potravy. Nedostatok bioaktívnej kyseliny listovej sa môže prejaviť napr. únavou, vyčerpaním a problémami s koncentráciou.


Pozor kyselinu listovú je najlepšie užívať vždy spolu s vitamínmi B12 a B6. Kyselina listová môže spôsobiť, že nedostatok vitamínu B12 bude neviditeľný !


Vo výrobku HEMO BALANS je mikrozapuzdrené železo pomocou unikátnej technológie, kde je železo chránené, stabilné a toto sa dosiahlo tak, že sa na železo naniesla prírodná organickou vrstva z rias. V dôsledku toho je nižšie riziko negatívnych vedľajších účinkov ako pri mnohých doplnkoch železa, ktoré ľudia pri užívaní pozorujú. Železo použité v tomto výrobku má pritom veľmi dobrú vstrebateľnosť.


Mangán, ktorý nájdete tiež v Hemobalans je doplnený preto, že síce nie je priamo zapojený do procesu krvotvorby, ale podieľa sa na tvorbe ochranných enzýmov. Tieto enzýmy sú potrebné na to, aby chránili mitochondrie. Ak sa mitochondrie poškodia, lebo chýbajú ochranné enzýmy pri nedostatku mangánu, naruší sa aj výroba hemoglobínu. Hemoglobín sa vyrába sčasti vyrába v mitochondriách ! Preto problém s chudokrvnosťou je často krát prejavom zle fungujúcich mitochondrií.


Zloženie: Vláknina z Akácie senegálskej (Acacia senegal), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza,

extrakt z plodov Camu Camu (Myrciarya dubia), mikroenkapsulované železo (sacharát železitý), meď (glukonát meďnatý), vitamín B6 (pyridoxal-5-fosfát), vitamín B12 (metylkobalamín), aktivovaná kyselina listová (L-Metylfolát vápenatý), mangán (diglycinát manganatý).


Pôvod základnej zložky: EU


Odporúčaná denná dávka: deti od 3 rokov 1 kapsula denne, dospelí 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody.


Upozornenie: Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. nevhodné pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy by mali užívanie výrobku konzultovať s lekárom. Výživový doplnok sa nesmie používať

ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej

nádobe, v suchu, pri teplote do 25 °C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Obal z biodegradovateľného plastu.


Množstvo účinných látok na 2 kapsule *RVH

Akáciová vláknina 560 mg –

Extrakt z Camu Camu 160 mg –

z toho vitamín C 80 mg 100%

Železo 10 mg 71%

Meď 1 mg 1 mg 100%

Vitamín B6 1,4 mg 100%

Aktivovaná kyselina listová 100 mcg 50%

Vitamín B12 5 mcg 200%

Mangán 1 mg 50%

*RVH – Referenčná výživová hodnota


Bez lepku, bez farbív, vhodné pre vegánov.


Obsah balenia: 60 kapsúl



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29765
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Vláknina z Akácie senegálskej (Acacia senegal), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza,
Odporúčané davkovanie
deti od 3 rokov 1 kapsula denne, dospelí 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody.
Obsah
28g
Podľa použitia
Bolesti hlavy
Dýchacie cesty
Srdce
Únava

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.