BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Vitamín D3 olej kvapky 20ml

10,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
1 ks
Vitamín D je potrebný pre zachovanie kostí a zubov, správnu funkciu svalov a tiež náš imunitný systém. Pri nedostatku slnečného žiarenia nepostačuje telu vlastná produkcia vitamínu.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Vitamín D je potrebný pre zachovanie kostí a zubov, správnu funkciu svalov a tiež náš imunitný systém. Pri nedostatku slnečného žiarenia nepostačuje telu vlastná produkcia vitamínu.


Zloženie: MCT-olej (kokos) (95%), antioxidant Tokoferolové extrakty (prírodný vitamín E), vitamín D3.


Po otvorení spotrebujte do 6 mesiacov. Skladovať v chlade (6-25°C) a chrániť pred svetlom.


Dávkovanie: pre deti od 1 roka a dospelých: 1 kvapka denne. 1 kvapka obsahuje 20 µg vitamínu D3 (800 IU), čo predstavuje 400% odporúčanej dennej dávky podľa RDA alebo 100% podľa DGE. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pre vyváženú a pestrú stravu.


Jedna kvapka obsahuje 800 I.U. vitamínu D3.


Balenie: 20ml (600 porcií)


20 µg/ 800 IU v jednej kvapke (= 1 porcia) (= 100% odporúčania DGE, 400% RDA)

Vysoká biologická využiteľnosť

Vhodné pre vegetariánov

zachováva zdravý stav kostí a zubov

správnej funkcii svalov

Odporúčané dávkovanie pre deti od 1 roka a dospelých: 1 kvapka denne.


Vitamín D je v skutočnosti hormón. Hormóny sú v krvi bežne naviazané na proteíny (bielkoviny) a len málo je voľných (ktoré nie sú naviazané na bielkoviny).


Príznaky nedostatku vitamínu D súvisia oveľa menej s celkovou hladinou vitamínu D (to je naviazaného na bielkoviny čo sa bežne meria), ale viac s voľným vitamínom D (nenaviazaným na bielkoviny) Vitamín D naviazaný na bielkoviny dokážu príjať len obličky a placenta.


Zvyšné bunky, vrátane imunitných buniek dokážu prijať len voľný vitamín D. Všetky účinky, ktoré má vitamín D na imunitný systém môže vitamín D dosiahnuť len ako voľný vitamín D.


Keď máte dostatok vitamínu D cez laboratórne testy kľudne sa môže stať, že vám chýba voľný vitamín D pre imunitu.


Preto by sme si mali vitamín D neustále dopĺňať. U nás vám voľný vitamín D nik nezmeria.


Nedostatok vitamínu D nielen u detí:


Podporuje vysoký krvný tlak, ak sa dodá vitamín D, horčík, B-vitamíny a zníži homocysteín, často sa upraví aj krvný tlak a to bez potreby liekov

Zhoršuje neuro-muskulárnu koordináciu, hlavne u starších ľudí tak podporuje riziko pádu

Podporuje depresívne nálady – Vedie k zvýšenému poteniu (ruky a nohy), prejavuje sa to hlavne u detí a dospievajúcich

Spôsobuje biele fľaky na nechtoch

Oslabuje imunitu – atď.

Oneskorený vývoj (kosti, svaly)

Podráždenosť, nepokoj

Bolesti pri raste, hlavne vo večerných hodinách sa deti sťažujú na bolesť nôh, stehná, píšťala

Zvýšené infekcie

Poškodenie zubov

Oneskorená výmena zubov ako u ostatných detí Lieky znižujúce vitamín D


Kto by mal užívať viacej vitamínu D a prečo niektorí ľudia napriek tomu, že ho užívajú nemajú dostatok vitamínu D?


Vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch a preto by sa mal užívať s jedlom. Vitamín D sa v podstate vstrebáva v tenkom čreve. Akékoľvek ochorenie tenkého čreva, napriek dostatočnému príjmu vitamínu D je preto rizikovým faktorom pre vznik nedostatočnej hladiny vitamínu D.


Ak zistíte že si dodávate vyššie hladiny vitamínu D a napriek tomu ho máte nedostatok jednou z príčin môžu byť zápalové ochorenia v črevách. Preto ľudia so zápalovými ochoreniami čriev by mali počítať s tým, že majú narušené vstrebávanie a mali by preventívne užiť viacej vitamínu D a mali by si cez merania zistiť aká dávka je pre nich dostačujúca.


Niektorí ľudí majú “schopnosť” nadmerne premieňať aktívny vitamín D na jeho neaktívnu formu (v tele takýto neaktívny vitamín neovplyvňuje napr. imunitu). Deje sa to cez enzýmy. Aktivita enzýmov, ktoré toto majú na “svedomí” je ovplyvnená génmi. Preto treba počítať aj s touto možnosťou. A pre tých čo sa chcú stať obeťami génov tak mám dobrú správu.


V posledných rokoch existujú náznaky, že gény zodpovedné za metabolizmus vitamínu D podliehajú tiež významným epigenetickým zmenám. To znamená že náš životný štýl rozhoduje o tom ako budú gény riadiace metabolizmus vitamínu D “pracovať”. Buď v náš prospech alebo náš neprospech.


Mimochodom aj zvýšená kyselina močová (za jej patologicky zvýšené hladiny sú zodpovedné narušené mitochondrie. Mitochondrie sú bunkové elektrárne) bráni výrobe aktívneho vitamínu D.


Dôležité informaćie pre ľudí trpiacimi infekciami a chronickými zápalmi či autoimunitou.


Mnohí ľudia trpia chronickými infekciami ako Epstein – baarov vírus (mononukleóza) , boreliózou a pod. Mnohé tieto infekcie majú rôzne dosahy na fungovanie ľudského tela. Mimo iného ovplvyvňujú aj schopnosť buniek využívať vitamín D. Vitamín D ovplyvňuje naše bunky cez tzv. VDR receptor. VDR receptor je prístav, kde sa vitamín D prichytí.


VDR receptor sa nachádza vo vnútry bunky – v jadre a keď sa na neho prichytí vitamín D ovplyvňuje správanie bunky. Od fungovania VDR receptora závisí aj dobré fungovanie imunitného systému. V pribehu evolúcie si mnohé patogény našli spôsob ako oslabiť vrodený imunitný systém (ten veľmi závisí od vitamínu D) a to tak, že patogény narušia miesto (VDR reeptor), kde sa vitamín D prichytáva na jadro bunky. Takýmto spôsobom patogény oslabujú vrodený imunitný systém.


VDR receptor (miesto kadiaľ pôsobí vitamín D) je zodpovedný za tvorbu antimikrobiálnych peptidov (AMP), ako je katelicidín a beta-defensíny (používajú sa na napadnutie vnútrobunkových patogénov …napr. borélií). AMP fungujú aj proti vírusom. Baktérie sa napr. nemôžu stať necitlivé na AMP ( na rozdiel od antibiotík).


Preto ak ľudia trpia chronickými infekciami mali by zvýšiť dávkovanie vitamínu D.

Aj ľudia s chronickými zápalmi či autoimunitou majú tiež zvyšenú potrebu vitamínu D.

Upozornenie: Ak sa užíva viac 4 000 IU vitamínu D3 denne, táto dávka by sa mala doplniť asi 20 µg vitamínu K2 na každých 800 IU vitamínu D3.

Napr. pri dennej dávke vitamínu 5600 IU vitamínu D3 by to bolo vhodné prijať 140 µg vitamínu K2 denne.


Dopĺňanie vitamínu D3 zlepšuje rôznorodosť baktérií v žalúdku a tenkom čreve. Zároveň pri užívaní vitamínu D3 sa našlo tak v žalúdku ako aj tenkom čreve menej gramnegatívnych baktérií (dokážu aj po odumretí spúšťať v tele zápaly) , vrátane patogénnych druhov z rodov Pseudomonas, Escherichia a Shigella.


Z najnovších poznatkov vyplýva, že vitamín D môžeme použiť aj ako terapeutikum pri bakteriálnych infekciách a zápalových ochoreniach čriev, kde len málo siahol po vitamíne D. Zároveň je užívanie vitamínu D vhodné aj ako preventívnym opatrením aby sme si zabezpečili rozmanitosť mikroflóry v tráviacom trakte. Takto si preventívne zabezpečíme to, aby sa nám nepremnožili chorobplodné baktérie.


Mimochodom vedeli ste že:


s rastúcim vekom klesá schopnosť vytvárať vitamín D zo slnečného žiarenia až o 75%


ľudia s tmavou kožou potrebujú byť na slnku 3-10x viac ako so svetlou aby si zabezpečili cez slnenie dostatok vitamínu D


vitamín D zo živočíšnych zdrojov je pre organizmus niekoľko násobne lepšie využiteľný ako z rastlinných zdrojov? Niekedy až 10 násobne? Je to preto, že vitamín D z rastlinných zdrojov sa v tele rýchlo rozpadá.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29811
1 ks

Tabuľka dát

Zloženie
MCT-olej (kokos) (95%), antioxidant Tokoferolové extrakty (prírodný vitamín E), vitamín D3.
Odporúčané davkovanie
pre deti od 1 roka a dospelých: 1 kvapka denne. 1 kvapka obsahuje 20 µg vitamínu D3 (800 IU), čo predstavuje 400% odporúčanej dennej dávky podľa RDA alebo 100% podľa DGE. Neprekračujte denné odporúčan
Obsah
20ml
Podľa použitia
Depresie, úzkosť
Imunita
Kosti
Nechty
Potenie
Svaly
Tlak
Vírusy, baktérie , plesne
Zuby, paradentóza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.