BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Železo v prášku Eisen-Phospholipid Dr. Jacobs 64g

17,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
Železo v práškovej forme s príchuťou manga
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

ŽELEZO V PRÁŠKOVEJ FORME S PRÍCHUŤOU MANGA


optimálny účinok

lipozomálne železo

s ovocnoz príchuťou manga, bez chuti železa

obzvlášť vhodné pre deti

balenie obsahuje 100 porcií

Odporúčané dávkovanie: 1 odmerku denne nechať rozpustiť v ústach. Pri zvýšenej potrebe užiť 2 odmerky denne.


Vhodné pre deti od 1 roka. 1 odmerka obsahuje 8mg železa. Pri zvýšenej potrebe užívajú dospelý 2 odmerky denne. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pre vyváženú a pestrú stravu.


Zloženie: prášok z manga (60%), komplex fosfolipidov železa (pyrofosforečnan železitý, slnečnicový lecitín) (16%), extrakt z čerešne acerola, slnečnicový lecitín, riboflavín. Môže obsahovať stopy orechov. Vyrobené v Nemecku.


Výživové hodnoty na 1 odmerku/2 odmerky:


železo 8mg (57%*) / 16 mg (114%*),


vitamín C 16 mg (20%*) / 32 mg (40%*),


vitamín B2: 0,7mg (50%*) / 1,4 mg (100%*)


*=referenčné množstvo pre denný príjem.


Obsah balenia: 64 gramov


Na krvotvorbu, koncentráciu a menšiu únavu


Fosfolipid železa: veľmi biologicky dostupný


? Bez železnej chuti, s mangom


? Optimálna biologická dostupnosť


? Lipozomálne železo z Japonska


? Priateľský k žalúdku a črevám4


? Vhodné pre deti od 1 roka


Pre zdravie

Železo obsiahnuté vo fosfolipidoch železa prispieva k nasledujúcim normálnym telesným funkciám:


tvorba červených krviniek a hemoglobínu

transport kyslíka v tele

zníženie únavuy

imunitný systém a energetický metabolizmus

kognitívny vývoj detí

kognitívne funkcie (myslenie, koncentrácia)

vitamín C obsiahnutý aj vo fosfolipide železa zvyšuje vstrebávanie železa a obsiahnutý vitamín B2 podporuje normálny metabolizmus železa

Lipozomálne železo – Výborná biologická dostupnosť

Fosfolipidy sa nachádzajú v každej bunke nášho tela, vrátane našich črevných buniek. Fosfolipidy obklopujú železo vo forme lipozómov. Steny lipozómov sú konštruované podobne ako membrány našich buniek. Fosfolipidy uľahčujú vstrebávanie železa v čreve.


Vynikajúca biologická dostupnosť lipozomálneho železa bola preukázaná v mnohých štúdiách s touto špeciálnou surovinou. Fosfolipidy v Dr. Jakubove fosfolipidy železa pochádzajú zo slnečnice.


Priateľský k žalúdku a črevám

Obsiahnutý vitamín B2 podporuje udržanie normálneho stavu slizníc, najmä v žalúdku a črevách.


Jednoduché použitie a dobrá chuť

Fosfolipid železa od Dr. Jacob’s sa obzvlášť ľahko dávkuje pomocou priloženej odmernej lyžice. Pridajte si ho do müsli, jogurtu alebo smoothie. Neexistuje žiadna nepríjemná kovová chuť, ktorá je bežná pri iných doplnkoch železa. Fosfolipid železa nechutí ako železo, ale ako ovocné mango.


Jedna porcia (0,64 g/1 odmerka) Železa Eisen obsahuje 8 mg železa.


Lepšie sústredenie a menej únavy.


4 fakty, ktoré by ste mali vedieť o železe:


Načo je železo potrebné v tele?


Železo sa podieľa na správnom fungovaní mozgu. Železo je potrebné nielen pre červené krvinky ale aj nervové bunky. Len so železom sú možné procesy ako je učenie a pamäť.

Železo je potrebné na to, aby si telo mohlo vytvoriť dostatok energie z potravy. Pri výrobe energie sú potrebné enezýmy. Tieto enzýmy potrebujú na svoju činnosť železo. Ak železo chýba naruší sa výroba energie. Následom môže byť únava.

Železo ovplyvňuje aj zbavovanie sa jedov. Na odbúravanie jedovatých látok z tela sú potrebné enzýmy. Mnohé enzýmy podieľajúce sa odbúravaní jedovatých látok z tela potrebujú na svoju aktivitu železo. ak železo chýba, odbúravanie jedovatých látok z tela sa môže narušiť.

Železo je potrebné pre správne fungovanie imunity. Železo podporuje bunky, ktoré zabíjajú choroboplodné baktérie či vírusy. Časté infekcie napr. herpetickým vírusom často miznú po tom ako si ľudia upravia hladinu železa.

Onkologickí pacienti.

Nedostatok železa je pomerne častým problémom. Vyskytuje sa aj ako súčasť mnohých ochorení ako napr. rakovina hrubého čreva. Rieši sa to podávaním doplkov výživy, ale aj liečiv, ktoré obsahujú vysoké dávky železa.


Vysoké dávky železa majú aj svoje riziká. Môžu sa v čreve hromadiť a pripieť tak k zvýšenému rozvoju choroboplodných baktérií v čreve. Choroboplodné baktérie možu komplikovať priebeh rakoviny.


Jedným zo spôsobov ako dodať železo chýbajúce do tela je podať ho tak, aby sa nevstrebávalo v čreve ale v slizniciach úst. A práve také železo vyrába Dr. Jacobs.


Odo dnes sa budete na železo pozerať inak

Nedostatok železa patrí v populácii medzi najčastejšie minerálové deficity. Príčiny nedostatku sú rôzne. Od zlého trávenia, cez príjem potravín obsahujúcich látky, ktoré zabraňujú vstrebávaniu železa, zápalové procesy v čreve a podobne. Ak sa povie nedostatok železa, väčšina ľudí si predstaví chudokrvnosť. Je to preto, že železo sa verejnosti komunikuje ako minerál potrebný na tvorbu červených krviniek. To je samozrejme pravda. Ale železo nie je potrebné len na tvorbu červených krviniek.


Detoxikácia je proces, v ktorom sa organizmus zbavuje jedovatých látok. Odborne sa tento proces volá biotransformácia. V tomto procese pre telo jedovaté látky strácajú svoju toxicitu a nakoniec sa vylúčia z tela von. Preto sa laicky volá detoxikácia.


Proces zbavovania sa toxínov (jedov) prebieha vo viacerých krokov a je závislý aj od mnohých enzýmov. A niektoré enzýmy na svoju prácu potrebujú práve železo. Ak železo chýba, proces zbavovania sa jedov môže byť nedostatočný a toxíny v tele budú spôsobovať zápalové procesy.


Ak trpíte nedostatkom železa, vynára sa otázka ako železo doplniť efektívne. Eisen-Phospholipid obsahuje železo, ktoré je obalené do látok (fosfolipidov), ktoré sú telu vlastné. Fosfolipidy sú súčasťou všetkých našich buniek. Takto špeciálne obalené železo do telu vlastných látok sa veľmi dobre vstrebáva a efektívne zásobuje telo týmto pre nás dôležitým minerálom. Tento výrobok je vhodný aj pre deti od 1 roka. Navyše skvele chutí.


Ste chudokrvná/ý a nefungujú vám doplnky výživy s obsahom železa? Tu sa dočítate prečo je to tak.

Čím ďalej tým viac ľudí má problém s chudokrvnosťou (anémiou). Chudokrvnosť (anémiu) ľudia zvyčajne riešia tak, že automaticky siahajú po doplnkoch stravy s obsahom železa. Mnohým to napriek tomu nefunguje a stále sa boria dookola s chudokrnosťou (anémiou).


Nato aby sa dobre tvoril hemoglobín (červené krvné farbivo) je potrebné nielen železo aj zdravé mitochondrie (mitochodnrie sú časti buniek kde sa napr. vyrába energia pre bunky). V mitochondriách prebieha výroba železo – sírnych komplexov. A tieto železo – sírne komplexy sú pre tvorbu hemoglobínu (tvorbu hému) nevyhnutné.


Ak sa mitochodnrie poškodia, jedným z príznakov ich poškodenia je aj chudokrvnosť (anémia). Pri zmene životosprávy s bráním do úvahy aj ich mitochondrie im “zázračne” zmiznú aj problém s chudokrvnosťou a dovtedy sa tým neuspešne borili niekedy až desiatky rokov.


Neraz sú u anemických ľudí aj iné prejavy poškodených mitochondrií.


Zmena životného štýlu zameraná na mitochondrie dokáže “zázračne” riešiť aj problém s chudokrvnosťou trvajucou roky. A dôvodom je to, že v mitochondriách sa tvoria železo-sírne komplex potrebné na tvorbu hému (teda aj hemoglobínu).


Jednou z príčin prečo sa mitochondrie môžu narušiť je nerovnováha v črevách. Z narušenej rovnováhy v črevách potom putujú do tela látky, ktoré nemajú v tele čo robiť. Tieto látky následne spúšťajú imunitné reakcie s miernymi (tichými) zápalmi, ktoré sa u nás v systéme zdravotníctva neriešia. Tiché zápaly patria k najväčším spúšťačom poškodenia mitochondrií. Preto by ste sa pri chudokrvnosti mali pozerať aj do čriev.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29766
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
prášok z manga (60%), komplex fosfolipidov železa (pyrofosforečnan železitý, slnečnicový lecitín) (16%), extrakt z čerešne acerola, slnečnicový lecitín, riboflavín. Môže obsahovať stopy orechov. Vyrob
Odporúčané davkovanie
1 odmerku denne nechať rozpustiť v ústach.
Obsah
64g
Podľa použitia
Bolesti hlavy
Dýchacie cesty
Srdce
Únava

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.