BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Magnézium Treonát 90kapsúl 72g

22,00 €
S DPH
3 položky
Magnézium treonát – Horčík naviazaný na aminokyselinu L-treonát. Jednou z najdôležitejších funkcií horčíka čo sa týka nervového systému je, že bráni tomu aby sa glutamát nadmerne neviazal na nervové bunky a nedostával tak nervové bunky do nadmerného vzrušenia a zápalu, resp. aby sa nervové bunky nepoškodzovali resp. neodumierali.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie: Horčík (L-treonát horečnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza


Dávkovanie pre dospelého: 3 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody


Balenie: 90 kapsúl

Množstvo účinných látok 3 kapsuly *RVH

Horčík 144 mg 38%

*RVH – Referenčná výživová hodnota

Bez lepku

Bez farbív

Vhodné pre vegánov


Upozornenie: Nádobku uchovávajte uzatvorenú, mimo dosahu malých detí. Prípravok nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Skladujte v uzatvorenej nádobe, v suchu, pri teplote do 25*C, chráňte pred priamym slnečným žiarením.


Existuje horčík pre lepšie učenie, pamäť a omladenie mozgu?


Horčík je jedným z najbežnejších minerálov v našom tele. Horčík je potrebný na tvorbu viac ako 300 enzýmov. Rôzne typy tkanív a orgánov v tele fungujú správne len vtedy, ak majú k dispozícii dostatočné množstvo horčíka. To platí aj pre náš mozog.


Jednou z najdôležitejších funkcií mozgu je učenie. Aby sa nové informácie uložili v mozgu, musia byť synapsie (Synapsia je miesto styku medzi nervovými bunkami alebo medzi neurónmi a inými bunkami. Slúži na prenos vzruchov z bunky do bunky, medzi nervovými bunkami) čo najpočetnejšie a najflexibilnejšie. Táto flexibilita (flexibilita je shopnosť pružne reagovať) je podporovaná horčíkom. Keď vedci zvýšili koncentráciu horčíka v mozgu u potkanov rôzneho veku, dosiahli lepšie výsledky ako ich “neliečení” príbuzní v rôznych testoch učenia a pamäťových cvičení.


Bežné zlúčeniny horčíka sa však zle transportujú z krvi do mozgu. Z tohto dôvodu nestačilo primiešať do stravy viac horčíka. Minulé pokusy na ľuďoch ukázali, že dokonca aj infúzie síranu horečnatého, ktoré zvýšili hladiny horčíka v krvi až o 300 percent, zvýšili hladiny horčíka v mozgu len o 10 až 19 percent.


Vedci vyvinuli novú zlúčeninu s názvom magnézium-L-treonát, ktorá je oveľa lepšie vstrebávaná centrálnym nervovým systémom a je veľmi vhodná ako potravinová prísada. L-treonát horečnatý môže prechádzať bariérou, ktorá chráni mozog. Vďaka tomu L-treonát horečnatý zvyšuje hladinu horčíka priamo v mozgu podstatne viac ako iné druhy horčíka.


Zvýšenie koncentrácie horčíka “omladzuje” mozog . Treonát horečnatý zlepšuje všeobecný výkon mozgu a pracovnú pamäť, ako aj krátkodobú a dlhodobú pamäť. Štúdie tiež ukazujú pozitívne účinky, najmä na koncentráciu, schopnosť myslieť, priestorovú orientáciu a zručnosti v písaní, čítaní a počítaní.


Horčík bežný smrteľník nikdy nedostane v čistej forme, pre naše šťastie, lebo je extrémne výbušný. Vo výživových doplnkoch sa horčík vždy predáva v určitej forme alebo zlúčenine. Tu je stručný prehľad jednotlivých zlúčenín:


Citrát horečnatý – na zápchu a obličkové kamene


Citrát horečnatý sa považuje za zlúčeninu horčíka s najlepšou biologickou dostupnosťou. Citrát horečnatý pomáha urýchľovať črevné pohyby, vhodný pre ľudí so sedavým zamestnaním alebo chronickou zápchou, dokonca aj pri nízkych dávkach (od 150 mg denne). Okrem toho, citrát pomáha predchádzať alebo dokonca rozpustiť obličkové kamene.


Bisglycinát horečnatý (magnézium chelát) – Pre lepší spánok


Bisglycinát horečnatý je organická zlúčenina horčíka, kde horčík je viazaný na aminokyselinu (glycín). Horčík môže niekedy dráždiť citlivú sliznicu žalúdka. Preto pri tejto forme horčíka, aminokyselina chráni citlivé sliznice v tráviacom trakte pred podráždením, takže bisglycinát horečnatý je veľmi dobre znášaný. Bisglycinát horečnatý sa aj veľmi dobre absorbuje – naviazaný na aminokyselinu – si nekonkuruje s iným minerálom na príjem do krvného obehu. Takisto takáto forma horčíka nemôže byť naviazaná napr. kyselinou fytovou). Nepôsobí laxatívne a je vhodný pre dlhodobé užívanie. Glycín má tiež zaujímavé účinky v centrálnom nervovom systéme a poskytuje upokojujúci a relaxačný účinok. Bisglycinát horečnatý preto prináša relaxáciu a lepší spánok do vášho života.


Magnézium malát – osviežuje a zmierňuje bolesť


Magnézium malát je zaujímavá možnosť pre ľudí, ktorí sú vždy unavení a vyčerpaní. Malaty sú soli kyseliny jablčnej, ktorá je zase vitalizujúcou zložkou enzýmov, ktoré sú dôležité pri tvorbe energie v našich bunkách. Pretože zlúčenina horčíka a kyseliny jablčnej sa dá ľahko rozdeliť, je magnéziummalát dobre rozpustný a veľmi biologicky dostupný.


Magnézium orotát – pre kardiovaskulárny systém


Magnézium orotát má veľmi dobrý účinok na kardiovaskulárny systém. Orotát je soľ kyseliny orotovej, ktorá okrem iného môže zvýšiť produkciu energie v srdci. Táto forma horčíka je ideálna pre srdce, ak sa magnézium orotát užíva v kombinácii s draslíkom. Pretože draslík posilňuje horčíkový efekt a zlepšuje jeho vstrebávanie do bunky.


Horčík je jeden z najdôležitejších minerálov a podieľa na mnohých procesoch, ktorých narušenie poškodzuje zdravie. Horčík je napr. nevyhnutný pre správne fungovanie kostí pričom mnohí ľudia, ktorí trpia problémami s kosťami na horčík nemyslia. Horčík je nevyhnutný pre dobré zvládanie stresu, horčík je potrebný na to aby sa v tele vyrábalo dostatok energie, bez ktorej sú ľudia unavení alebo im bez tej energie nefunguje dobre psychika.


telá moderného človeka trpia na nedostatok horčíka. Málo kto si to uvedomuje, lebo laboratórne testy, ktoré zisťujú minerály sú metodicky zle robené (nemerajú minerály v bunkách a horčík sa vyskytuje najmä vo vnútri buniek) a preto len zriedka kedy sa ukáže nedostatok horčíka cez analýzu krvi. Ľudia tak veria nepresným informáciám z chybne urobenej laboratórnej diagnostiky. Problém je že tomu veria aj lekári, ktorí na základe chybnej diagnostiky vyvodzujú chybné závery.


Nedostatok horčíka sa môže prejaviť napríklad cez:


svalové kŕče a zášklby

opakujúce sa bolesti hlavy

tráviace ťažkosti

krehké nechty

kruhy pod očami

depresívne nálady

zlá tolerancia stresu

a pod.


Aj mnohé už existujúce ochorenia ovplyvňujú množstvo horčíka v tele ako napr. tráviace problémy ovplyvňujú vstrebávanie horčíka alebo ochorenia obličiek vedú k zvýšenému vylučovaniu horčíka. Aj konzumácia alkoholu či kávy má negatívny vplyv na hladinu horčíka v tele. Rovnako potenie vplýva na straty horčíka.


Pri akých problémoch sa môže napr. užívať horčík a v akej dávke?


Vysoký krvný tlak – 600-1000mg denne

Kamene v obličkách na báze oxalátu – 300-600mg denne

Predmenštruačné bolesti – 400-800mg denne

Poruchy spánku – 400-800mg denne

Cukrovka – 400-1000mg denne

Tetánia – 600-1800mg denne

Svalové kŕče – 300-900mg denne

Osteoporóza – 600-900mg denne

Gravidita a dojčenie – 300-600mg denne

Zápchy – tu je horná dávka limitovaná prehnaním čiže treba dopĺňať horčík cez každodenné zvyšovanie dávky horčíka kým sa u človeka nedostaví hnačka

Astma – 300-600mg denne

Poruchy pozornosti – 300-600mg denne

Bolesti hlavy – 400-600mg denne

Poruchy srdečného rytmu – 400-600mg denne

Depresie – 400-600mg denne

Na zlepšené vylučovanie hliníka z tela – cca 400mg denne

Nevoľnosť pri tehotenstve – 300mg denne

Stres – 300-900mg denne

Samozrejme ak užívate lieky zvyšujúce vyplavovanie horčíka ako napr. diuretiká, trpíte hnačkami, zvraciate, užívate lieky spomaľujúce vstrebávanie horčíka kortikoidy, antikoncepcia, lieky na vysoký krvný tlak, lieky na znižovanie kyslosti žalúdka, tetracyklínové antibiotiká, lieky na osteoporózu budete možno potrebovať oveľa viac horčíka


Horčík v tehotenstve


Prečo je horčík v tehotenstve taký dôležitý?


Jedným z dôvodov zvýšenej potreby horčíka je zvýšená potreba pre rast plodu a tkaniva budúcej matky.


Ďalším dôvodom je, a to vie pravdepodobne málo kto, je zvýšené vylučovanie horčíka obličkami počas tehotenstva.


Vylučovanie horčíka obličkami sa u tehotných žien zvyšuje asi o 20 %.


Horčík by sa mal vo zvýšenej miere použiť aj pri preeklampsii.


Koľko by mali tehotné užívať horčíka? Nájdete rôzne zdroje ktoré uvádzajú rôzne množstva, ja sa prikláňam k dávke od 200 – 500mg denne


Kedy by sa mala začať s dopĺňaním horčíka u tehotných?


Žena by po otehotnení mala čo najskôr začať s dopĺňaním horčíka a mala by pokračovať až do pôrodu a horčík by mala užívať aj po pôrode, pretože potreba horčíka sa zvyšuje aj počas dojčenia.


Nedostatok horčíka nemá nepriaznivý vplyv len na matku ale aj plod.


Kedy užívať magnézium?


Ak ho užívate raz denne ta potom večer hodinu pred spaním. Večer ho užite ak máte aj tendenciu mať po horčíku napr. redšiu stolicu a dávka horčíka nie je pritom vysoká. Ak užívate horčík 2x denne užívajte ráno a večer


Čo sa stane ak chýba horčík?


Ak organizmus trpí dlhodobým nedostatkom nejakého minerálu vždy sa to prejaví na jeho fungovaní. Platí to aj pre horčík.


Horčík je pre nás nesmierne dôležitý. Napr. podieľa sa na tvorbe, skladovaní a využívaní bunkovej energie. Jeho nedostatok sa môže prejaviť napr. únavou. V extrémnych prípadoch môže nedostatočné zásobovanie horčíkom a jeho vyčerpanie v tkanivách viesť k zníženiu počtu mitochondrií až na polovicu (George a Heaton 1975).


Mitochondrie sú časti buniek, kde prebieha nielen výroba energie ale:


niektorých hormónov

mitochondrie sú zodpovedné za imunitné reakcie

podieľajú sa na zápalových procesoch

od energie, ktorú vyrobia závisia mnohé biochemické reakcie a ak energia chýba reakcie neprebiehajú optimálne čo sa prejaví chorobou


Je to aj preto, že horčík je súčasťou enzýmu, ktorý je zodpovedný za replikáciu (zdvojiť, znovu vytvoriť taká istá ) genetického materiálu (DNA) mitochondrií. Ak to nefunguje, mitochondrie sa jednoducho nemôžu množiť.


A ako to môžete pozorovať na sebe vy?


závraty

letargia (malátnosť, ľahostajnosť, duševná otupenosť a pod.)

nedostatok sily

srdcové arytmie

a pod.


Z tohto dôvodu by sme si mali strážiť prísun horčíka do tela. V pôdach je bohužiaľ horčík vyčerpaný a potraviny sú dnes chudobné na horčík.


Navyše stres, alkohol, zlé trávenie, zápaly, alergie , prípustné črevo vyčerpávajú hladiny horčíka, resp.. nedovolia horčíku aby sa dobre vstrebával. Preto by ste sa nemali báť ani vyššieho príjmu horčíka.


Ľudia sa ma neustále pýtajú či sa nemôžu predávkovať tým či oným. Vstrebávanie horčíka sa zvýši čím je menej horčíka v tele, ak je ho veľa nevstrebe sa ho toľko a ostane v čreve a tam dôjde k zriedeniu stolice. Čiže nemusíte sa báť predávkovania. Vyhnite sa formám horčíka ako oxid horečnatý a uhličitan horečnatý.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29817
3 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Horčík (L-treonát horečnatý), kapsula: hydroxypropylmetylcelulóza
Odporúčané davkovanie
3 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom vody
Obsah
60kpsl
Podľa použitia
Astma
Bolesti chrbta
Bolesti hlavy
Cukrovka, diabetes
Depresie, úzkosť
Menštruácia
Nechty
Obličky
Spánok
Srdce
Stres
Tehotenstvo
Tlak
Trávenie
Zápcha

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.