BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Taurín Medveď natural 90 kapsúl

12,00 €
S DPH
5 položky
Aminokyselina taurín v balení 120 kapsúl, jedna kapsula obsahuje 500 mg taurínu.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

Zloženie: taurín, hydroxypropylmetylcelulóza (obal kapsuly)


Dávkovanie: 2 kapsule denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.


Denná dávka (2 kapsule) obsahuje 1000 mg taurínu.


Upozornenie: Nevhodné pre deti. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Výživový doplnok neslúži ako náhrada vyváženej a pestrej stravy a zdravého životného štýlu.


Skladovanie: Udržujte mimo dosahu malých detí. Skladujte v suchu, chránené pred svetlom, pri teplote do 25°C.


Balenie obsahuje 90 kapsúl.


Nevhodné pre deti. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie.

Výživový doplnok neslúži ako náhrada vyváženej a

pestrej stravy a zdravého životného štýlu.


Taurín je aminokyselina, ktorá sa skladá z 2 aminokyselín, ktoré si telo nevie vyrobiť samé a to Cystein a Metionín. Taurín je druhá najčastejšie sa vyskytujúca aminokyselina v tele. Aby si ho telo vedelo vyrobiť samé potrebuje okrem spomínaných aminokyselín aj minerál molybdén a vitamíny B1 a B12. Ak má telo dostatok taurínu a vitamínu B6, taurín si rozloží na cysteín (podieľa sa na detoxikácii tela) a metionín (dôležitý pre pečeň, „dezinfikuje“ močové cesty). Vegetariáni a vegáni majú nedostatok taurínu, pretože prijímajú málo metionínu a cysteínu. Aj ľudia užívajúci lieky na znižovanie kyslosti žalúdka trpia nedostatkom taurínu. Vysoké koncentrácie taurínu sa nachádzajú v mozgu, lymfocytoch (bunky imunitné systému), sietnici oka, srdci a svalstve.


1, Zrak:


Taurín chráni bunky oka (retiny – sietnice oka) a musí sa podávať pri všetkých ochoreniach sietnice oka a je vhodný aj ako prevencia pred jej poškodení napr. pri: diabetickej retinopatii, syndrómu sicca, glaukóme, poškodenie N-opticus, odlúpenie sietnice, poruchy sietnice, makulárnej degenerách


2, Srdcovo cievne ochorenia:


Extrasystolický tlak, arytmia, vysoký tep srdca, tachykardia ….vhodne použiť s Q10 synergie, pHysioBase, B komplex Medved Natural


3, Problémy pohybového aparátu:


Syndróm karpálneho tunela … Q10 synergie, pHysioBase, B komplex Medved Natural a kyselina R-alfa lipoova


Svalové kŕče – kombinácia s Basenpulver plus a Magnesium Multi


Pri reumatoidnej artritíde


Bolesť svalov


4, Nervové problémy a psychika:


Vhodný pri ochoreniach mozgu a nervov sa znižuje traumatické a posttraumatické poškodenie mozgu


Migréna a je vhodné kombinovať s Neuracurom, Basenpulver plus


Epilepsia napr. s vysokými dávkami Q10 (Q10 synergie)


Úzkostné stavy


Taurín je možné použiť pri závratoch, rozmazanom videní, poruchách zorného poľa, ako aj náhlej strate sluchu a hučaní v ušiach.


Taurín ovplyvňuje nadmerné podráždenie a chráni pred následky stresu


5, Metabolické problémy:


U diabetes mellitus typu II. taurín zlepšuje toleranciu glukózy, tvorbu inzulínu a normalizuje funkciu beta buniek v pankrease.


6, Zápalové ochorenia:


Pri sarkoidóze


Pri autoimunitných ochoreniach taurín znižuje tvorbu autoprotilátok.


7, Onkologické ochorenia:


Pri rôznych karcinómoch je taurín spomaľuje bunkové množenie a aktivuje bunkovú smrť nádorových. Pri nádoroch mozgu je dávka 2-3g


8, Detoxikácia:


Taurín je tiež účinný pri poškodení mozgu spôsobeného ťažkými kovmi, ako sú kadmium, olovo a ortuť.


Taurín chráni pred toxicitou arzén, blokuje niektoré toxické pesticídy a chráni pečeň a obličky. Taurín pomáha pri intoxikácii chrómom.


9, Pečeň:


Taurín účinne ovplyvňuje metabolizmus zlepšením glukózovej tolerancie, sekrécie inzulínu a sekrécie pankreasu. Preto je vhodný pri stukovatenej pečeni, obezite a cukrovke typu II.


Taurín sa podieľa na tvorbe žlčových kyselín


Taurín je vhodný aj pri fibróze pečene.


10,Trávenie a vylučovanie:


Taurín stabilizuje funkciu slizničnej bariéry čreva, močových ciest a priedušiek. Je vhodné ho kombinovať s L-glutamínom.


11, Prevencia:


Taurín počas operácie tlmí ischémiu, reperfúzne poškodenie. Preto sa taurín odporúča spolu s koenzým Q10 pred operáciou.


Taurín je silný antioxidant


12, Max. povolená dávka:


Taurín sa môže podávať až do 10 alebo 20 g za deň. Vážnejšie vedľajšie účinky nie sú známe.


Čo je Taurín?


Taurín je aminokyselina, ktorá sa vyskytuje v sietnici, nervovej sústave, svaloch, srdci a bielych krvinkách. Nedostatok taurínu zapríčiňuje nedostatočnú tvorbu žlče, znižuje absorpciu tukov a znižuje činnosť pečene.


Taurín je prospešný:


pri intenzívnom fyzickom výkone

pri potrebe dosiahnuť maximálny výkon

pri zvýšenej únave, vyčerpanosti

pri práci vyžadujúcej neustále sústredenie

na podporu hydratácie organizmu

na ochranu buniek, srdca a pečene pred poškodením

dôležitý je pri pohyblivosti spermií

dôležitý pre rast a vývoj detí

5 dôvodov, prečo uživať Taurín


1. Taurín pomáha eliminovať stres


Každodenný stres patrí medzi najväčších nepriateľov zdravia. Oslabuje imunitný systém, podporuje priberanie na pasívnej hmotnosti a tiež zhoršuje kvalitu spánku. Najnovšie výskumy potvrdzujú, že taurín pomáha eliminovať stres a navodzovať pocit duševnej pohody.


Je to spôsobené tým, že taurín sa priamo podieľa na tvorbe (vylučovaní) kyseliny ?-aminomaslovej v mozgu (GABA), ktorá je zodpovedná za potláčanie stavov úzkosti a depresie. Kyselina ?-aminomaslová je tiež zodpovedná za kvalitu spánku. Podporuje zaspávanie a regeneráciu organizmu.


2. Taurín zlepšuje mozgové funkcie


So zvyšujúcim sa vekom postupne klesá činnosť mozgu. Práve vyššie spomínaná kyselina ?-aminomaslová účinne chráni mozog pred starnutím. Kyselina ?-aminomaslová totiž rozhoduje o tom, ktorý impulz (nervový vzruch) z obrovského množstva impulzov sa dostane do neurónu.


Pomáha neurónom odpovedať (reagovať) iba na tie impulzy, ktoré majú v danom momente zmysel a sú potrebné. Práve s pribúdajúcim vekom sa táto výberová schopnosť neurónov znižuje. Užívanie taurínu môže teda aj vo vyššom veku efektívne zlepšovať činnosť (funkcie) mozgu.


Experimentálne výsledky amerických vedcov ukázali, že makaky (druh opíc), ktoré sú veľmi podobné človeku, vo vyššom veku, ktorý je porovnateľný s vekom 90-ročného človeka, po zvýšení hladiny kyseliny ?-aminomaslovej (GABA) v mozgu vykazovali výrazne lepšie mozgové funkcie. Zlepšila sa celková odpoveď neurónov na prichádzajúce impulzy (nervové vzruchy). Makaky sa doslova stali mentálne mladšie o 20 rokov.


3. Taurín zlepšuje citlivosť buniek na inzulín a pomáha presúvať glukózu z krvi do buniek


Taurín pomáha účinne presúvať glukózu z krvi do buniek (podobne ako hormón inzulín). Tým, že taurín má antioxidačné účinky, chráni podžalúdkovú žľazu (pankreas) pred zápalmi, čím zabraňuje nekontrolovateľnému vyplavovaniu inzulínu.


Má špecifickú vlastnosť, tzv. anorexigénny vplyv, čo znamená, že reguluje pocit hladu tým, že pôsobí na oblasť mozgu (hypotalamus), ktorá obsahuje skupiny neurónov usporiadaných do centra hladu a centra sýtosti. Štúdia publikovaná v časopise Aminokyseliny (Amino Acids) ukázala, že anorexigénny vplyv taurínu posilňuje úlohu inzulínu a podporuje redukciu pasívnej hmotnosti.


4. Taurín podporuje produkciu testosterónu a zlepšuje pohyblivosť a funkčnosť spermií


Bolo výsledkami preukázané, že taurín podporuje produkciu testosterónu a rastového hormónu (GH). Nízka hladina testosterónu u mužov môže spôsobovať rôzne zdravotné komplikácie. Práve taurín môže byť pre mnohých mužov nápomocný pri zvyšovaní hladiny testosterónu aj ako účinný pomocník pri podpore liečby neplodnosti.


Taurín totiž tiež podporuje reprodukčné zdravie mužov, pretože chráni spermie (silný antioxidant) a zvyšuje ich pohyblivosť. Najlepšia účinnosť bola preukázaná v kombinácii taurín + zinok + L-karnitín.


5. Taurín podporuje srdcovú činnosť


Taurín je pozitívne inotropný, čo znamená, že podporuje (zväčšuje) silu sťahu (kontrakcie) srdcového svalu, čím dochádza k optimálnemu zásobovaniu organizmu krvou. Chráni srdce pred nepravidelnou frekvenciou a účinne podporuje znižovanie krvného tlaku.


Hore uvedené sú len potvrdené pozitívne aspekty užívania tejto minokyseliny ako výživového doplnku. Výhodou organických aminokyselín je, že sú telu prirodzené a nemajú žiadne vedľajšie účinky. Nadmerné množstvo sa tak ako pri iných látkach z tela vylúči.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29830
5 položky

Tabuľka dát

Zloženie
taurín, hydroxypropylmetylcelulóza (obal kapsuly)
Odporúčané davkovanie
2 kapsule denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Obsah
90kpsl
Podľa použitia
Kosti
Krv krvotvorba
Kĺby
Migréna
Mozog
Obličky
Oči
Srdce
Stres
Svaly
Tlak
Trávenie
Žalúdok

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.