BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Melatonin B12 60 tabliet Dr. Jacobs

13,00 €
S DPH
Posledné kusy v sklade
2 položky
pre ľahšie zaspávanie a s vitamínom B12 pre podporu psychiky, bez laktózy a lepku.
Množstvo

  • Tovar skladom odosielame do 48 hodín Tovar skladom odosielame do 48 hodín
  • Doprava zadarmo pri nákupe od 69€ Doprava zadarmo pri nákupe od 69€
  • Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní Možnosť vrátenie alebo výmeny do 14 dní

MELATONÍN PRE ĽAHŠIE ZASPÁVANIE A S VITAMÍNOM B12 PRE PODPORU PSYCHIKY, BEZ LAKTÓZY A LEPKU.


Melatonín je známy ako “spánkový hormón”. Reguluje cirkadiánny rytmus nášho tela (striedanie bdenia a spánku). S pribúdajúcim vekom produkcia melatonínu v tele postupne klesá, takže starší ľudia majú často zlý spánok. Ak užijete krátko pred spaním 1 mg melatonínu, melatonín napomáha k skráteniu doby zaspávania.


Okrem toho obsiahnutý vitamín B12 napomáha normálnej funkcii nervov a psychiky.


Zloženie: Xylitol, prírodná čerešňová aróma, plnivo mikrokryštalická celulóza, zahusťovadlo modifikovaná celulóza, šťava z červenej repy prášok, melatonín, methylkobalamin (vitamín B12).


Dávkovanie: 1x denne tesne pred spaním nechať rozplynúť 1 tabletu.


Balenie: 60 kapsúl


Výhybkár, ktorý má veľký vplyv zdravý spánok a vašu psychiku…


Ľudia majú radi jednoduché riešenia a hlavne také, ktoré nechcú aby museli veľa meniť vo svojich životoch. Týka sa to aj psychiky a spánku. Takým riešením je podávanie aminokyseliny tryptofán.


Z tejto aminokyseliny sa tvoria pre telo dve dôležité látky:


serotoním – hormón šťastia


melatonín – spánkový hormón


Z logiky, ktorú väčšina ľudí pozná to funguje tak, že viac tryptofánu zabezpečí viac hormónu šťastia (serotonínu) a viac spánkového hormónu (melatonínu). Bohužiaľ to tak nie je.


V tele existuje výhybkár, ktorý dokáže prehodiť smerovanie a zmení cestu aminokyseliny tryptofán. Tým výhybkárom je enzým IDO. Vďaka aktivite tohoto enzýmu sa z tryptofánu nevytára serotonín, ale kynurenín. Kynurením sa v mozgu dokáže meniť na látku, ktorá poškodzuje mozog a bráni dobrej nálade a spánku.


A prečo telo vytvára kynurenín?


Aktivita a množstvo enzýmu IDO sa zvyšuje počas zápalu. Kynurenín sa tvorí preto, aby tlmil zápaly. Ak však zápal pretrváva dlhodobo, má to negatívny vplyv na psychiku a spánok. Preto niekedy keď ľudia užívajú tryptofan vo vysokých dávkach, môžu dosiahnúť opak ako chcú. Viac kynurenínu, viac problémov v mozgu a problémov so spánkom a psychikou. Riešením pri problémoch s psychikou a problémoch so spánkom je tlmiť zápaly. Lebo zápal kradne dobrú náladu a spánok.


Melatonin


Melatonín prispieva k zmierneniu subjektívnych pocitov únavy po dlhej ceste lietadlom do iného časového pásma (jet lag).


Tvrdenie sa môže používať len v prípade potraviny, ktorá obsahuje aspoň 0,5 mg melatonínu na kvantifikovanú porciu. Aby mohlo byť uvedené toto tvrdenie, spotrebiteľ musí byť informovaný o tom, že priaznivý účinok sa dosiahne pri príjme minimálne 0,5 mg tesne pred časom spania prvý deň cesty a niekoľko nasledujúcich dní po príchode na miesto určenia.


Melatonín prispieva k skráteniu času potrebného na zaspanie.


Tvrdenie sa môže používať len v prípade potraviny, ktorá obsahuje 1 mg melatonínu na kvantifikovanú porciu. Aby mohlo byť uvedené toto tvrdenie, spotrebiteľ musí byť informovaný o tom, že priaznivý účinok sa dosiahne pri konzumácii 1 mg melatonínu tesne pred spaním.


Vitamín B12


Podľa platných nariadení EÚ môžu byť nasledujúce zdravotné tvrdenia použité v prípade ak je v jednej dávke obsiahnutých aspoň 0,38 mikrogramov vitamínu B12.


Vitamín B12 prispieva k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie.


Vitamín B12 prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému.


Vitamín B12 prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu.


Vitamín B12 prispieva k správnej funkcii psychiky.


Vitamín B12 prispieva k správnej tvorbe červených krviniek.


Vitamín B12 prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému.


Vitamín B12 prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy.


Vitamín B12 zohráva úlohu v procese delenia buniek.


Melatonín je známy ako “spánkový hormón”. Reguluje cirkadiánny rytmus nášho tela (striedanie bdenia a spánku). S pribúdajúcim vekom produkcia melatonínu v tele postupne klesá, takže starší ľudia majú často zlý spánok. Ak užijete krátko pred spaním 1 mg melatonínu, melatonín napomáha k skráteniu doby zaspávania.


Okrem toho obsiahnutý vitamín B12 napomáha normálnej funkcii nervov a psychiky.


7 dôvodov prečo sú pri črevných problémoch a kandide dôležité B vitamíny:


1, Vitamíny skupiny B sú nevyhnutné pre správne fungovanie črevnej sliznice. Slizničné bunky sa rýchlo množia a pri tomto procese sú vitamíny skupiny B nevyhnutné. Neporušená črevná sliznica zase slúži ako ochranná bariéra pred patogénmi. Najmä ľudia s chronickými ochoreniami môžu byť vitamínmi B zásobovaní nedostatočne. Nedostatok B vitamínov sa môže prejaviť napríklad poškodením sliznice a tým aj narušením funkcie črevnej sliznice. Príkladom narušenej črevnej sliznice sú dnes tak aktuálne všadeprítomné alergie.


2, Vitamín B3 alebo niacín – pri pokusoch na zvieratách sa zistilo, že vitamín B3 môže spomaľovať rast plesní (kandidy) na slizniciach. Toto platí aj o vaginálnych plesniach. Užívanie vitamínov skupiny B spolu s liekmi pôsobiacimi proti plesniam (antimykotikami) bolo účinnejšie ako užívanie samotných liekov (antimykotík).


3, Zistilo sa, že vysoké dávky vitamínu B1 (tiamín) výrazne znižuje príznaky únavy u pacientov so zápalovými ochoreniami čriev. Tento účinok bol pozorovaný aj napriek tomu, že v krvi pacientov nebol merateľný nedostatok vitamínu B1.


4, Vitamín B2 (riboflavín) má protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Ak sa podával vitamín B2 počas troch týždňov pacientom s Crohnovou chorobou, došlo u nich k zníženiu oxidačného stresu, rôznym protizápalovým účinkom a zníženiu klinických príznakov crohnovej choroby.


5, Vitamín B6 (pyridoxín) je dôležitý pri metabolizme aminokyselín a bielkovín. Nedostatok vitamínu B6 bol zistený u približne 30 % pacientov s chronickým zápalovým ochorením čriev (IBD). Nízke hladiny vitamínu B6 boli spojené so zvýšenými hladinami homocysteínu u pacientov s IBD. Títo pacienti majú tiež štvornásobne zvýšené riziko trombózy (trombóza môže byť oplyvnená aj zvýšenou hladinou homocysteínu).


6, Kyselina listová alebo folát je dôležitá pre tvorbu DNA (genetickej informácie) počas rastu buniek. Tkanivá s rýchlym delením, kde patria aj slizničné bunky sú preto obzvlášť závislé na dobrom prísune kyseliny listovej/folátu. Zistilo sa, že nedostatok kyseliny listovej/folátu môže zvýšiť riziko rakoviny hrubého čreva. Doĺňanie kyseliny listovej/folátu je obzvlášť dôležitá, ak sa užívajú lieky ako napr. metotrexát, sulfasalazín alebo antidiabetiká.


7, Nízke koncentrácie vitamínu B12 a zvýšenie koncentrácie homocysteínu sa zistili u pacientov s Crohnovou chorobou. Riziko hyperhomocysteinémie (zvýšenej hladiny homocysteínu) bolo výrazne vyššie u pacientov so zápalovým ochorením čriev ako u kontrolnej skupiny bez tejto choroby. Homocysteín je bunkový jed a podieľa sa na vzniku zápalových ochorení, tromóz, cievnych ochorení, porúch detoxikácie a pod.


Ďalšie výhody melatonínu:


Rýchlejšie zaspávanie: melatonín skracuje čas potrebný na zaspanie, čím zaisťuje dlhší spánok.

Imunitný systém: melatonín ovplyvňuje aj našu imunitu. Melatonín má posilňujúci a protizápalový účinok. Podporuje a reguluje imunitný systém: Melatonín za normálnych podmienok stimuluje imunitný systém, ale napr. pri akútnom zápale má naopak protizápalový účinok. Melatonín má navyše antivírusové aj antibiotické vlastnosti (Srinivasan et al., 2021: Bahrampour Juybari et al., 2020).

Antioxidačný účinok: pôsobí ako silný antioxidant a pozitívne ovplyvňuje aj mitochondrie. Zvyšuje priepustnosť membrán a stimuluje antioxidačné enzýmy (Mayo et al., 2002).

Rakovina: melatonín má protirakovinové účinky pri rakovine prsníka a prostaty v kombinácii s ožarovaním alebo chemoterapiou.

Alzheimer: melatonín obmedzuje tvorbu amyloidových plakov v mozgu (sú príčinou demencie) a spomaľuje pokles schopnosti učiť sa a pamätať si

Kvalita spánku: rastlinné extrakty (vrátane chmeľu) vám pomôžu zaspať a zlepšiť kvalitu spánku. Zložky chmeľu sa napríklad viažu na receptory melatonínu a tým spôsobujú účinky vyvolávajúce spánok, ako je zníženie telesnej teploty (Butterweck et al., 2007).

Zmiernenie stresu: Podľa monografií Európskej agentúry pre lieky valeriána, chmeľ, mučenka a medovka zmierňujú príznaky psychického stresu a miernia nervové napätie a pomáhajú pri problémoch so spánkom. Horčík má upokojujúci účinok (Jafri et al., 2007). Kyselina rozmarínová obsiahnutá v medovke blokuje aktivitu GABA-T, enzýmu, ktorý je zodpovedný za rozklad GABA (Awad et al., 2007). GABA je zodpovedná za uvoľnenie.

Zmiernenie úzkosti: valeriána a mučenka pôsobia uvoľňujúco a zbavujú úzkosti. Kyselina valerénová a valerenol vo valeriáne pôsobia anxiolyticky prostredníctvom receptorov ß2 / 3-GABA-A a vitexínového flavonoidu v mučenke prostredníctvom receptorov GABA-A a GABA-B (Appel et al., 2011; Benke a kol. , 2009).



Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme pri produktoch ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.


Správnosti a aktuálnosti informácií o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizované a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.


Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie.

Product Details

Dr. Jacobs
29845
2 položky

Tabuľka dát

Zloženie
Xylitol, prírodná čerešňová aróma, plnivo mikrokryštalická celulóza, zahusťovadlo modifikovaná celulóza, šťava z červenej repy prášok, melatonín, methylkobalamin (vitamín B12).
Odporúčané davkovanie
1x denne tesne pred spaním nechať rozplynúť 1 tabletu.
Obsah
60kpsl
Podľa použitia
Štítna žľaza

Ak chcete poslať komentár, musíte byť prihlásený!

Momentálne nie sú žiadne recenzie zákazníkov.

Produkty v rovnakej kategórii


Značky

Značky, ktoré u nás nájdete

V našom obchode ponúkame rôzne značky tej najlepšej kvality. Pokiaľ neviete akú si vybrať, alebo skôr aký produkt, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás. Všetky značky.
Annemarie Borlind
Bauckhof
Benecos
Berief
Bio4you
Biobon
Bioharmonia
Biomila
Biona
country life

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.