Dvojité čokoládovníčky
Dvojité čokoládovníčky
Tieto vynikájúce čokoládovníčky možete naservírovať ďeťom na raňajky, alebo ako zdravú desiatu, ktorou nepohrdnú ani dospelí. Neobsahujú múku a majú nízky glykemický index.
Cesto:
200g najemno pomletých mandlí
90g kokosovej múčky
2ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
6PL nesladeného kakaa
8PL tekutej stévie ( alebo Agávového sirupu )
5 vajec
50g horkej čokolády (min. 85% kakaa )
4PL kokosového oleja
6PL mandľového mlieka
4PL silného espresa ( deťom vynecháme )
1 ČL mletej vanilky
Poleva: 1,5PL kokosového oleja
štipka soli
1,5PL nesladeného kakaa
1,5PL mandľového mlieka
1ČL mletej vanilky
2PL agávového sirupu
Forma: plech s rozmermi 20x20cm, Množstvo: 16 porcií, Príprava: 35 min., Pečenie: 15-20 min., Náročnosť: nízka
Rúru predhrejeme na na 160 stupňov Celzia, plech vymastíme kokosovým olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie. Ideálna je forma na brownies, nie je to však podmienka. V miske najprv zmiešame sypké ingrediencie na prípravu cestu, potom k nim primiešame ostatné. Nakoniec prisipeme čokoládové kúsky a cesto podľa potreby dosladíme. Nesmieme zabudnúť, že stévia pečením stráca sladkosť, takže jej môžeme pridať o lyžicu viac. Pečieme 15-20 minút no dávame pozor aby sa cesto nevysušilo. Medzitým si pripravíme polevu. Ak kokosový olej nemáme v tekutom stave rozpustíme ho na panvici. Ručným mixérom ho nahladko rozmixujeme s kakaom. Pridáme mandľové mlieko štipku soli, agávový sirup a znova dobre rozmixujeme.V prípade potreby dosladíme agávovým sirupom. Ešte teplé čokoládovníčky potrieme čokoládovou polevou, necháme chvíľu vychladnúť a podávame. Môžeme ich posypať sušenými pistáciami.
zdroj: Sladkosti bez výčitiek - Tatiana Jelínek