BIO a RAW produkty z ekologického hospodárstva : obchodBIOKde nás nájdete

Tempeh

Bio Obchod 09 apríl 2020

Tempeh

Tempeh – sójový výrobok na báze veľmi kvalitnej sóje, cielene kultivovaný kultúrou Rhizopus oryzao – plieseň. Je bohatý na bielkoviny, vápnik, horčík, fosfor, železo, vitamíny radu B1, B2 ... B12 a kyselinu listovú. Nadmieru vhodný pre športovcov – bielkoviny (proteíny), robotníkov a gurmánov.

Je ľahko stráviteľný a využiteľný vo veľkej miere. Mal by byť často zaradený na jedálnom lístku.

Použitie:
Je vhodný na varenie, dusenie, vyprážanie a pečenie. Možno ho použiť na výrobu pomazánok a do šalátov.

Tempeh natural na čínsky spôsob
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme arašidy, na rezance nakrájanú mrkvu, čínsku kapustu a tempeh natural. Podlejeme vodou, dochutíme sójovou omáčkou a dusíme 10 minút. Pred podávaním pridáme pár kvapiek zázvorovej šťavy a premiešame. Ako prílohu podávame ryžu natural, alebo inú obilovinu.

Tempeh natural upravený vyprážaním
Na olivovom oleji krátko osmažíme tempeh natural z obidvoch strán do zlatista. K tomu pridáme uvarenú ryžu natural, alebo inú obilovinu a tanier doplníme naparenou brokolicou, listom hlávkového šalátu a kyslou kapustou.

Tempeh smažený so Shitake
200g Tempehu smaženého, 2ks veľkej cibule, 3 pl sezamového oleja, 2ks huby Shitake, 1pl Johsen Shoyu – sójová omáčka, 1/2čl sušeného zázvoru.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a na oleji do sklovita osmažíme. Pridáme huby, ktoré sme si vopred namočili a nakrájali a podlejeme 2 dcl vody. Pridáme Tempeh nakrájaný na malé kocky, zázvor a dusíme ešte 10 min na záver dochutíme sójovou omáčkou.

Segedínsky guláš s Tempehom
200g Tempehu údeného, 150g Tofu majonézy, 3ks strednej cibule, 2pl slnečnicového oleja, 200g kyslej kapusty, 1pl umeoctu.
Na zohriatom oleji podusíme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme 1 dcl vody, pridáme na malé kocky nakrájaný Tempeh a spolu dusíme 5 min. Nakoniec pridáme na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu a Tofu majonézu. Všetko spolu krátko povaríme a nakoniec dochutíme umeoctom.

eshop: https://www.obchodbio.sk/sk/vyhladavanie/tempeh
zdroj: planetafood.sk

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.