BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

OPC 60 kapsúl 56,3g Medveď natural

20,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
OPC extrakt z hroznových jadier s obsahom prírodného vitamínu C.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

OPC – JEDEN Z NAJSILNEJŠÍCH ANTIOXIDANTOV NA SVETE


OPC je 18-20x silnejší antioxidant ako vitamín C a dokonca 40 – 50x ako vitamín E

OPC v tele zdesaťnásobuje účinok vitamínu C, vitamínu E a vitamínu A

OPC je najdôležitejším partnerom vitamínu C a vitamín C môže svoj plný rozsah pozitívnych vlastností rozvinúť až spolu s OPC a naopak, vitamín C sa v prírode vyskytuje vždy v kombinácii s OPC

OPC dodáva koži jej elasticitu a mladosť, znižuje tvorbu vrások

OPC chráni pokožku pred UV-žiarením

OPC chráni mozgové bunky pred poškodením voľnými radikálmi

Pokusy na zvieratách, ktorým podávali OPC ukázali, že sa ich život predĺžil o 40%

OPC pôsobí proti ateroskleróze, zabraňuje tvorbe krvných zhlukov, čím zlepšuje prietokové vlastnosti ciev, má schopnosť chrániť našich cca 100 km ciev, ale súčasne dokáže poškodené cievy regenerovať a zlepšuje ich pružnosť

OPC pomáha telu zbavovať sa nadbytku cholesterolu

OPC zlepšuje zrak

OPC podporuje hojenie rán

OPC podporuje imunitu

OPC má protizápalové účinky

OPC znižuje alergické reakcie

OPC podporuje tvorbu kostnej hmoty

OPC nemá negatívne vedľajšie účinky a nemožno sa s ním predávkovať

Zloženie: Extrakt z hroznových jadier (Vitis vinifera; 70% oligomérne proanthokyanidíny (OPC)), povlaková látka: hydroxypropylmetylcelulóza, protihrudkujúca látka: stearan horečnatý, Camu Camu-Extrakt 4:1 (Myrciaria dubia; 25% vitamín C).


Dávkovanie: 1-2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.


Balenie: 60 kapsúl


OPC – jeden z najsilnejších antioxidantov na svete!


Vzhľadom na skutočnosť, že OPC patrí medzi najsilnejšie známy antioxidanty ( 18-20x silnejší ako vitamín C a 40-50x silnejší ako vitamín E) je OPC jedinečný prostriedok proti starnutiu a aj na udržanie zdravia!


Vedeli ste, že…


OPC je 18-20x silnejší antioxidant ako vitamín C a dokonca 40 – 50 krát výkonnejší než vitamín E?

OPC v tele zdesaťnásobuje účinok vitamínu C, vitamínuEavitamínu A?

OPC je najdôležitejším partnerom vitamínu C a vitamín C môže svoj plný rozsah pozitívnych vlastností rozvinúť až spolu s OPC a naopak?

vitamín C sa v prírode vyskytuje vždy v kombinácii s OPC?

už po 24 hodinách po prvej dávke OPC sa zdvojnásobí odolnosť našich ciev – po dlhodobom užívaní dokonca strojnásobí?

na rozdiel od vitamínu C, sa OPC v tele viaže tiež na proteíny (bielkoviny), predovšetkým na kolagén a elastín? A práve preto OPC, ako žiadny iný vitamín, pôsobí celkovo na spojivové tkanivá, čo dodáva koži jej elasticitu a mladosť, dokonca vrásky, cievy, nervy a orgány môžu znova zregenerovať?

OPC chráni pokožku pred UV-žiarením?

OPC chráni mozgové bunky pred poškodením voľnými radikálmi?

Pokusy na zvieratách, ktorým podávali OPC ukázali, že sa ich život predĺžil o 40%

OPC pôsobí proti ateroskleróze a môže ju dokonca zvrátiť?

OPC normalizuje pružnosť ciev efektívnejšie ako vitamín C a zabraňuje tvorbe krvných zhlukov, čím zlepšuje prietokové vlastnosti?

OPC má nielen schopnosť chrániť našich cca 100 km ciev, ale súčasne dokáže poškodené cievy opraviť?

vyplavuje z tela škodlivý cholesterol?

zlepšuje zrak?

naša moderná strava obsahuje len málo OPC?

OPC dokáže spotrebovanú molekulu vitamínu C zregenerovať až 10x!


OPC sa vstrebáva do tela rovnakým rýchlym tempom ako vitamín C, behom zlomkov sekundy sa vstrebe cez ústnu sliznicu a sliznicu žalúdka a v krvi sa dá namerať už po dobu niekoľkých minút. To samo o sebe je jasným dôkazom toho, aké je OPC pre organizmus dôležité, lebo sa spracováva prednostne!


OPC dosiahne najvyššiu koncentráciu v krvi 45 minút po požití a spotrebuje sa do 72 hodín. Na rozdiel od vitamínu C nie je nutný opakovaný príjem OPC počas dňa


Ateroskleróza: srdcový infarkt, mozgová porážka, pľúcny infarkt, trombózy


Ateroskleróza (“kalcifikácia tepien”) označuje ukladanie krvných tukov a vápnika na vnútornej stene ciev (tepny). Ukladanie má za následok upchanie krvných ciev, takže okysličená krv nemôže správne prúdiť.


Ak je upchatie cievy smerujúcej do srdca tak veľké, že krv nemôže prúdiť do srdca, nedostáva srdce kyslík, čo vedie k infarktu.


Ak je prerušené zásobovanie krvou v cievach smerom do mozgu, vedie to k mozgovej porážke. Pľúcny infarkt sa zakladá na rovnakom princípe, trombózy sú tiež dôsledkom aterosklerózy.


Obrovský význam tohto poznania vychádza zo smutnej skutočnosti, že približne polovica (50%!) zo všetkých Európanov zomiera práve na tento mechanizmus. A tento mechanizmus je možné zastaviť a dokonca aj zvrátiť.


Rakovina


Približne každý tretí obyvateľ v strednej Európe a USA ochorie na rakovinu, každý štvrtý na ňu zomiera – tendencia je stúpajúca.


Ako sme už uviedli, existuje celý rad mechanizmov, na ktorých sa podieľa partner vitamínu C v prevencii a liečbe rakoviny.


Vzhľadom k tomu, že v súčasnosti existuje len málo významných štúdií o OPC a vzniku nádorov, zaujímajú nás v tejto súvislosti, najmä tri mechanizmy, ktoré boli pri OPC už podrobne preskúmané:


posilnenie imunitného systému

zabránenie oxidácie

syntéza kolagénu

Je známe že:


rakovina oslabuje imunitný systém a veľmi často vzniká iba z oslabeného imunitného systému

oxidácia (voľné radikály) môže viesť k rakovine

rakovinové bunky napádajú naše orgány, ktoré z veľkej časti pozostávajú z kolagénu a elastínu

Faktor imunitný systém v liečbe / prevencii rakoviny

Ako najdôležitejší spolupartner vitamínuC dokáže OPC významneposilniťimunitnýsystém. Zároveň nášimunitnýsystém ťažízoschopnosti OPC znásobiť a predĺžiť účinkyvitamínu C, vitamínuEavitamínu

Faktor antioxidácia v prevencii rakoviny

Ako najsilnejší známy antioxidant (40-50x účinnejší ako vitamín E, 18-20x účinnejší ako vitamín C) dokáže OPC zaútočiť na voľné radikály askoncovať s nimi skôr, než môžu napáchať škody.

Faktor syntéza kolagénu a elastínu v liečbe / prevencii rakoviny

Ako už bolo opísané, iba OPC sa viaže na kolagén a elastín, a je schopný ich chrániť a opraviť. Mechanizmus, ktorý sa nedá dostatočne chrániť, je práve pri rakovine, lebo rakovina sa snaží postupne zožrať kolagén (orgánovú štruktúru).


To všetko, najefektívnejšie dosiahne OPC, samozrejme spolu so svojím partnerom vitamínom C. Oba vitamíny pôsobia ako dve neoddeliteľné dvojčatá, hoci každý urobí svoju činnosť sám za seba, ale dohromady tvoria neporaziteľný tím. Nie je preto prekvapujúce, že, sa tieto dve látky v prírode vyskytujú iba spoločne.


OPC a alergie


Zmenenému životnému prostrediu ako žiarenie, smog, pesticídy v strave atď. vďačíme za skutočnú epidémiu alergií, od astmy, sennej nádchy, bronchitídy, cez potravinové alergie, alergie na prach, zvieratá atď.


OPC rieši príčinu ochorenia a jeho účinok sa prejavuje tam, kde začína alergická reakcia (zápal) cez aktiváciu enzýmu hyaluronidázy. Už v tomto okamihu OPC blokuje histamín, ktorí spôsobuje alergickú reakciu. Ďalej OPC blokuje histidín a ďalšie látky spôsobujúce alergickú reakciu.


OPC spolu s vitamínom C pôsobí ako prírodné antihistaminikum. Prof. Dr. A. Clemetson dokázal vo svojej štúdii, že histamín v krvi vždy súvisí s nedostatkom vitamínu C a čím viac poklesne vitamín C, tým je vyššia hladina histamínu.


S najväčšou pravdepodobnosťou spolupôsobí vitamín C ako kofaktor pri odbúravaní a vylučovaní histamínu, čo znižuje hladinu histamínu a obmedzuje resp. môže prirodzeným spôsobom liečiť alergiu. V spojení s OPC je to silné antialergikum bez vedľajších účinkov.


OPC a Alzheimer / Parkinson


Podľa nedávnej štúdie zohráva kľúčovú úlohu pri týchto ochoreniach oxidácia a poškodenie buniek.


Ako najsilnejší známy antioxidant chráni OPC spoľahlivo mozgové bunky pred poškodením. Okrem toho OPC 10-násobne zvyšuje účinok vitamínu C, čo zase zlepšuje produkciu hormónov okrem iného dopamínu a melatonínu ako aj neurotransmiterov v mozgu. Aktivácia neurotransmiterov zvyšuje schopnosť koncentrácie ako aj zlepšuje pamäť a rýchlosť reakcií.


OPC pri depresiách


Tak ako vitamín C aj OPC vďaka svojej molekulárnej štruktúre dokáže prejsť cez hematoencefalickú bariéru. OPC 10-násobne zvyšuje účinok vitamínu C, čo zase môže cez optimalizáciu premeny vápnika zabrániť depresiám. A vápnik má zase priamy vplyv na neurotransmitery. Naopak, už mierny nedostatok vitamínu C môže spôsobiť chronické depresie, podráždenosť a únavu.


OPC proti zápalom: artritída, bronchitída, neurodermitída, paradontitída, meningitída


Pri všetkých zápaloch, ktoré sa končia na „itída“ zohráva rozhodujúcu rolu oxidácia (voľné radikály). OPC ako najsilnejší antioxidant bojuje veľmi účinne proti vzniku zápalu a všetkými s tým súvisiacimi ochoreniami.


Týmto spôsobom OPC veľmi úspešne predchádza zápalovým procesom / chorobám a zmierňuje resp. odstraňuje existujúce zápaly a ochorenia, ktoré sa zakladajú na zápaloch.


OPC pri prechladnutí, horúčke, chrípke, nádche, tuberkulóze


OPC aktivuje náš imunitný systém, vitamín C je známy, že úspešne bojuje proti prechladnutí, chrípke, nádche a tuberkulóze, horúčke. OPC desaťnásobne zvyšuje účinok vitamínu C a veľmi úspešne podporuje uzdravenie.


OPC zlepšuje inteligenciu, zvyšuje koncentráciu


Znížená inteligencia a pokles koncentrácie do značnej miery súvisí s poklesom zásobovania mozgu živinami a kyslíkom. Oxidácia, v konečnom dôsledku ateroskleróza, zabraňuje optimálnemu prísunu kyslíka a živín.


Vzhľadom na malú molekulárnu hmotnosť OPC dokáže prekonať mozgovú bariéru a ako najsilnejší známy antioxidant (20 krát silnejší ako vitamín C, 50x silnejší ako vitamín E) tu vykonáva svoju prácu. OPC chráni mozgové bunky pred poškodením a zvyšuje účinok vitamínu C. To zase zvyšuje produkciu hormónov, vrátane dopamínu a melatonín a neurotransmiterov (chemických poslov) v mozgu. Aktivácia neurotransmiterov tiež zvyšuje schopnosť sústredenia a výkon pamäte (inteligencia) a lepšiu reakčnú schopnosť.


Hojenie rán s OPC


Predpokladom na rýchle hojenie rán, je dostatočná syntéza kolagénu a elastínu. Keďže práve v tom je sila OPC, prebieha hojenie rán, dokonca zlomenín v kombinácii s OPC podstatne rýchlejšie!


Ochorenia dýchacích ciest (bronchitída, astma)


Ako už bolo popísané, OPC / vitamín P pôsobí silne protizápalovo a antiastmaticky. To má veľmi pozitívny vplyv na ochorenia dýchacích ciest, ako je astma a bronchitída a môže minimalizovať vznik oboch ochorení, ba dokonca im zabrániť.


Neplodnosť


Štúdie naznačujú, že zničenie spermií voľnými radikálmi (Oxidáza) hrá kľúčovú rolu aj pri neplodnosti. OPC ako najsilnejší antioxidant preukázateľne chráni mitochondrie spermií pred oxidáciou, čím sa zvyšuje ich plodnosť!


OPC pri ochorení obličiek


OPC dokáže spolu s vitamínom C posilniť odolnosť našich kapilár, ktorá súvisí s vyššou rýchlosťou filtrácie a vylučovaním bielkovín. Tak je možné zabrániť ochoreniu obličiek alebo sa môžu úplne odstrániť problémy s obličkami.


OPC pri migréne


Migréna je civilizačné ochorenie, ktoré postihuje približne 10% všetkých ľudí v strednej Európe a USA. Keďže prevaha migrény sa v priemyselných krajinách za posledných 40 rokov značne zvýšila, predpokladá sa, že faktory životného prostredia a životného štýlu hrajú významnú úlohu v patogenéze migrény.


Migrénu môžu u citlivých ľudí spustiť špecifické situácie alebo látky, tzv. triggery. Patria k nim predovšetkým hormonálne faktory, spánok, stres, strava a faktory životného prostredia.


Vzhľadom na nízku molekulovú hmotnosť preniká OPC cez mozgovú bariéru a pôsobí priamo ako najsilnejší známy antioxidant mozgových buniek.


Tu môže OPC spoľahlivo chrániť pred účinkami faktorov životného prostredia, a zároveň umožňuje lepší prietok krvi do mozgu, čo môže zabrániť alebo zmierniť migrénu.


OPC proti parodontóze


Nedostatok OPC a vitamínu C preukázateľne vedie k zániku najmenších ciev v našich ďasnách. Tým sa naruší zásobovanie krvou a ďasná nie sú dostatočne zásobované živinami – dochádza k zániku ďasien.


OPC pri dne


Dna patrí k zápalovým ochoreniam, ktorá vzniká na základe oxidácie voľnými radikálmi. Žiaden antioxidant nedokáže držať také množstvo voľných radikálov v šachu ako OPC. OPC sa zároveň ukotví na chrupavke (kĺbová chrupavka) a chráni ju a súčasne obnovuje cez syntézu kolagénu. Okrem toho má OPC analgetický účinok v tejto oblasti, čo uľahčuje terapiu.


OPC proti artritíde / artróze


Sila OPC je práve v oboch faktoroch, ktoré zaručujú zdravie kĺbov: a to, že pôsobí proti zápalovým procesom v kĺboch ??(artritída) a v ochrane a prestavbe chrupavky. Tak je chrupavka chránená pred artritídou a artrózou.


OPC pomáha pri kŕčových žilách


Prostredníctvom opravných procesov v stenách ciev sa zlepšuje elasticita a súčasné odbúravanie usadenín zabraňuje vzniku kŕčových žíl resp. existujúce kŕčové žily a žilky zmiznú.


Čo má spoločné OPC a vitamín C ?


Je to jednoduché:

sú najúčinnejšie partnerom pre rekonštrukciu a zachovanie kolagénu a elastínu!


Bez OPC a vitamínu C vaše telo nemôže produkovať kolagén a elastín, a ani ich obnovovať. Dostatočným prísunom OPC a vitamínu C sa telo pomocou syntézy kolagénu a elastínu chráni pred mnohými chorobami a degeneráciou. Avšak, na rozdiel od vitamínu C, sa OPC viaže priamo na kolagén a elastín, a tak vykonáva svoju dôležitú úlohu priamo na mieste, kde je to potrebné.


Má OPC nejaké vedľajšie účinky?


Podľa objaviteľa vitamínu P, Prof. Dr. Masqueliera, nie je OPC ani karcinogénne ani mutagénne. Dlhodobé užívanie pod dobu 6 mesiacov pri dávke 35 000 mg OPC / deň (približne 100 násobok všeobecne odporúčaného množstva) bez vedľajších účinkov dokazuje rovnakú bezpečnosť ako má vitamín C. OPC je vo Francúzsku základom troch liekov užívaných na ochranu ciev a predpisuje sa tam na dlhodobé užívanie.



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Medved Natural
29835
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Extrakt z hroznových jadier (Vitis vinifera; 70% oligomérne proanthokyanidíny (OPC)), povlaková látka: hydroxypropylmetylcelulóza, protihrudkujúca látka: stearan horečnatý, Camu Camu-Extrakt 4:1 (Myr
Odporúčané davkovanie
1-2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.
Obsah
60kpsl
Podľa použitia
Štítna žľaza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.